Gosiny ogród
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Ojej jaszcze takich cudownych kurek nie widziałam  

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...

...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- lora
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...o matulu ale piękne te kureczki i nawet jajko znosi na niebiesko...  

..a ciekawe za krewetkami nie przepadam ale raki lubię... 

masz rację róża z płatkami falującymi wygląda jak tancereczka...

..a ciekawe za krewetkami nie przepadam ale raki lubię...

masz rację róża z płatkami falującymi wygląda jak tancereczka...

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hommage a Barbara ma cudowny kolor i jeszcze te falujące płatki  .
 .

.
 .- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witaj Gosiu
Faktycznie dawno mnie nie było.
Powstał nowy kurnik 

Kurki będą miały ciepłko w zimie.
Śmieszne to zdjęcie z 3 kurkami.Baczność. W szeregu zbiórka, kolejno odlicz. 

Już Ci kiedyś pisałam, że masz wyjątkowe róże.
Gorąca czekoladka cudna. Mc Cartney Rose ma piękny pąk, no i w moim ulubionym kolorze.
A Hommage a Barbara 

Przecież ja nie lubię takiego kolorku

Faktycznie dawno mnie nie było.
Powstał nowy kurnik

Kurki będą miały ciepłko w zimie.
Śmieszne to zdjęcie z 3 kurkami.Baczność. W szeregu zbiórka, kolejno odlicz.

Już Ci kiedyś pisałam, że masz wyjątkowe róże.
Gorąca czekoladka cudna. Mc Cartney Rose ma piękny pąk, no i w moim ulubionym kolorze.
A Hommage a Barbara

Przecież ja nie lubię takiego kolorku

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Kobietki Witam was gorąco, ciesze się bardzo ze nie zapomniałyście  

Misiu, tobie tez życzę dobrego tygodnia, i następnego tez.
Gosiu , Aniu Hommage a Barbara ciągle kwitnie , pojedynczymi kwiatami ale kwitnie. Mc Cartney, coz za dziwna róża , strasznie ciężko jej się zainstalować, ale trzyma się jak nie wiem co. To samo z Yves Piaget, ledwo co dycha ale się trzyma.
Nic u mnie ciekawego , ale pokażę ostatnie zrobione fotki na dobranoc.

Misiu, tobie tez życzę dobrego tygodnia, i następnego tez.
Gosiu , Aniu Hommage a Barbara ciągle kwitnie , pojedynczymi kwiatami ale kwitnie. Mc Cartney, coz za dziwna róża , strasznie ciężko jej się zainstalować, ale trzyma się jak nie wiem co. To samo z Yves Piaget, ledwo co dycha ale się trzyma.
Nic u mnie ciekawego , ale pokażę ostatnie zrobione fotki na dobranoc.

- Margo2
A dalie już wykopane? 
Moje jeszcze w ziemi, a mróz u nas był nawet niezły jak na tę porę roku.
Kosmosy Ci wybujały

Moje jeszcze w ziemi, a mróz u nas był nawet niezły jak na tę porę roku.
Kosmosy Ci wybujały
- gosia22
Gosiu, witam   

Dalii nigdy nie wykopuje, u nas nie jest aż tak zimno. Jak na razie temperatura dochodzi do 15°, nie jest zimno ale strasznie wilgotno.
Kosmosy i dalie ciągle kwitną, oczywiście mniej ale zawsze za oknem jest kolorowo.
U was Mroz? w listopadzie ?

Dalii nigdy nie wykopuje, u nas nie jest aż tak zimno. Jak na razie temperatura dochodzi do 15°, nie jest zimno ale strasznie wilgotno.
Kosmosy i dalie ciągle kwitną, oczywiście mniej ale zawsze za oknem jest kolorowo.
U was Mroz? w listopadzie ?

- Margo2
Raczej w październiku  

Tydzień temu było biało wszędzie.
Teraz nawet ciepło było, bo około 8 stop. Ale zapowiadają ochłodzenie. Minusów ma nie być, ale nie ciekawie to widzę.
Także dalie muszą iśc na zimowa kwaterę

Tydzień temu było biało wszędzie.
Teraz nawet ciepło było, bo około 8 stop. Ale zapowiadają ochłodzenie. Minusów ma nie być, ale nie ciekawie to widzę.
Także dalie muszą iśc na zimowa kwaterę
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, Ty Tomasz dobrze z taką pogodą. Ja po wczorajszym usuwaniu jednorocznych potrzebowałam wyciągarki,żeby wstać z łóżka.   Diś czekają cany na wykopanie
  Diś czekają cany na wykopanie  

Kopczyków różom też pewnie nie musisz usypywać

Kopczyków różom też pewnie nie musisz usypywać

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Super masz z tymi daliami i innymi (u nas) jednorocznymi, których nie musisz wykopywać, ech tylko pomarzyć (ale to każdemu wolno  ), właśnie wyobraziłam sobie rabatkę jaką bym zrobiła, gdyby i u nas mogły pozostać w gruncie. To wykopywanie jeszcze idzie przeżyć najgorzej jednak z przechowywaniem tego wszystkiego i stworzeniem odpowiednich warunków. U Ciebie wciąż jeszcze bardzo kolorowo, te kosmosy prześliczne i kwitnące różyczki i dalie, u mnie to już wspomnienie niestety.
), właśnie wyobraziłam sobie rabatkę jaką bym zrobiła, gdyby i u nas mogły pozostać w gruncie. To wykopywanie jeszcze idzie przeżyć najgorzej jednak z przechowywaniem tego wszystkiego i stworzeniem odpowiednich warunków. U Ciebie wciąż jeszcze bardzo kolorowo, te kosmosy prześliczne i kwitnące różyczki i dalie, u mnie to już wspomnienie niestety.

