Familokowego ciag dalszy
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Grandiflora jak długo Jadziu jest w Twoim ogrodzie?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaziu ciemiernik śliczny
a to pomarańczowe to papryczka ?? super
Różyczki
Jadziu nareszcie mi podlewa , ale się cieszę
Pozdrawiam

Różyczki

Jadziu nareszcie mi podlewa , ale się cieszę

Pozdrawiam

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu pięknie wszystko kwitnie i nawet wypełniacze wśród róż się pojawiły
Niestety na widok http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cbf39eee65a15508 oplułam sobie monitorek bo miałam złe skojarzenie

Niestety na widok http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cbf39eee65a15508 oplułam sobie monitorek bo miałam złe skojarzenie

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYŚ głodny ma zawsze chleb na myśli
a to papryczki których sadzonki dostałam od Irenki
TERENIU dobrze ,ze nie masz takich skojarzeń z papryką jak Marysia
Super ,ze u Ciebie też podlewa ,bo u mnie trochę zbyt dużo tego podlewania ,bo zaraz pomidory dostaną choroby przez tę zwariowaną pogodę i nie zdążą dojrzeć.Ogórki też dostana mączniaka i już będzie po nich, a dopiero zaczęłam sie nimi cieszyć.
BASIU Grandiflorę mam z patyczka, a jest u mnie czwarty rok .Ubiegłej wiosny ją przesadzałam i strasznie to odchorowała i bardzo słabo kwitła .Lecz już jako młodzieżówka cudnie zakwitła.Wiosenne patyczki Grandiflory posadziłam na rabatkach przed domem i wszystkie się super ukorzeniły.Dałam je razem ,żeby był od razu ładny krzaczek .Mogę ci wiosną podesłać patyczki
nie ma nowych fotek niestety więc trochę wczorajszych staroci

TERENIU dobrze ,ze nie masz takich skojarzeń z papryką jak Marysia

BASIU Grandiflorę mam z patyczka, a jest u mnie czwarty rok .Ubiegłej wiosny ją przesadzałam i strasznie to odchorowała i bardzo słabo kwitła .Lecz już jako młodzieżówka cudnie zakwitła.Wiosenne patyczki Grandiflory posadziłam na rabatkach przed domem i wszystkie się super ukorzeniły.Dałam je razem ,żeby był od razu ładny krzaczek .Mogę ci wiosną podesłać patyczki
nie ma nowych fotek niestety więc trochę wczorajszych staroci

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
No wiesz... a ja myślałam, że to taka cukinia niewyrośnięta 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JAKUCH
MARYŚ a kwitnie Ferncliff czyż ona nie jest piękna
No ,ale na cukinie to nie mam miejsca, bo na starym kompostowniku obrodziły kartofelki łącznie starczyło na jeden obiad baaardzo obfity był ten zbiór . 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jadziu ciemiernik Ci kwitnie teraz?, to one teraz też kwitną?
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Z ciekawości zerknęłam na swojego pełnego ciemiernika, ale on nie taki wyrywny jak Twój
Pięknie Ci zakwitł. Dalie teraz pysznią się na rabatach, można oczopląsu dostać, tyle jest odmian 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu
bardzo Ci dziękuję za przepis, na pewno w przyszłym roku będę go stosowała w ogrodzie. Róże fantastycznie Ci kwitną i takie zdrowe
, a w ogrodzie nie dość, że pięknie to jeszcze smacznie
Dojrzałam u Ciebie Chopina, powiedz jak u niego z kwitnieniem. W tym roku go kupiłam, zakwitł jak dotąd dwoma kwiatkami, ale bardzo ładnymi, teraz widzę, że ma nowe pąki, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania.

Dojrzałam u Ciebie Chopina, powiedz jak u niego z kwitnieniem. W tym roku go kupiłam, zakwitł jak dotąd dwoma kwiatkami, ale bardzo ładnymi, teraz widzę, że ma nowe pąki, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania.
- apus
Jadziu, bardzo chętnie przyjmę Grandiflorę!
W ogóle, to mam plan, żeby w jednej części ogrodu sobie szpaler z hortensji.
Chciałabym, żeby były wysoki i miały sztywne pędy, utrzymujące duże kwiatostany....
Tylko nie mam koncepcji jakie/które spełnią moje "wymagania". Może Tobie skojarzy się jakaś odmiana?

W ogóle, to mam plan, żeby w jednej części ogrodu sobie szpaler z hortensji.
Chciałabym, żeby były wysoki i miały sztywne pędy, utrzymujące duże kwiatostany....
Tylko nie mam koncepcji jakie/które spełnią moje "wymagania". Może Tobie skojarzy się jakaś odmiana?
Pozdrawiam, Basia.
- JAKUCH
BASIU za bardzo na Twoje pytanie nie odpowiem .Nie wiem czy odwiedzałaś ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154 .Krysia ma mnóstwo hortensji cudnie kwitnących z pewnością coś Ci doradzi .Jeśli chodzi o patyczki to zaklepane tylko przypomnij mi wiosną [mam nadzieję ,ze dożyję i będę na chodzie,bo to różnie bywa
]
DAYSY ja jak na razie na Biosept nie narzekam i możliwe ,że gdyby nie te opryski to moje pomidory dawno poszłyby na śmieci to samo ogórki bo zawsze łapał je mączniak .Chopina mam juz sporo lat ale w tym roku ciagle ma mączniaka i nie wiem dlaczego .Opryskuję Bioseptem, kwiaty kwitną, na łodyżki się nie przedostaje ten mączniak, lecz kwiatów w tym roku ma mało i nie szaleje tak jak w ubiegłym roku kiedy był zdrowiutki.To tak jak z ludziami
jak są chorzy to nic im się nie chce.Próbowałam też chemia podziałać na tego mączniaka nic to nie dało, a wręcz było jeszcze gorzej .Czarna Madonna wyleczyła sie z wiosennego mączniaka, a tego wciąż trzyma ta zaraza
IWONKO 1 rzeczywiście dalii jest tyle odmian ,a moje jeszcze nie wszystkie zakwitły
Jednak mam zbyt mało słonka a tak wcześnie je posadziłam do donic..W przyszłym roku jeszcze wcześniej je posadzę.Mój ciemiernik ma sporo kwiatów nawet zrobiłam mu dzisiaj fotę lecz tylko z jednej strony udało mi sie uchwycić kwiaty .Niestety mój jesienny biały cyklamen jednak padł a miałam go tyle lat

IWONKO ciemierniki kwitną już jesienią i trzymają kwiaty calutką zimę .Koleżanka też ma takiego który wcześnie kwitnie.Wredne oślizgłe dranie obżarły mi calutkiego złocienia pozostawiły tylko gołe łodygi
Myślałam ,ze się załamię jak to zobaczyłam .Musiałam go przesadzić w inne miejsce i mam nadzieję ,ze tam go nie znajdą

DAYSY ja jak na razie na Biosept nie narzekam i możliwe ,że gdyby nie te opryski to moje pomidory dawno poszłyby na śmieci to samo ogórki bo zawsze łapał je mączniak .Chopina mam juz sporo lat ale w tym roku ciagle ma mączniaka i nie wiem dlaczego .Opryskuję Bioseptem, kwiaty kwitną, na łodyżki się nie przedostaje ten mączniak, lecz kwiatów w tym roku ma mało i nie szaleje tak jak w ubiegłym roku kiedy był zdrowiutki.To tak jak z ludziami

IWONKO 1 rzeczywiście dalii jest tyle odmian ,a moje jeszcze nie wszystkie zakwitły

IWONKO ciemierniki kwitną już jesienią i trzymają kwiaty calutką zimę .Koleżanka też ma takiego który wcześnie kwitnie.Wredne oślizgłe dranie obżarły mi calutkiego złocienia pozostawiły tylko gołe łodygi

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu ciemierniki ...
Sa różne odmiany - wiem i ja z wyboru mam orientalne.
Hortensja Grandiflora ma cudne kwiatostany i długie . W początkowej fazie kwitnienia trochę przypominają mi Limelight ale potem juz nie. Bałam się sadzić u siebie bo to duży krzew, docelowa wys. ok 3 m i wtedy pokazuje na co ją stać ale ... pełnego słońca to nie lubi. Chyba,że zapewnimy się stanowisko wilgotne.
Śmieszna sprawa bo sadząc odmianę Le Vasterival GREAT STAR nie wiedziałam, że też potrafi być olbrzymką. W tej chwili ma ok 250 cm i ok 200 szerokości. Musze zrobić zmiany bo solo lepiej by wygląda więc cosik trzeba wykopać.

Sa różne odmiany - wiem i ja z wyboru mam orientalne.
Hortensja Grandiflora ma cudne kwiatostany i długie . W początkowej fazie kwitnienia trochę przypominają mi Limelight ale potem juz nie. Bałam się sadzić u siebie bo to duży krzew, docelowa wys. ok 3 m i wtedy pokazuje na co ją stać ale ... pełnego słońca to nie lubi. Chyba,że zapewnimy się stanowisko wilgotne.
Śmieszna sprawa bo sadząc odmianę Le Vasterival GREAT STAR nie wiedziałam, że też potrafi być olbrzymką. W tej chwili ma ok 250 cm i ok 200 szerokości. Musze zrobić zmiany bo solo lepiej by wygląda więc cosik trzeba wykopać.
- apus
Dziękuję Jadziu za podpowiedź!
I na pewno się przypomnę, a Ty proszę pamiętaj o dalii, bo to chyba na wiosnę? Czy wolisz na jesień,
po "wykopkach"?

I na pewno się przypomnę, a Ty proszę pamiętaj o dalii, bo to chyba na wiosnę? Czy wolisz na jesień,

Pozdrawiam, Basia.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już 8 stron - kiedy ja to nadrobię, póki co oznajmiam "terminatorka" jak nazwałaś na zakończenie poprzedniego wątku Angelę ciągnie u nas do góry
Wróciliśmy akurat na powtórne kwitnienie róż

Wróciliśmy akurat na powtórne kwitnienie róż

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Myślałam ,ze się załamię jak to zobaczyłam .Musiałam go przesadzić w inne miejsce i mam nadzieję ,ze tam go nie znajdą
Więc nawet ciemiernik Twój mówi, że już jesień

Więc nawet ciemiernik Twój mówi, że już jesień