Chmielakowo- czyli początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chmielakowo- czyli początki

Post »

Paulinko mnie też dziś pierwiosnki i róże goniły, ale kondycję miałam dobrą i nie wskoczyły do koszyka. :;230 Ciebie dogoniła i na pewno się odwdzięczy kwitnieniem. ;:215
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Paulino :wit
Jestem pierwszy raz w Twoim ogrodzie i bardzo mi się tutaj podoba. Widać że robisz wszystko powolutku i z pewną myślą.
Wiesz Ja to Ci zazdroszczę tego miejsca i możliwości kupna nowych gatunków :uszy

U mnie działka zapełniona po pachy, dosłownie ;:136 Mimo to kupuję nowe kwiaty i głowię się, gdzie !? Ja to wsadzę :;230 :;230

Będę zaglądała bo widzę tutaj moje ulubione gatunki, róże, rodusie i boróweczka ;:333
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ewa dzięki, kostka fajna, ale dosyć brudząca, a paznokcie mam zawsze robione przez kosmetyczkę, bo niestety wszystkie stresy kkńczyły swój upust na paznokciach i miałam z tym duży problem, nie tylko estetyczny, ale i bolało....

Ewelinko wyczekuje i wyczekuje tej wiosny, a ttu od 14 mrozy i śnieg ma być, porażka ;:145

Soniu jednak musisz mieć dobrą kondycję :lol:

Zeberko póki co wielkość terenu mnie przeraża, a jeszcze jak patrzę ile inni nakupili do znacznie mniejszych ogrodów ...

Ja dopiero zdrowieje, powiem Wam, że nie pamiętam czy kiedykolwiek byłam tak chora, ogród czeka na mnie jak na zbawienie... Póki co tylko lista chciejstw rośnie na papierze, wczoraj dostałam na dzień kobiert wcześniejszy prezent Magnolię Soulangina i kombinuję jak ją przechować do kwietnia w domu ;:oj
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit
Paulinko ależ Ty masz narobione zakupów jak patrzę na te Twoje zdobycze to aż mi się buzia śmieje. Wiele z nich kupiłam takich samych :D Teraz żałuję tylko że odłożyłam tą "Trójsklepkę " fioletową miałabym komplecik bo żółtą kupiłam właśnie tu na FO.
Ślę ;:196 na niedzielę i nadchodzący tydzień.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Paulinko. Telewizja kłamie ;:170 . Nie będzie żadnego mrozu i śniegu ,no chyba, że w górach. Ja tam nie zauważyłam takich prognoz a poza tym one ciągle się zmieniają ;:223 . Marzec mamy bardzo zmienny ,mam nadzieje, że kwiecień będzie bardziej wiosenny i ciepły. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Paulinko dobry wieczór :wit
Pospacerowałam po Twoich włościach i bardzo mi się u Ciebie spodobało ;:108 ;:108 Fajnie zagospodarowujesz działeczkę i ostatnie zakupy też niczego sobie ;:224 Przeglądając forumowe wątki, zaczynam twierdzić, że tylko ja tak się ociągam z zakupami ;:131
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
chmielakowo
200p
200p

Post »

Aniujak zaczniesz zakupy to sama zobaczysz jak będzie Cię ciągneło do kolejnych, ja dzisiaj byłam dzielna i wyszłam tylko z zakupami spożywczymi

Ewelinko oby Twoje prognozy się sprawdziły, bo powojniki skę rozszalały i o magnolię (posadzoną w zeszłym roku) się boję czy da radę bo ją odkryłam...

Zara ciekawa jestwm tej trójsklepki, szczerze mówiąc nie widziałam jej nigdzie na żywo.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo ładne floksy kupiłaś. A róża na zdjęciu przypomina mi powojnika :).
chmielakowo
200p
200p

Post »

W ogrodzie powoli wszystko zaczyna gonić wiosnę, a tu we nocy przyszły już wczoraj lekkie przymrozki ;:202 chyba jednak ta zima do nas wraca ;:14
Powojniki ruszyły już powoli, choć nie wszystkie, raczej z tendencją do tych które kwitną w maju, najważniejsze, że jest szansa na to, iż nie straciłam wszystkich :tan

Obrazek
Obrazek

Róże też ładnie odbijają, szczególnie opisywana kiedyś przeze mnie róża śmietnikowa i Colette
Obrazek
Obrazek

I najpiękniejsze wg mnie na obecny moment wierzby
Obrazek
Druga dopiero rusza
Obrazek

Ruszyła chyba też piwonia, przynajmniej jakiś nosek wyszedł w jej miejscu, to możliwe?
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Paulinko. Pewnie, że możliwe. Ja mam kilka piwonii i wszystkie mają czerwone nosy na wierzchu ;:108 . Swoją drogą ciekawe czy zakwitną ;:224 . Moje powojniki też żyją ale są na różnych etapach rozwoju. Niektóre już liście chcą puszczać innym dopiero pąki nabrzmiewają. A wierzby cudne, no kurdę dzisiaj kupię jak tylko wcisnę do auta tą wysoko szczepioną ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Wierzba ładniusia ;:333 Zamówiona przeze mnie pewnie lada dzień dojedzie więc może kiedyś i ja będę miała taką ładniusią ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ładnie juz wszystko zabiera się do życia. ;:138
Tylko właśnie martwią mnie te zapowiadane mrozy...
To dopiero marzec. ;:219
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit
Taki widok wierzby to sygnał dla mnie o Wielkanocy (a w tym roku bardzo wcześnie) zatem kotki będą zdobić świątecznie ogród i cieszyć oczy :heja
Pięknie rusza w Twoim ogrodzie - aż miło się patrzy

;:100
chmielakowo
200p
200p

Post »

Dzisiaj mamy ładną pogodę, WRESZCIE, zabrałam się, wiec za porządkowanie rabaty pod różę i co się dowiaduję, że mój mąż zaraz będzie akurat tu przekopywał cała ziemię, patrzę jak na idiotę, jak ma przekopywać to miejsce skoro ja tam nasadziłam 15 host w zeszłym roku :evil: No, ale niestety fakty są takie, że od jutra będą tam kopać i co ja teraz mam zrobić? skoro hosty nawet się nie wychyliły i jak je wykopać teraz? Chyba się ;:145 taką mam cudną niedzielę :(
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko skoro tam będą jakieś roboty i nie chcesz stracić host to musisz je wykopać , po prostu i przesadzić w inne miejsce. Skoro nic nie pokazują to musisz to robić po omacku ;:224 .Uwierz- wykonalne ;:196 . Dasz radę ;:108 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”