), właśnie wyobraziłam sobie rabatkę jaką bym zrobiła, gdyby i u nas mogły pozostać w gruncie. To wykopywanie jeszcze idzie przeżyć najgorzej jednak z przechowywaniem tego wszystkiego i stworzeniem odpowiednich warunków. U Ciebie wciąż jeszcze bardzo kolorowo, te kosmosy prześliczne i kwitnące różyczki i dalie, u mnie to już wspomnienie niestety.
), właśnie wyobraziłam sobie rabatkę jaką bym zrobiła, gdyby i u nas mogły pozostać w gruncie. To wykopywanie jeszcze idzie przeżyć najgorzej jednak z przechowywaniem tego wszystkiego i stworzeniem odpowiednich warunków. U Ciebie wciąż jeszcze bardzo kolorowo, te kosmosy prześliczne i kwitnące różyczki i dalie, u mnie to już wspomnienie niestety.- Margo2
Już jestem po wykopywaniu.
2 sztuki dalii i 3 mieczyki 

No, ale jednoroczne faktycznie trochę mi dały w kość. No i grabienie liści. Też czuję w kościach

2 sztuki dalii i 3 mieczyki

No, ale jednoroczne faktycznie trochę mi dały w kość. No i grabienie liści. Też czuję w kościach
- ilona2715
Gosiu, gdzie się podziewasz, wiosna tuż, tuż, a swoją drogą ciekawa jestem jak wygląda teraz zima u Ciebie?
Planujecie w tym roku przyjazd do Polski, jeśli tak, to może już wiesz kiedy, podpytuję, bo chciałabym być wówczas na miejscu, żeby móc zrealizować nasze zeszłoroczne plany grillowo .............

Planujecie w tym roku przyjazd do Polski, jeśli tak, to może już wiesz kiedy, podpytuję, bo chciałabym być wówczas na miejscu, żeby móc zrealizować nasze zeszłoroczne plany grillowo .............
- gosia22
Ilonko, jestem jestem, nawet bardzo czesto  tylko nie pisze  bo w ogródku nic ciekawego   Ale czytam wasze watki. U ciebie  widziałam piękny śnieg ale was zasypało  , i pokazałaś kolorowe kwiatki liliowce chyba, ależ mi się tęskni za wiosna.
 Ale czytam wasze watki. U ciebie  widziałam piękny śnieg ale was zasypało  , i pokazałaś kolorowe kwiatki liliowce chyba, ależ mi się tęskni za wiosna. 
bardzo sie ciesze ze o mnie nie zapomniałaś Nie wiem czy przyjedziemy do Polski, jak coś się więcej wyklaruje do dam ci znać. (i na grilla na pewno wpadnę
  Nie wiem czy przyjedziemy do Polski, jak coś się więcej wyklaruje do dam ci znać. (i na grilla na pewno wpadnę   )
  )
A jak już jestem to pokażę kilka fotek co tam .
Kurki dobrze się chowają , tyle ze nie znoszą jajek w kurniku 

Nawet malutka różyczka zakwitła

Dzieci się ucieszyły bo spadł śnieg

Ale czytam wasze watki. U ciebie  widziałam piękny śnieg ale was zasypało  , i pokazałaś kolorowe kwiatki liliowce chyba, ależ mi się tęskni za wiosna.
 Ale czytam wasze watki. U ciebie  widziałam piękny śnieg ale was zasypało  , i pokazałaś kolorowe kwiatki liliowce chyba, ależ mi się tęskni za wiosna. bardzo sie ciesze ze o mnie nie zapomniałaś
 Nie wiem czy przyjedziemy do Polski, jak coś się więcej wyklaruje do dam ci znać. (i na grilla na pewno wpadnę
  Nie wiem czy przyjedziemy do Polski, jak coś się więcej wyklaruje do dam ci znać. (i na grilla na pewno wpadnę   )
  )A jak już jestem to pokażę kilka fotek co tam .
Kurki dobrze się chowają , tyle ze nie znoszą jajek w kurniku

Nawet malutka różyczka zakwitła

Dzieci się ucieszyły bo spadł śnieg

- ilona2715
U nas teraz odwilż, wszystko topnieje jak przyjdzie na to mróz, to dopiero będzie ślizgawka. Troszkę tego śniegu Wam napadało, a ile mieliście najwięcej w minusie? Kurki ładnie się spisują, już Cie widzę jak chodzisz i szukasz tych jajek  skoro w kurniku nie niosą, a chociaż w tym samym miejscu znoszą czy rzeczywiście szukasz?
  skoro w kurniku nie niosą, a chociaż w tym samym miejscu znoszą czy rzeczywiście szukasz?

skoro w kurniku nie niosą, a chociaż w tym samym miejscu znoszą czy rzeczywiście szukasz?