Lobelia Cz. 1
Re: Lobelia
Moje lobelki mieszanki były już wysokie na 1cm i zrobiłam coś niewybaczalnego
. Wyjechałam z dziećmi na 3 dni zostawiając siewki pod opieką męża. Część, wieksza część leży nieżywa, przyklejona do podłoża. Mój twierdzi, że stosował się ściśle do moich instrukcji. Niestety czeka mnie dosiewanie
.
Dorota
- Niesia
- 200p

- Od: 23 lut 2012, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
oj dorotko trzeba było podlać przed wyjazdem
....przez 3 dni nic by się im nie stało....ja podlewam tylko gdy ziemia jest sucha....zazwyczaj raz na tydzień.....
....oj te chłopy zawsze coś muszą zbroić
....oj te chłopy zawsze coś muszą zbroić
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja zaorałam swoje, bo nie mam miejsca, żeby trzymać i te i nowe. i tak mam kłopot, bo trzymam roślinki na jedynym w domu parapecie w łazience. Wiedząc że kobea jest wrażliwa na marznięcie, kiedy M wychodzi z kibelka i otwiera okna w celu wiadomym, to ja moje roślinki muszę wynosić. No ileż razy dziennie tak można...?
Mimo wszystko mam nadzieje, że nieco opóźniona w stosunku do Waszych maleństw też będę się miała czym pochwalić. Światła coraz więcej, niech rosną szybciorem...
Mimo wszystko mam nadzieje, że nieco opóźniona w stosunku do Waszych maleństw też będę się miała czym pochwalić. Światła coraz więcej, niech rosną szybciorem...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- groch8888
- 100p

- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Zerknij na 55 stronę...petunia13 pisze:Moje lobelie slicznie wzeszły ale mam pytanie kiedy je popikować???
Pozdrawiam Veronica
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/376 ... 974f0.html
to moja lobelka szafirowa zwisajaca aczkolwiek nie wiem czy ją dołaączyłam. wysiana 02.02.biała natomiast cieżko wschodzi i nie wiem czy jej nie przelałam bo z tego co czytam na forum za często ją podlewam
czerwona przeterminowana w ogóle nie zeszła
to moja lobelka szafirowa zwisajaca aczkolwiek nie wiem czy ją dołaączyłam. wysiana 02.02.biała natomiast cieżko wschodzi i nie wiem czy jej nie przelałam bo z tego co czytam na forum za często ją podlewam
czerwona przeterminowana w ogóle nie zeszła
Moje lobelie są bardzo dzielne. Pomimo tego, że zamieszkała z nimi pleśń żyją i chyba zaczynają się pojawiać liście właściwe 
Pozdrawiam, Bogusia
- shida
- 200p

- Od: 18 sie 2012, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja też pokażę moje lobelijki
Mieszanka kolorów

- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
-
deszczowymaj
- 200p

- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Witam
Pod wpływem waszego wątku,także skusiłam się na siew lobeli (to mój pierwszy raz
)posiałam wczoraj.
Już nie mogę się doczekać pierwszych kiełków
I w związku z tym mam pytanko...czy lobelie można posadzić(oczywiście jak dorośnie)
w doniczce razem z wierzbą hakuro-na pniu
albo z iglaczkami
mowa tu o małych okazach (balkonowych)
Pod wpływem waszego wątku,także skusiłam się na siew lobeli (to mój pierwszy raz
Już nie mogę się doczekać pierwszych kiełków
I w związku z tym mam pytanko...czy lobelie można posadzić(oczywiście jak dorośnie)
w doniczce razem z wierzbą hakuro-na pniu
Joanna
Lorrie piękne
tylko pozazdrościć
- Ciotka Klotka
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 2 lut 2013, o 21:40
Bardzo dobry pomysł z tymi krążkami, widać że roślinką odpowiadają.
Moje wysiewy w wytłoczkach to takie "piku liku"
Aneta