Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusia hosty śliczne zwłaszcza ostatnie dwie mi sie podobają
a chelone rośnie do okołometra wysokości ,rozrasta się dosyć dobrze ,jesienia zetnij suche badylki i tyle z pielęgnacją tej byliny ,nie jest kłopotliwa w uprawie
Najśmiejszniejsze dla mnie jest to że ja myślałam ,że to jest odętka bo tak mi powiedzieli w szkółce
jak ja kupowałam
no i dopiero Gabrysia mnie z błędu wyprowadziła

- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Właśnie Bożenko juz wcześniej jak pokazałam chelone na forum i zastanawiałam się co to za roślinka, to Gabi podała jej prawidłową nazwę .Okazało się ,że Iza chatte też ją od ,ciebie dostała ,zresztą jak wiesz miałyśmy już z dziewczynami 2 razy spotkanie i było cudnie .A jeżeli chelone rozrasta się i myślę że tworzy krzaczek ,to niestety ale muszę ją wsadzić w inne miejsce ,żeby była bardziej widoczna ,na razie rośnie koło płotu ,bo myślałam ,że to pnącze .
Karolku jeżeli hosty mi się rozrosną bardziej to w następnym roku się podzielę z Tobą ,bo na razie są to młode roślinki :P
Karolku jeżeli hosty mi się rozrosną bardziej to w następnym roku się podzielę z Tobą ,bo na razie są to młode roślinki :P
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu, hosty śliczne, mnie hostomania dopadła na całego, nie bardzo mogę się jednak połapać w odmianach
Niektóre są tak podobne do siebie....ale może z czasem i tego się nauczę.
Całuski dla Ciebie i Twojego M
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- bogusia177

- bogusia177

Bożenko dzięki za odwiedziny ,dobrze ,że się odezwałaś ,ja mam jeszcze dług u Ciebie ale teraz to już Ci na pewno wyślęgucia pisze:Witaj Bogusiu, hosty śliczne, mnie hostomania dopadła na całego, nie bardzo mogę się jednak połapać w odmianachNiektóre są tak podobne do siebie....ale może z czasem i tego się nauczę.
- bogusia177

No jak goście przychodzą to nie zaglądają tylko się Gabryśko częstują i wszystkiego ubywa ,tylko mój zostoł z moczymordą :PGabriela pisze:Boguśko, a wczoraj tego poczęstunku było więcej.![]()
Ja jadę jutro do Halinki po funkię.
Szkoda ,że jutro jedziesz do Halinki bo mom jechac na zakupy do Auchan a tak byś wlazła na chwilka :P
- gucia
- Przyjaciel Forum

Bogusiu, jaki dług
, nie żartuj! Pielęgnuj hosty, będziemy miały okazję wymienić odmiany
Rabarbar przywiozłam od Bożenki, mam nadzieję, że wiosną odbije, bo padły mi wszystkie liście...czyżby zgniły?
Moje wątki
Moje wątki
- bogusia177

Nie to jest naturalne ,tak rabarbar robi ,jesienią liście zamierają :Pgucia pisze:Bogusiu, jaki dług, nie żartuj! Pielęgnuj hosty, będziemy miały okazję wymienić odmiany
Rabarbar przywiozłam od Bożenki, mam nadzieję, że wiosną odbije, bo padły mi wszystkie liście...czyżby zgniły?
Ok wymienimy się hostami ,tylko pamiętaj i przypomnij w przyszłym roku ,gdzieś jesienią ,bo mam młode sadzonki :P
- gucia
- Przyjaciel Forum

Na pewno się przypomnę
Ja kupiłam ostatnio jakiegoś olbrzyma, liście duże ale jednobarwne, rośnie do 1,5 m,jeśli takiej nie masz, to nie kupuj, zobaczymy wiosną, może już się rozrośnie.
Moje wątki
Moje wątki
- bogusia177

- bogusia177