Dala-mój piękny ogród cz.2
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U nas też, u nas też...
A jak chcecie obejrzeć piekne białe azalie w kompozycji to zapraszam do mojego wątku. Dopiero co wkleiłam.
A jak chcecie obejrzeć piekne białe azalie w kompozycji to zapraszam do mojego wątku. Dopiero co wkleiłam.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
.dala pisze:Cynthio, ja mam łososiową Channel, właśnie kwitnie; jutro pokażę.
Zrobię też fotkę mojego wczorajszego nabytku - białej azalii japońskiej. Kwitnie tak obficie, że nie widać listków...
Dalo udało Ci się kupić większą czy taką małą ,bo ja też w tym roku kupiłam biała ale jest bardzo mała .
-
x-d-a
No to mnie pocieszyłyście, dziewczyny - nornica, karczownik... I co teraz? Jak z tym walczyć?
Na razie nalałam mu do nory sporo wody i wstawiłam takie "cosik", co piszczy.
Moniko,
masz rację - rano w ogrodzie jest najpiękniej, a jeszcze do tego o brzasku w ogrodzie leśnym w maju... tak musi wyglądać raj
Na dobry początek dnia śliczna biała chmurka

Na razie nalałam mu do nory sporo wody i wstawiłam takie "cosik", co piszczy.
Moniko,
masz rację - rano w ogrodzie jest najpiękniej, a jeszcze do tego o brzasku w ogrodzie leśnym w maju... tak musi wyglądać raj
Na dobry początek dnia śliczna biała chmurka

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Daluś
Wygoń szybciutko te nornice albo karczowniki, bo szkoda Twojego ogródu dla nich.
A ta biała poranna chmurka bardzo ładna ale nie będzie przecież robić za azalie.
Milego dnia.
Wygoń szybciutko te nornice albo karczowniki, bo szkoda Twojego ogródu dla nich.
A ta biała poranna chmurka bardzo ładna ale nie będzie przecież robić za azalie.
Milego dnia.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu - Karol przestrzegał mnie że rogownica strasznie się rozłazi i nie jest odpowiednia do mojego ogrodu...
A ona mi się tak podoba że na pewno się jej nie pozbędę !
Dostałam ją na spotkaniu w OB ale nie pamiętam od kogo ( może od ciebie ?
) i pojawiły się już ku wielkiej mojej radości pierwsze kwiatki.
Co robić by nie zarosła mi wszystkiego ?
Wymyśliłam że wkopię głęboko takie obrzeże do trawników ale nie jestem pewna czy rozłazi się przez odnogi czy rozsiewa ?
A ona mi się tak podoba że na pewno się jej nie pozbędę !
Dostałam ją na spotkaniu w OB ale nie pamiętam od kogo ( może od ciebie ?
Co robić by nie zarosła mi wszystkiego ?
Wymyśliłam że wkopię głęboko takie obrzeże do trawników ale nie jestem pewna czy rozłazi się przez odnogi czy rozsiewa ?
-
x-d-a
Witam wieczorkiem po pracowitym dniu.
W ogrodzie dzisiaj miałam "dzień cięcia i formowania" - i tak przycinałam płotek z bukszpanu, bukszpanowe kule, tawułę szarą po przekwitnięciu i ostatnią już forsycję. Przesadziłam też na inne miejsce malutki krzaczek lilaka chińskiego (biegam z biedakiem po całym ogrodzie i nigdzie mi nie pasuje).
Wsadziłam też do gruntu bazylię i majeranek, a do wiklinowego koszyczka niecierpki z bluszczykiem. Aha, i jeszcze nawiozłam część róż. Uff, mam dosyć...
Dzisiaj zapowiedziane zdjęcia kwitnących teraz pięknie Rh i azalii (ta łososiowa to Chanel).

W ogrodzie dzisiaj miałam "dzień cięcia i formowania" - i tak przycinałam płotek z bukszpanu, bukszpanowe kule, tawułę szarą po przekwitnięciu i ostatnią już forsycję. Przesadziłam też na inne miejsce malutki krzaczek lilaka chińskiego (biegam z biedakiem po całym ogrodzie i nigdzie mi nie pasuje).
Wsadziłam też do gruntu bazylię i majeranek, a do wiklinowego koszyczka niecierpki z bluszczykiem. Aha, i jeszcze nawiozłam część róż. Uff, mam dosyć...
Dzisiaj zapowiedziane zdjęcia kwitnących teraz pięknie Rh i azalii (ta łososiowa to Chanel).