Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

ALDONKO :wit Bratki kolorystycznie piękne ,też podobne mam :)
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

A co potem z tymi ogórkami w doniczkach?Mogą w nich rosnąć?
Bratki rzeczywiście piękne.Nigdy nie kupowałam takiego koloru.
Zawszeęka i oko leciało mi do żółtego.Te mam w prezencie od ogrodnika.Widac ,ż eszczerze dane ,bo rosną jak oszalałe.Dodatkowo zmieniają kolor :shock: Dziś na ryneczku do mojej skrzyni dokupiłam seler,por,kalarepke i majeranek.Chcę dosadzić jeszcze zioła.Były ,ale marne więc poczekam.Miałam jedną rękę wolna więc przytargałam dwoe komarzyce i jedną pelargonię kaskadową.Co roku taki zestaw sadzę na parapecie przy oknie balkonowym.Komary nie włażą ,a roślinki fajnie mi wędrują po oknie i dodatkowo zwisają.Reszta pelargonii sukcesywmie co rynek :wink: ,a po 15-stym od ogrodnika odbiorę skrzynki z pelaśkami. Obrazek
Magnolia żółta w pełnym rozkwicie.Musiałam fotkę zrobić z piętrowego okna,bo ująć jej nie idzie :D
Obrazek Obrazek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co roku mi tchu brakuje jak na nią patrzę, taka piękna jest.
kalil
50p
50p
Od: 3 sie 2012, o 13:59

Post »

Śliczne magnolie :wink: Warzywniaczek pomysłowy
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko może to zabrzmi nieskromnie ,ale sama nie mogę od niej oczu oderwać :oops: To moja miłość i duma ogrodowa ;:173 ;:4
Kalil dziękuję ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowna ta magnolia ;:173 Wcale się nie dziwię ,że jesteś dumna ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aldonko :wit Magnolia warta podziwu ;:333 Faktycznie komarzyce odstraszają komary :?:
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Aldonko, te magnolie są cudne!!!
Jutro mam zamiar kupić parę bratków.
Ja mam tylko te drobniutkie, ale też śliczne!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu drobniuteńkie brateczki też mam i jestem z nich bardzo zadowolona.Kwitną cały rok i tworzą wielkie kępy.Idealne na skalniak.Wielkość kwiatków to jakiś 1 cm ,,niecały,, :shock: Rozmonożyły mi się nareszcie w tym roku,bo nasiona są stak mikroskopijne,że samej nie udało mi się dochować flancek.Będę mogła się z Wami podzielić jeśli znajdą się amatorzy minimalizmu ;:306 ;:306
A ja dziś w domku.Czekam na serwis gwarancyjny i wymiane lodówki.Skubana popękała w środku(boczny plastik)Dobrze ,że wziełam się za generalne porządki i przegląd ,bo bym tego nie zauważyła.Chyba to wada fabryczna ,bo nie było żadnych problemów i producent zadecydował o wymianie na nowy sprzęt :roll: Pół kuchni trzeba było porozstawiać żeby dobrać się do zabudowanej lodówki.Masakra jakaś :|
Ewiczkozdania są podzielone.Ja stwierdzam ,że odstraszają.Mam już taką kompozycję antykomarową kilka lat i stwierdzam ,że działa.Wystarczy sprawdzić pocierając liść jaki zapach chemiczny wydaje ta roślinka.Często przy grillu wieczornym obrywam stare liście i na spodku je rozcieram,stawiam na stół lub pod i komary latając omijają nas z daleka.
Danuśkajak tam zakupy ,,antyczne,,?Ja już nawet nie zerkam.Wczoraj widziałam paterę na trzy talerze jaką szukam no może niekoniecznie taką ,ale nie zdecydowałam się i poszłam kupić kwiaty do skrzynek.Dumna jestem jak nie wiem co... ;:173
Czas ogrodowy to zcas na kwiatki,ogród i inne cuda,potem czas szkolny i wyjazdowy ,a na starocie przyjdzie czas zimą :heja
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALDONKO :wit Spróbuję wykorzystać Twoje doświadczenia przeciw komarom u siebie . Najpierw zdobędę liście od znajomych , a na końcu kupię roślinę i posadzę - będę miała odstraszcza ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Komarzyce nie są drogie;u nas 3,50zł za sztukę i jest kilka gatunków,rodzajów i rozmiarów.Z tego co wiem z doświadczeń znajomych,przechowują sięw piwnicy tak samo dobrze jak pelargonie.Ja juz zrezygnowałam z z przechowywania ze wzgledu na brak miejsca i koty,które zajmują wszystkie parapety jakie się da :wink:
Od dwóch tygodni u mnie pokzaują na meteo ulewy,a u mnie tylko z kropidła :? Jest taka susza ,że nadleśnictwa patrolują tereny z helikopterów na okrągło.Jak znam życie ulewy przyjda ,ale wtedy będzie bez umiaru ;:223 W takim jakimś dziwnym ,,dołku,,mieszkam,że nic z umiarem i po troszku.
Trawka zieleni się igełkami,a ja prawie do domu nie wracam i śpię z wężem ogrodowym w ręku ;:306
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aldono magnolia dech zapiera chciałam też dwa lata temu w opatówku na targach kupic żółtą ale funduszy nie starczyło bo za dużo róż i lili nakupiłam a i pojazd był za mały . Ja też mieszkam w dołku i tu też sucho dobrze że studnie mam na działce .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sylvuśoj tak studnia na wagę złota.My mamy wybitą wodę na ogrodzie,chydrofor w piwnicy i woda się leje bez ograniczeń.To naprawdę super żecz.Więcej za prąd ,ale woda też tania nie jest ,w dodatku z chlorem.Próbowałam kisić ogórki na wodzie gruntowej ,bo czysta jak kryształ.Były pyszne i twarde.Trzymały się w słoikach bez problemu.Co do magnolii to jeszcze sobie kupisz.Też jestem niecierpliwa i wszystko chciałam bym już,ale jak tak sobie człowiek pomysli to przecież jeszcze nie umieramy,a jak bedzie wszystko ,,już zrobione i kupione,,to usiadziemy na tyłkach i nic nas cieszyć już nie będzie.Co roku dozuję sobie ,,przyjemności kupowania,,W tym roku tuje,trawnik i domek grillowy,a na drugi rok kamienne plastry na ścieżki i wymurowanie pieca chlebowego z grilem i wędzarnią.Miał być w tym roku ,ale nie dam rady finansowo i czasowo.
Właśnie wróciłam z piwnicy;malowałam okna.Mam nadzieje ,ze zdążą przeschnąć przed deszczem ,bo ciemno się zrobiło ,grzmi i pokropuje.Na wiosnę czeka mnie wymiana okien piwnicznych,ale nie mogłam patrzeć na nie i musiałam je odnowić :? :?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam na drożowego,,samosia,,z rabarbarem :D Obrazek
To było ciacho wkupne,bo mam prośbę i pytanie;czy któraś z Was ma może do sprzedania szczepki yukki ogrodwej,nie karolińskiej bo taką mam.Szczególnie zależy mi na dwukolorowej i czerwnej :oops: W mojej hurtowni budowlanej jest zielono czerwona(obrzeża czerwone),ale bardzo sztucznie wygląda..taka spod igły i nie wiem czy taka przezimowała by u mnie w gruncie.Wolała bym takie kopane z ogrodu.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pierwsza jestem :D Aldonko ja mam Yucce :)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”