Ed po wiosennym nalocie mszyc rzeczywiście u mnie żadne robale inne się nie pojawiły.
Liście różane bardzo zdrowe jak nigdy.Ostatnio cięłam przekwitnięte róże i podziwiałam ich liście.
Leonardo da Vinci

Dorotko dziękuję, mam trochę różanych krzaczków, kilkuletnie okazy już ładnie wyglądają i tworzą sporo kwiatów.
Mikstura drożdżowa naprawdę się sprawdza. Dzisiaj muszę podlać pomidory drożdżami, bo przez dwa tygodnie nie dostały papu

Sprawa wierzby?.masz rację Dorotko, ja coś podejrzewam, że to jest to o czym piszesz

Podoba mi się to drzewko, ale za wiele jest ryzyka z nim.W szkółce jak kupowałam wtedy to pani sprzedawczyni coś mi wspominała o tym gadzie

Piano

Wiolu u mnie tak bardzo nie leje, czasem popada, ale nie ma ulew i tygodniowych deszczy.
O tak chwasty i plaga komarów to jest to! Gryzą na potęgę, wczoraj podlewałam u siebie hortensje to mnie nieźle pogryzły.Nawet słońca się nie boją

Mascaret ma ciekawe kwiaty i znów tworzy nowe przyrosty.

Iwonko no właśnie czytam, że wiele osób na forum ma dość deszczu. U mnie padał deszcz z tydzień temu.Jutro ma padać, więc dziś jadę działkę skosić.Szybko mi to idzie, więc w godzinkę się uda

Mary Ann ma niespotykany kolor, tęcza wielobarwna, naprawdę ciekawa odmiana.
Ostróżki już przekwitły, trzeba powycinać to znów zakwitną. Dziękuję Iwonko za życzonka, ja tylko marzę teraz o tym, by mój tato stanął na nogi.

Dorotka na Emily Bronte czekałam z niecierpliwością, chciałam zobaczyć to cudo, wyjątkowa okazała się ta różyczka.Delikatne kwiaty, jasny, budyniowy kolor.Czekam na następne kwitnienie.
Dokładnie, kwiaty trzyma w górze, nie kłania się w dół.
Eyes For You

Wandziu Hot Chocolate ma niespotykany kolor.Mój starszy aparat pokazywał jej rzeczywisty odcień.Teraz nowy aparat też robi jej dobre fotki.Corocznie ładnie zakwita i czaruje swym czekoladowym kolorkiem.

Gosiu cisy jakby przestały żółknąć, podsypałam je dolomitem, bo wyczytałam w sieci, że tak się robi. Niepotrzebnie posadziłam je w ziemi dla iglaków ?to błąd, zła jestem na siebie.
Teraz na jesieni chcę dokupić kilka cisów i już nie popełnię tego błędu.
Kupiłam środek na choroby grzybowe, więc popsikam na zaś, szkoda by mi było moich cisów.
One mają za zadanie ładnie przyrastać.

Soniu nie wiem, czy zdążyłam zrobić fotkę Hot Chocolate w trakcie kwitnienia.Ma ona niespotykany kolor to fakt, ognista czekolada mniam?.Dziękuję za podpowiedź.
Mam kwasomierz i go użyję.No ciekawe, jakie pH ma gleba pod cisami?

Chabry wysiane przeze mnie....kocham ten kolor

Liliowce zaczynają kwitnąć...

Bukiet dla mamy

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek