Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
Aż zajrzałam do wujka google co to jest ta Euphorbia.
Fajna!

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak liliowo u Ciebie
Szkoda, że ich zapachu nie można dołączyć do zdjęć...

Szkoda, że ich zapachu nie można dołączyć do zdjęć...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, jaki to gatunek Twojego wilczomlecza [Euphorbii]?
Ze zdjęcia trudno rozpoznać, choć fotka interesująca.
Ze zdjęcia trudno rozpoznać, choć fotka interesująca.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Maryniu po dwu dniach imprezowych wyjątkowo przyjemnie mi się spaceruje u ciebie.
Nie zdążyłam kupić wilczomlecza, dopiero twoja piękna fotka mi przypomniała.
Balkonowe lilie piękne, ja jakoś w donicy nie umiem ich hodować. Zdjęcie jarzmianki w cieniu niesamowite.
Jakaś nowa werbena, takiej jeszcze nie testowałam.
Pozdrawiam. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Niestety nie jestem tak często jakbym chciał, ale jestem
Nie pomogłaś mi z tym apratem.
Ja na pewno nie będę robiła takich zdjęć jak twoje, ale chciałabym choć trochę poprawić ich jakość, żeby pokazać ogród taki jakim jest, bo na zdjęciach wychodzi zupełnie inny.
Nie mam czasu na naukę, ale chyba podniesienie jakości aparatu, podniesie też jakość zdjęć, mimo, że fotograf marny.
Nie pomogłaś mi z tym apratem.

Ja na pewno nie będę robiła takich zdjęć jak twoje, ale chciałabym choć trochę poprawić ich jakość, żeby pokazać ogród taki jakim jest, bo na zdjęciach wychodzi zupełnie inny.
Nie mam czasu na naukę, ale chyba podniesienie jakości aparatu, podniesie też jakość zdjęć, mimo, że fotograf marny.
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Nie wiedziałam nawet, że są malutkie cynie - super
. Są śliczne.
Lilie zaczynają mnie wkurzać, bo pąki są albo podżarte, albo zgniłe. Będę oglądać wirtualnie
. Zapachu zazdroszczę
.
Jak masz tyle roślin na balkonie , to de facto masz 2 ogrody, jakby nie patrzeć
.
Biorę się do roboty, bo jest chłodno i fajnie w ogrodzie .

Lilie zaczynają mnie wkurzać, bo pąki są albo podżarte, albo zgniłe. Będę oglądać wirtualnie

Jak masz tyle roślin na balkonie , to de facto masz 2 ogrody, jakby nie patrzeć

Biorę się do roboty, bo jest chłodno i fajnie w ogrodzie .

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dorotko to znana wdzięczna roślinka...
Basiu tak jakoś się złożyło w tym sezonie, że musiałam posadzić w skrzynkach i doniczkach i tak już zostało...a zapach owszem..niektóre pachną intensywnie,inne mniej...
Lucynko to taki jednoroczny roślinny drobiażdżek
wilczomlecz 'Diamond Frost"

Soniu
za spacerek u mnie! W uprawie lilii w pojemnikach nie ma niczego trudnego...mniej dorodne niż w gruncie z pewnością ale namiastka jest ! Werbenka to maluszek niziutki u mnie nowość...zobaczę jak się spisze u mnie... ja maluchy uwielbiam...
Gosiu Przykro mi,że Ciebie zawiodłam
..Ale nie czuję się kompetentna.... widziałam, że rozpytujesz w wielu miejscach ... także u forumowych znawców, szkolonych i rozwijających się w temacie i nadal nie masz jasności, to czegóż ode mnie oczekiwać możesz...
Musisz sama się zainteresować bliżej czego chcesz i z czym sobie poradzisz
... Ja chcąc kupić cyfrówkę lub dokupić choćby obiektyw , spędzam kilkadziesiąt godzin w necie , czytając recenzje i opinie .. Ale i troszkę wiedzy w tej dziedzinie liznęłam...Ogólnie wiem co do czego i czym... 
A jak mam ochotę się pobawić, to korzystam z dodatkowego foto oprzyrządowania ...Troszkę fotograficznych gadżetów już skompletowałam i już malutki warsztacik posiadam;:131
Każdą cyfrówką pstrykniesz niezłe, czytelne zdjęcie...a czym wyższa półka, więcej w nim znajdziesz możliwości wzbogacenia jakości zdjęć ...Poczytaj recenzje i opinie choćby
tutaj
Aniu mini cynie sieję od lat bo to moje ulubienice..tak mam, że wybieram zawsze to co skromniejsze...Lilie pachną obłędnie ostatnio musiałam z nimi spać
bo zmuszona byłam trzymać je w pokoju ze względu na remont na balkonie...Jakoś udaje mi się kupować zdrowe cebule bez ' dodatków" także liliowce u mnie nigdy nie chorują , nie gniją bo odmiany zwykłe i z pewnych źródeł...Też się wybieram na działkę, wreszcie chłodniej!
Ostatnie zdjęcia z soboty robione smartfonowym Samsungiem
...
zaczynają się rozkręcać hortensje...

na górze róże ... a na dole rozchodniki...

wypatrzony w porannej rosie...

