Do mnie też zima wróciła, znowu jest dużo śniegu.
Ogrodowe marzenia
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Zytuś, witaj w Nowym Roku
Witaj Zyto
Ale śniegu dopadało! Dobrze, że Mikołaj miał drabinkę i wygrzebał się spod niego
Ale śniegu dopadało! Dobrze, że Mikołaj miał drabinkę i wygrzebał się spod niego
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam moich wiernych Przyjaciół z całego serca 
Śniegu przybywa. Siedzę sama w domu bo M w dalszym ciągu jest na rehabilitacji.
Szturmuję zapomniane już dawno wątki na Forum odkrywając to czego do tej pory nie udało mi się z braku czasu poznać i podziwiać.
Swój wątek znam doskonale...hi,hi,hi wiec parę dni starałam się go nie prześladować, dając mu trochę luzu.
Misiu
Witaj Zeniu mam nadzieję że Twoje roślinki dostały też białą pierzynkę?
Zdrówka Wnusiom życzę, daleko Masz do Nich?
Krysiu
Czy Twój Ogród z racji na położenie jest narażony na podmuchy wiatrów i zaspy w zimie?
U nas zaspy to zmora z pęcherzami na rękach, z trzech stron dmucha na nasz podwórek wietrzysko... z braku sąsiadów.
Jolu Miło mi
Cieszę się że mogłam pomóc. Miło nam się gawędziło. Z Pozdrowieniami obiecany chlebek.

Moniś Ty Moja
martwiłam się co z Tobą.
Cieszę się że Jesteś z nami. Pawełka zapewne ucieszył śnieg.
W czwartek i piątek spadło z nieba dużo mokrego śniegu, gdyby nie wiatr stworzyłabym na podwórku wielkiego bałwana.
Pawełku Witam w Nowym Roku.
Mikołaja drabina nie pomogła - za krótka....hi,hi Mój M dostał od Gwiazdki taką całkiem sporą i ona była pomocna Mikołajowi.
Iguś Witaj dla Ciebie trochę mojego śniegu, żeby żurawki nie pomarzły bo my czekamy na obiecane dorodne krzaczki

Odwiedzającym moje "Ogrodowe marzenia" - ptasia stołówka z dostojnym lekarzem drzew

Śniegu przybywa. Siedzę sama w domu bo M w dalszym ciągu jest na rehabilitacji.
Szturmuję zapomniane już dawno wątki na Forum odkrywając to czego do tej pory nie udało mi się z braku czasu poznać i podziwiać.
Swój wątek znam doskonale...hi,hi,hi wiec parę dni starałam się go nie prześladować, dając mu trochę luzu.
Misiu
Marzenia to pozytywny skarb więc wszyscy bądźmy rozmarzeni. To prawda - Twój Hiacynt różowy ślicznie zakwitł widziałam go.lora pisze:a ja marzę kreślę i ciągle myślę jak i co zrobić w ogródku ...oby do wiosnyna razie mam wiosenkę w domu hiacynty mi zakwitły...
Witaj Zeniu mam nadzieję że Twoje roślinki dostały też białą pierzynkę?
Zdrówka Wnusiom życzę, daleko Masz do Nich?
Krysiu
U nas zaspy to zmora z pęcherzami na rękach, z trzech stron dmucha na nasz podwórek wietrzysko... z braku sąsiadów.
Jolu Miło mi
Cieszę się że mogłam pomóc. Miło nam się gawędziło. Z Pozdrowieniami obiecany chlebek.

Moniś Ty Moja
Cieszę się że Jesteś z nami. Pawełka zapewne ucieszył śnieg.
W czwartek i piątek spadło z nieba dużo mokrego śniegu, gdyby nie wiatr stworzyłabym na podwórku wielkiego bałwana.
Pawełku Witam w Nowym Roku.
Mikołaja drabina nie pomogła - za krótka....hi,hi Mój M dostał od Gwiazdki taką całkiem sporą i ona była pomocna Mikołajowi.
Iguś Witaj dla Ciebie trochę mojego śniegu, żeby żurawki nie pomarzły bo my czekamy na obiecane dorodne krzaczki

Odwiedzającym moje "Ogrodowe marzenia" - ptasia stołówka z dostojnym lekarzem drzew

- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co to za chlebek?
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oj,zjadłoby się takiego chlebka....tylko upiec nie ma kto 
marzy mi się taki chlebek
ale popsuł mi sie piekarnik!!!!!!!!!!!!!!!

Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto-podział śniegu nad naszą ojczyzną w tym roku jest zdecydowanie niesprawiedliwy!U nas jest go troszkę,zasłania co brzydkie i tyle.Mrozik leciuteńki,zaznacza,że jest i nie daje się świeżemu puchowi roztopić.Ogród Łobzów na fb ogłasza promocję doniczek i jutro się wybieram-mam w pracy hoyę do przesadzenia.
Chlebek pachnie przez te wszystkie kilometry nas dzielące tak kusząco,że musiałam nabyć kawałek wiejskiego na placu kusicielko!
Czy Nero pozbawiony czasowo chlebodawcy(mięsodawcy) wypełnia gorliwie obowiązki?
Chlebek pachnie przez te wszystkie kilometry nas dzielące tak kusząco,że musiałam nabyć kawałek wiejskiego na placu kusicielko!
Czy Nero pozbawiony czasowo chlebodawcy(mięsodawcy) wypełnia gorliwie obowiązki?
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witam Gości w swoich progach Ciepluteńko
U nas śniegu przybywa codziennie. Siedzę sama w domku, karmię ptaki i chodzę na spacerki z Nerem dwa razy dziennie... ten spryciarz prosi za swoją potrzebą tak że nie potrafię mu odmówić...i idę chociaż na mojej nodze zrobiło się coś takiego brzydkiego... boli i łuszczy się.
dla ciekawych-> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/117 ... 1c4a4.html
W piątek będę do kontroli u swojego chirurga onkologa mam nadzieję - na postawienie diagnozy.
Kasiu Witaj - Nie słyszałam o mące pszennej razowej, w sprzedaży są takie typy mąki pszennej: Typ 450 do symbolu Typ 750... im większy symbol tym więcej błonnika i zdrowsza.
Jest też mąka pszenna Graham Typ: 1850 z otrębami, tej mąki dodaję tylko czwartą część jak chcę upiec grahamki...
zobacz->
Kilka stron wcześniej pisałam o wszystkich typach maki które używam do wypieku.
Krysiu, Lenuś - Witam Jak się wpadnie w nałóg pieczenia to tak jak nasze Forum - AMEN.
Nie potrafię już jeść pieczywa ze sklepu. Jestem sama w domu, wiec upiekłam chlebek tylko dla siebie.
Ewuniu Witaj moja naj,naj
mam też kilka kwiatów do przesadzenia, ale energii brak... chyba wygasam powoli.
Dla Ciebie moja stołówka ptasia.

U nas śniegu przybywa codziennie. Siedzę sama w domku, karmię ptaki i chodzę na spacerki z Nerem dwa razy dziennie... ten spryciarz prosi za swoją potrzebą tak że nie potrafię mu odmówić...i idę chociaż na mojej nodze zrobiło się coś takiego brzydkiego... boli i łuszczy się.
dla ciekawych-> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/117 ... 1c4a4.html
W piątek będę do kontroli u swojego chirurga onkologa mam nadzieję - na postawienie diagnozy.
Kasiu Witaj - Nie słyszałam o mące pszennej razowej, w sprzedaży są takie typy mąki pszennej: Typ 450 do symbolu Typ 750... im większy symbol tym więcej błonnika i zdrowsza.
Jest też mąka pszenna Graham Typ: 1850 z otrębami, tej mąki dodaję tylko czwartą część jak chcę upiec grahamki...
zobacz->

Kilka stron wcześniej pisałam o wszystkich typach maki które używam do wypieku.
Krysiu, Lenuś - Witam Jak się wpadnie w nałóg pieczenia to tak jak nasze Forum - AMEN.
Nie potrafię już jeść pieczywa ze sklepu. Jestem sama w domu, wiec upiekłam chlebek tylko dla siebie.
Ewuniu Witaj moja naj,naj
Dla Ciebie moja stołówka ptasia.

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Witaj Zytko
chleba nie upiekłam takiego jak Ty ale można było zjęść tak
mówili domownicy troszkę był z zakalcem
nie wiem dlaczego...z mnie taka gospodyni..
..widziałam -dobrze że idziesz na rozpoznanie ale to o czym myślisz to chyba nie to ...no nie wiem w realu inaczej wygląda...
..stołówka ptasia jak zwykle pełna...
mówili domownicy troszkę był z zakalcem
..widziałam -dobrze że idziesz na rozpoznanie ale to o czym myślisz to chyba nie to ...no nie wiem w realu inaczej wygląda...
..stołówka ptasia jak zwykle pełna...
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Zyciu idź z tym do lekarza,ale to chyba nic takiego
Pytam o tę mąkę,bo mój ma jeść pieczywo pszenne,razowe,tez mu powiedziałam że na pewno graham
jakbyś miała jakiś ciekawy przepis podeślij,proszę.
Moi stołownicy też wrócili,ale w mniejszej ilości,i ćwierkają tak troszkę wiosennie
Pytam o tę mąkę,bo mój ma jeść pieczywo pszenne,razowe,tez mu powiedziałam że na pewno graham
jakbyś miała jakiś ciekawy przepis podeślij,proszę.
Moi stołownicy też wrócili,ale w mniejszej ilości,i ćwierkają tak troszkę wiosennie
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zytko sukces w 100% wczorajszy chlebek już jest wspomnieniem .Jeszcze raz dziękuję za rady.
Mam nadzieję że to "coś" na nodze to nic poważnego ale oszczędzaj się bo wiosna już za progiem.
Mam nadzieję że to "coś" na nodze to nic poważnego ale oszczędzaj się bo wiosna już za progiem.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto-pędem do lekarza,bo to może być róża!Dzięki za ptasią stołówkę.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Zytuś. Dobrze Ewa radziła...lepiej do lekarza. Ciekawe czy poszłaś
Ptasia stołówka jak zawsze pełna gości.
. U mnie na balkonie same wróble...czasem tylko sikoreczka zajrzy. Czyżby moje jedzonko im nie smakowało...słoninka.
. Życzę zdrówka.