Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Oj, na mojej węższej kracie pną się dwa powojniki... Czy się nie zaduszą? Ale też moim duuużo brakuje do rozmiarów Westerplatte 
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aneto podejrzewam że dwa powojniki na tak wąskiej kracie będa miały chyba za ciasno .W roku przyszłym jak zaczną się intensywnie rozrastać będą się nawzajem zacieniać, a w tedy łatwo o choroby grzybowe.
Życzę miłego i
dnia
Życzę miłego i
Pozdrawiam Zenek
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
U Was jak zawsze pięknie, wszystko takie wyważone, piękne, nic za dużo nic za mało. Powojniki przepiękne. Przybiegłam bo cieszę się że znalazłeś mój wątek, gdybyś nie znalazł to przyszłabym z zaproszeniem
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZENKU, pewnie i u Ciebie pada, po kilku dniach bez opadów trochę deszczu nie zaszkodzi. U Ciebie w ogrodzie wzorowy porządek, pełno pięknych kwitnących roślin. Z kolejnym koszeniem zdążyłem uporać się w piątek,przed deszczami.
Będę musiała wziąć to pod uwagę... Już teraz widzę, że Snow Quin pcha się do przodu, bo bokeim ma zajęte miejsce. W przyszłym sezone muszę przenieść Niobe w inne miejsce

- ZENOBIUSZ

Witaj Lawendo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, i czekam na kolejne zdjęcia z Twojego ogrodu.
Pustynniki Twoje są super.
Tadeusz sobota i niedziela deszczowe a dzisiejszy poranek pochmurny i chłodny. Cieszę się że w ubiegłym tygodniu udało mi się wykośić trawę , ostrzyc żywopłot i opryskać profilaktycznie wszystkie iglaki. A więc mam chwilę oddechu ,a kilka deszczowych dni poprawiło sytuację wodną w glebie.
Aneto sytuację swoich powojników musisz w tym roku poważnie przemyśleć aby w przyszłym roku uniknąć problemów.
Pustynniki Twoje są super.
Tadeusz sobota i niedziela deszczowe a dzisiejszy poranek pochmurny i chłodny. Cieszę się że w ubiegłym tygodniu udało mi się wykośić trawę , ostrzyc żywopłot i opryskać profilaktycznie wszystkie iglaki. A więc mam chwilę oddechu ,a kilka deszczowych dni poprawiło sytuację wodną w glebie.
Aneto sytuację swoich powojników musisz w tym roku poważnie przemyśleć aby w przyszłym roku uniknąć problemów.
Pozdrawiam Zenek
Nie sądzisz, że jest za późno na przesadzanie powojnika? 
- ZENOBIUSZ

Aneto uważam że najlepszą porą na wykonanie tej czynności jest jesień lub wczesna wiosna.Swoje powojniki dzieliłem i przesadzałem właśnie wiosną ,i zniosły tą operacje bardzo dobrze.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Po kilkudniowych opadach deszczu dzisiaj zaświeciło słońce
,i wieje bardzo silny wiatr który powoduje wykładanie się niektórych kwiatów. Wiele roślin jest już zmęczona długotrwałymi deszczami i nadmiarem wody.
Kilka fotek z dnia dzisiejszego.

Kilka fotek z dnia dzisiejszego.

Pozdrawiam Zenek
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Na tych fotach nadmiaru deszczu nie widać...piękne zdrowe róże a hoście tez nic nie brakuje jej to nawet służy taka pogoda... 
- ZENOBIUSZ

Marylo ostatnie dni dla host były bardzo sprzyjające gdyż było wilgotno i chłodno, natomiast pąki i kwiaty róż bardzo zostały zniekształcone. Mam nadzieje że to ostatnie tak niekorzystne warunki, od dzisiejszego ranka nad Lublinem swieci słońce
.
Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku śliczne róże, takie zdrowiutkie, na moich różach już pokazała się czarna plamistość, szczególnie na dolnych listkach. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku przepiękne róże, patrząc na nie aż trudno uwierzyć, że tak zimno i deszczowo na dworze.
- ZENOBIUSZ

Witaj Tajka aby ustrzec się choroby grzybowej róż/czarna plamistość liści/ , w okresie wegetacji opryskuje je profilaktycznie preparatem grzybowym.
Witaj Agnieszko własnie rozpoczeło sie lato kalendarzowe , a pogoda płata na figle dni są deszczowe a noce zimne. Na prawdziwe lato w tym roku nie ma chyba liczyć.
Witaj Igorze obecna pogoda jest wręcz idealna lecz tylko dla niektórych roślin, tych które potrzebują wilgoci i półcienistych stanowisk.
I pierwsze kwiaty cyni

Witaj Agnieszko własnie rozpoczeło sie lato kalendarzowe , a pogoda płata na figle dni są deszczowe a noce zimne. Na prawdziwe lato w tym roku nie ma chyba liczyć.
Witaj Igorze obecna pogoda jest wręcz idealna lecz tylko dla niektórych roślin, tych które potrzebują wilgoci i półcienistych stanowisk.
I pierwsze kwiaty cyni

Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku dziękuję za poradę w sprawie ochrony róż.
Ja zawsze wiosną po przycięciu opryskuję profilaktycznie miedzianem, ale wiesz w tym roku taka pogoda, praktycznie krzewy nigdy nie obsychają od deszczu.
Ja zawsze wiosną po przycięciu opryskuję profilaktycznie miedzianem, ale wiesz w tym roku taka pogoda, praktycznie krzewy nigdy nie obsychają od deszczu.