Basiu tak jakoś się złożyło w tym sezonie, że musiałam posadzić w skrzynkach i doniczkach i tak już zostało...a zapach owszem..niektóre pachną intensywnie,inne mniej...
Lucynko to taki jednoroczny roślinny drobiażdżek
wilczomlecz 'Diamond Frost"

Soniu

Gosiu Przykro mi,że Ciebie zawiodłam

A jak mam ochotę się pobawić, to korzystam z dodatkowego foto oprzyrządowania ...Troszkę fotograficznych gadżetów już skompletowałam i już malutki warsztacik posiadam;:131
Każdą cyfrówką pstrykniesz niezłe, czytelne zdjęcie...a czym wyższa półka, więcej w nim znajdziesz możliwości wzbogacenia jakości zdjęć ...Poczytaj recenzje i opinie choćby
tutaj
Aniu mini cynie sieję od lat bo to moje ulubienice..tak mam, że wybieram zawsze to co skromniejsze...Lilie pachną obłędnie ostatnio musiałam z nimi spać

Ostatnie zdjęcia z soboty robione smartfonowym Samsungiem

zaczynają się rozkręcać hortensje...

na górze róże ... a na dole rozchodniki...

wypatrzony w porannej rosie...

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Świetna sesja balkonowych lili, chyba sporo ich masz?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- marpa
Natalio bardzo dziękuję za uznanie dla moich foto-poczynań
Lilii mam zaledwie kilka szt posadzonych cebul na balkonie bo zniechęciły mnie wiosenne odwiedziny dzików i tak już zostały...Na działce kilka szt udało mi się uchronić przed nimi ale jeszcze nie kwitną.
Trochę kamyczków dorzucę do forumowego ogródka...niech się dzieje ...

Trochę kamyczków dorzucę do forumowego ogródka...niech się dzieje ...

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Zastanawiam się zawsze, jak oglądam Twoje zdjęcia, co jeszcze sfotografujesz
.
Część zdjęć robiłaś raniutko, bo jeszcze na płatkach róż jest rosa - super zdjęcia
.
Moje 3 rozchodniki jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć
. Dokupiłam kilka - zobaczymy
.
Zrobiłam sobie przerwę, idę dalej pracować, ale do cienia, bo w słońcu za ciepło jednak
.

Część zdjęć robiłaś raniutko, bo jeszcze na płatkach róż jest rosa - super zdjęcia

Moje 3 rozchodniki jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć

Zrobiłam sobie przerwę, idę dalej pracować, ale do cienia, bo w słońcu za ciepło jednak

Pozdrawiam Ania
- marpa
Aniu serdeczności za odwiedziny
...
można wszystko...musiałabym stracić wzrok, żebym nie miała czego sfotografować !
Pogoda dzisiaj jakaś taka przyćmiona... kawka i wyjazd pozałatwiać kilka zaległych domowych spraw, nie samą działką się żyje.. Jak aura pozwoli, działkowanie nastąpi po południu...
no to wkleję coś niecoś ogrodowego ....

Pogoda dzisiaj jakaś taka przyćmiona... kawka i wyjazd pozałatwiać kilka zaległych domowych spraw, nie samą działką się żyje.. Jak aura pozwoli, działkowanie nastąpi po południu...
no to wkleję coś niecoś ogrodowego ....

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Marysiu w przepiękny sposób pokazujesz swój ogród i rośliny w nim rosnące, bardzo lubię do Ciebie zaglądać ale dziś moją uwagę zwróciły jeszcze dwa liliowce z ostatniego postu z 8 i ostatniego zdjęcia, czy znasz może ich nazwy? W tym roku wzięło mnie na różowe i fioletowe liliowce.
-
- 200p
- Od: 24 lut 2015, o 09:34
Nie dość że piękny ogród z mnóstwem roślin, to jeszcze pięknie wszystko na fotografiach uchwycone:)
Pozdrawiam Paulina
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Widzę Marysiu, że u Ciebie też hortensję już kwitną
I masz filetową pysznogłówkę! Bardzo lubię je, niestety przepadły mi.
Musze kupić w przyszłym roku sadzonka.

I masz filetową pysznogłówkę! Bardzo lubię je, niestety przepadły mi.
Musze kupić w przyszłym roku sadzonka.
Pozdrawiam, Basia.
- marpa
IWONA1311 miło czytać, że lubisz zaglądać do mnie ..gdybyś jeszcze zechciała częściej się ujawniać ...zapraszam serdecznie i obiecuję rewanż
Liliowce, które Ciebie zainteresowały to w kolejności Blue Sea i Mallard
Paulino bardzo dziękuje,za sympatyczne odwiedziny , zapraszam częściej !
Basiu hortensje powoli się rozwijają, w ogrodzie zmiany roślinne...jedne odchodzą inne zajmują ich miejsce, żeby cieszyć nasze zmysły i obiektywy!
Monarda nie jest fioletowa ona raczej malinowa w realu ale w obiektywie i na monitorze kolor bywa nieco inny... Mnie przepadła onegdaj nieodżałowana biała ... Jakieś straty co i rusz musimy zaliczyć ..niestety ale szybko znajdujemy pocieszenie innymi roślinami... Dziękuję za odwiedziny i zapraszam!
Wczorajszy wietrzny bardzo dzień był i u nas , po południu zaliczyłam wizytę na działce na szczęście poza przewróconą jedną doniczką z lilią /wysoka była więc ją zmiotło ale przetrwała/
nic się nie wydarzyło... Dzisiaj zapowiada się fajny niezbyt upalny dzień więc zaraz
W przyszłym tygodniu powrót upałów ...
Działka kipi roślinami i barwami... jeżeli ktoś mówi,że nie ma czego fotografować, to... dla mnie

Paulino bardzo dziękuje,za sympatyczne odwiedziny , zapraszam częściej !

Basiu hortensje powoli się rozwijają, w ogrodzie zmiany roślinne...jedne odchodzą inne zajmują ich miejsce, żeby cieszyć nasze zmysły i obiektywy!

Wczorajszy wietrzny bardzo dzień był i u nas , po południu zaliczyłam wizytę na działce na szczęście poza przewróconą jedną doniczką z lilią /wysoka była więc ją zmiotło ale przetrwała/

Działka kipi roślinami i barwami... jeżeli ktoś mówi,że nie ma czego fotografować, to... dla mnie