Cynia, jakobinka (Zinnia) Cz.2
- Agneska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2015, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cynie cz.2
Nie ma nikt pomysłu co to może być za przypadłość? To samo jest z aksamitkami, werbenami patagonskimi i lwimi paszczami:(
Usunęłam podeschnięte siewki, korzenie miały białe i w porządku. Tylko liście schną. ..
Usunęłam podeschnięte siewki, korzenie miały białe i w porządku. Tylko liście schną. ..
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Ja niestety poniosłam z cyniami porażkę, po raz któryś z rzędu, więc nie mogę się nadziwić, że kiełkują bezproblemowoPawel42 pisze:Ja natomiast wysiew cynii zawsze zostawiam na koniec już po innych kwiatach z uwagi na fakt że zawsze wschodzą szybko i bezproblemowo nie tak jak niektóre kwiatowe "marudy".
Czy trafiam na nasiona felerne? Ostatni raz wysiałam w takiej skrzyni w tunelu, jak już zrobiło się ciepło i znowu klapa, może 40% wschodów.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
U mnie podobnie, ja winię za to ziemię w którą wysiałam do spółki z chłodem. Te które przeżyły już są zielone i rosną. W grunt wysiałam 10 dni temu, te z kolei są dorodneAgneska pisze:Nie ma nikt pomysłu co to może być za przypadłość? To samo jest z aksamitkami, werbenami patagonskimi i lwimi paszczami:(
Aksamitki siane do gruntu jakieś takie malusie niewydarzone
Agata
-
beata_m
- 500p

- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wysiałam do pojemników w domu 3 opakowania nasion cyni: mieszankę kolorów, skabiozową i perski dywan. Wzeszły bardzo ładnie, tak 80-90%. Rozsadziłam do wielodoniczek.. Od kiedy nocą było powyżej 5C stały na tarasie. Bardzo łdnie rosły, najsłabiej Persian Carpet. Większość już wsadziłam do gruntu.Niestety mocno objadają je ślimaki. Jedną kępę zjadły całą. Na szczęście mam zapas. Chyba będę musiała zastosować niebieskie granulki przeciw ślimakom. Nie lubię takich środków, ale ręczne zbieranie nie wystarcza.jokaer pisze: Ja niestety poniosłam z cyniami porażkę, po raz któryś z rzędu, więc nie mogę się nadziwić, że kiełkują bezproblemowo![]()
Czy trafiam na nasiona felerne? Ostatni raz wysiałam w takiej skrzyni w tunelu, jak już zrobiło się ciepło i znowu klapa, może 40% wschodów.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
- Agneska

- Od: 1 lis 2015, o 09:20
Agata, u mnie jednak to było spalenie słońcem... Nowe listki są już ok.
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Agneska, moje nie stały na słońcu ale w półcieniu. Fajnie że już twoje wyszły na " ludzi" 
Agata
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Pewnie że nie będzie bo moje też już w gruncie
Piękna rozsada co to za odmiana?
Piękna rozsada co to za odmiana?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Rzepka

- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Odmian mam kilka, peoniowe, skabiozowe, kaktusowe.
Po raz pierwszy mam odmianę Carussel, jest wielokolorowa, na opakowaniu wygląda interesująco, ale wiecie, jak to jest z okładką
Przekonam się, jak zakwitną.
Pozdrawiam
Po raz pierwszy mam odmianę Carussel, jest wielokolorowa, na opakowaniu wygląda interesująco, ale wiecie, jak to jest z okładką
Przekonam się, jak zakwitną.
Pozdrawiam
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Re: Cynia, jakobinka (Zinnia) Cz.2
- Jane_Rose
- 100p

- Od: 10 lut 2016, o 18:04
Re: Cynia, jakobinka (Zinnia) Cz.2
A moje to jakieś marudy straszne. Zbierają się do kwitnienia od tygodnia, są na tym samym etapie. Debiutuję w tym roku z cyniami, ale póki co mnie tylko irytują. Kwitnijcie, zarazy! 
Mów mi Jane!