Kto jeszcze chciał prócz Liski , większą ilość sadzonek pęcherznicy? ...
Miejsce na ziemi -Ave cz.2
U mnie podobne rzeczy się działy. Zobacz czy nie masz w doniczce takich drobniutkich małych robaczków i czy w "nerwach" listków w okolicy tych wyblakłych miejsc nie ma czarnych kropek. Jeśli są, to sugerowałbym pojawienie się wciornastków. U mnie co roku atakowały bazylię właśnie wciornastki, co się ich pozbyłem to za jakiś miesiąc znowu się pojawiały, nie wiem czemu :/
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Weiner, na całe szczęście to nie wciornastki obejrzałam roślinki - nic tam nie ma - obok trzymam sadzonki bazylii i mają się znakomicie... Miło, że do mnie zajrzałeś 
W zwiazku z nowym zakupem zaczęłam się zastanawiać nad moją kwaśną rabatą - pytanie nt Rh .
Mam dwa krzaczki posadzone na kwaśnej rabacie - rabata przy domu, osłonieta, ale praktycznie cały czas jest tam cień - nie wiem, czy to dobrze... może powinny mieć jednak trochę słońca... jeden z nich ma ciągle tylko liście (i zaczyna mnie to złościć). W tym samym miejscu rosną też hortensje i azalie - zaczynam się jednak zastanawiać, czy nie przenieść tej rabaty w bardziej słoneczne miejsce... ?
Czy to byłoby lepsze dla rosnących tam roślin ?

W zwiazku z nowym zakupem zaczęłam się zastanawiać nad moją kwaśną rabatą - pytanie nt Rh .
Mam dwa krzaczki posadzone na kwaśnej rabacie - rabata przy domu, osłonieta, ale praktycznie cały czas jest tam cień - nie wiem, czy to dobrze... może powinny mieć jednak trochę słońca... jeden z nich ma ciągle tylko liście (i zaczyna mnie to złościć). W tym samym miejscu rosną też hortensje i azalie - zaczynam się jednak zastanawiać, czy nie przenieść tej rabaty w bardziej słoneczne miejsce... ?
Czy to byłoby lepsze dla rosnących tam roślin ?

- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
a to cwaniak, najpierw sie chce napapusiac, żeby posexować
, no dobra, spróbuję gadzinę podkarmić w tym roku (w poprzednich 2 latach dostawał papu dla Rh, widać za mało mu było, nie pomogło nawet wyłamanie wszystkich zawiązków liściowych - widzę, że w tym roku też tylko liściory szykuje do pokazania)
Dzięki za poradę Haneczko
Dzięki za poradę Haneczko
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ewuniu, i hortensje i rododendrony doskonale rosną i kwitną w cieniu ! U mnie dwa białe rh. rosną w kompletnym cieniu i zakwitają co roku - w maju obficie i śladowo w lipcu ( bo białe niekiedy kwitną dwukrotnie).Przyczyna braku kwitnienia musi być inna.Hanka ma dobre sugestie ( dożywić !). Pokaż jeszcze zbliżenie tego leniwego hultaja 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Może ma za dużo azotu? Dobrze ,że się rozkrzewił, ale teraz pora , by się zabrał za kwitnienie. W tym roku już z tego nici , ale podkarmiaj go mieszanką interwencyjną "SUBSTRAL - magiczna siła" do rh. Najlepiej oprysk liści + wokół rośliny . Ilości i częstotliwość - na opakowaniu. To sprawdzona odżywka pobudzająca do zawiązywania pąków kwiatowych ( wiem , co mówię , bo stosuję
)
Ja tak po cichutku przyszłam powiedzieć Ci "miłego dnia".Już zaczynam podziwiać trawnik n0n0 ale będzie piękny. 
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka