Chmielakowo- czyli początki
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chmielakowo- czyli początki
Paulinko mnie też dziś pierwiosnki i róże goniły, ale kondycję miałam dobrą i nie wskoczyły do koszyka.
Ciebie dogoniła i na pewno się odwdzięczy kwitnieniem. 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Paulino
Jestem pierwszy raz w Twoim ogrodzie i bardzo mi się tutaj podoba. Widać że robisz wszystko powolutku i z pewną myślą.
Wiesz Ja to Ci zazdroszczę tego miejsca i możliwości kupna nowych gatunków
U mnie działka zapełniona po pachy, dosłownie
Mimo to kupuję nowe kwiaty i głowię się, gdzie !? Ja to wsadzę
Będę zaglądała bo widzę tutaj moje ulubione gatunki, róże, rodusie i boróweczka
Jestem pierwszy raz w Twoim ogrodzie i bardzo mi się tutaj podoba. Widać że robisz wszystko powolutku i z pewną myślą.
Wiesz Ja to Ci zazdroszczę tego miejsca i możliwości kupna nowych gatunków
U mnie działka zapełniona po pachy, dosłownie
Będę zaglądała bo widzę tutaj moje ulubione gatunki, róże, rodusie i boróweczka
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Ewa dzięki, kostka fajna, ale dosyć brudząca, a paznokcie mam zawsze robione przez kosmetyczkę, bo niestety wszystkie stresy kkńczyły swój upust na paznokciach i miałam z tym duży problem, nie tylko estetyczny, ale i bolało....
Ewelinko wyczekuje i wyczekuje tej wiosny, a ttu od 14 mrozy i śnieg ma być, porażka
Soniu jednak musisz mieć dobrą kondycję
Zeberko póki co wielkość terenu mnie przeraża, a jeszcze jak patrzę ile inni nakupili do znacznie mniejszych ogrodów ...
Ja dopiero zdrowieje, powiem Wam, że nie pamiętam czy kiedykolwiek byłam tak chora, ogród czeka na mnie jak na zbawienie... Póki co tylko lista chciejstw rośnie na papierze, wczoraj dostałam na dzień kobiert wcześniejszy prezent Magnolię Soulangina i kombinuję jak ją przechować do kwietnia w domu
Ewelinko wyczekuje i wyczekuje tej wiosny, a ttu od 14 mrozy i śnieg ma być, porażka
Soniu jednak musisz mieć dobrą kondycję
Zeberko póki co wielkość terenu mnie przeraża, a jeszcze jak patrzę ile inni nakupili do znacznie mniejszych ogrodów ...
Ja dopiero zdrowieje, powiem Wam, że nie pamiętam czy kiedykolwiek byłam tak chora, ogród czeka na mnie jak na zbawienie... Póki co tylko lista chciejstw rośnie na papierze, wczoraj dostałam na dzień kobiert wcześniejszy prezent Magnolię Soulangina i kombinuję jak ją przechować do kwietnia w domu
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Paulinko ależ Ty masz narobione zakupów jak patrzę na te Twoje zdobycze to aż mi się buzia śmieje. Wiele z nich kupiłam takich samych
Ślę
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Paulinko. Telewizja kłamie
. Nie będzie żadnego mrozu i śniegu ,no chyba, że w górach. Ja tam nie zauważyłam takich prognoz a poza tym one ciągle się zmieniają
. Marzec mamy bardzo zmienny ,mam nadzieje, że kwiecień będzie bardziej wiosenny i ciepły. Pozdrawiam
.
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Paulinko dobry wieczór
Pospacerowałam po Twoich włościach i bardzo mi się u Ciebie spodobało
Fajnie zagospodarowujesz działeczkę i ostatnie zakupy też niczego sobie
Przeglądając forumowe wątki, zaczynam twierdzić, że tylko ja tak się ociągam z zakupami 
Pospacerowałam po Twoich włościach i bardzo mi się u Ciebie spodobało
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
chmielakowo
- 200p

Aniujak zaczniesz zakupy to sama zobaczysz jak będzie Cię ciągneło do kolejnych, ja dzisiaj byłam dzielna i wyszłam tylko z zakupami spożywczymi
Ewelinko oby Twoje prognozy się sprawdziły, bo powojniki skę rozszalały i o magnolię (posadzoną w zeszłym roku) się boję czy da radę bo ją odkryłam...
Zara ciekawa jestwm tej trójsklepki, szczerze mówiąc nie widziałam jej nigdzie na żywo.
Ewelinko oby Twoje prognozy się sprawdziły, bo powojniki skę rozszalały i o magnolię (posadzoną w zeszłym roku) się boję czy da radę bo ją odkryłam...
Zara ciekawa jestwm tej trójsklepki, szczerze mówiąc nie widziałam jej nigdzie na żywo.
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Bardzo ładne floksy kupiłaś. A róża na zdjęciu przypomina mi powojnika
.
-
chmielakowo
- 200p

W ogrodzie powoli wszystko zaczyna gonić wiosnę, a tu we nocy przyszły już wczoraj lekkie przymrozki
chyba jednak ta zima do nas wraca
Powojniki ruszyły już powoli, choć nie wszystkie, raczej z tendencją do tych które kwitną w maju, najważniejsze, że jest szansa na to, iż nie straciłam wszystkich

Róże też ładnie odbijają, szczególnie opisywana kiedyś przeze mnie róża śmietnikowa i Colette

I najpiękniejsze wg mnie na obecny moment wierzby

Druga dopiero rusza

Ruszyła chyba też piwonia, przynajmniej jakiś nosek wyszedł w jej miejscu, to możliwe?

Powojniki ruszyły już powoli, choć nie wszystkie, raczej z tendencją do tych które kwitną w maju, najważniejsze, że jest szansa na to, iż nie straciłam wszystkich

Róże też ładnie odbijają, szczególnie opisywana kiedyś przeze mnie róża śmietnikowa i Colette

I najpiękniejsze wg mnie na obecny moment wierzby

Druga dopiero rusza

Ruszyła chyba też piwonia, przynajmniej jakiś nosek wyszedł w jej miejscu, to możliwe?

Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewelkacha88

Witaj Paulinko. Pewnie, że możliwe. Ja mam kilka piwonii i wszystkie mają czerwone nosy na wierzchu
. Swoją drogą ciekawe czy zakwitną
. Moje powojniki też żyją ale są na różnych etapach rozwoju. Niektóre już liście chcą puszczać innym dopiero pąki nabrzmiewają. A wierzby cudne, no kurdę dzisiaj kupię jak tylko wcisnę do auta tą wysoko szczepioną
. Pozdrawiam
.
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Wierzba ładniusia
Zamówiona przeze mnie pewnie lada dzień dojedzie więc może kiedyś i ja będę miała taką ładniusią 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ładnie juz wszystko zabiera się do życia.
Tylko właśnie martwią mnie te zapowiadane mrozy...
To dopiero marzec.
Tylko właśnie martwią mnie te zapowiadane mrozy...
To dopiero marzec.
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Taki widok wierzby to sygnał dla mnie o Wielkanocy (a w tym roku bardzo wcześnie) zatem kotki będą zdobić świątecznie ogród i cieszyć oczy
Pięknie rusza w Twoim ogrodzie - aż miło się patrzy
-
chmielakowo
- 200p

Dzisiaj mamy ładną pogodę, WRESZCIE, zabrałam się, wiec za porządkowanie rabaty pod różę i co się dowiaduję, że mój mąż zaraz będzie akurat tu przekopywał cała ziemię, patrzę jak na idiotę, jak ma przekopywać to miejsce skoro ja tam nasadziłam 15 host w zeszłym roku
No, ale niestety fakty są takie, że od jutra będą tam kopać i co ja teraz mam zrobić? skoro hosty nawet się nie wychyliły i jak je wykopać teraz? Chyba się
taką mam cudną niedzielę 
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewelkacha88

Paulinko skoro tam będą jakieś roboty i nie chcesz stracić host to musisz je wykopać , po prostu i przesadzić w inne miejsce. Skoro nic nie pokazują to musisz to robić po omacku
.Uwierz- wykonalne
. Dasz radę
.