Nie mogę się doczekać Twoich łanów żonkili, są cudne. Tęsknię za tym widokiem tym bardziej, ze sama nie mam tych kwiatuszków
Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Marysiu przyszłam przywitać się w ogrodowym wątku, mam niesamowite zaległości na forum, i niełatwo będzie je nadrobić... ale pomalutku, pomalutku i mam nadzieję uda mi się
Nie mogę się doczekać Twoich łanów żonkili, są cudne. Tęsknię za tym widokiem tym bardziej, ze sama nie mam tych kwiatuszków
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
He, he, Marysiu, tylko mnie tu jeszcze nie było
.
Prawdziwy wiosenny tytan pracy z Ciebie, nic Ci nie straszne, ani pełne parapety siewek wszelakich, ani gmeranie w nasionkach, nie tylko ozdobnych, ani dbałość o zwierzynę, ani przemierzanie "szaliczka" w tę i z powrotem...
Jestem pełna podziwu i uznania
.
Serdeczności i buziaki - Jagi
PS. Ja posiałam białą kobeę. Wyczyn, co
?
Prawdziwy wiosenny tytan pracy z Ciebie, nic Ci nie straszne, ani pełne parapety siewek wszelakich, ani gmeranie w nasionkach, nie tylko ozdobnych, ani dbałość o zwierzynę, ani przemierzanie "szaliczka" w tę i z powrotem...
Jestem pełna podziwu i uznania
Serdeczności i buziaki - Jagi
PS. Ja posiałam białą kobeę. Wyczyn, co
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja Marysiu już w tamtym roku musiałam zmieniać folię, w tym wszystko ściągać i na niwo znowu, wiatry mi ją porozwalały strasznie, a roślinki też wynoszę koło kwietnia, ale bylinki wysieje już i dam do namiotu, im to nie szkodzi taka pogoda, lubią większe różnice temperatur 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, a u mnie już pierwsze murarki gramolą się z gniazda. Wiosną postawiłam nowy hotel i mam nadzieję że w tym toku będzie więcej lokatorów.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu jakie łany pięknych żonkili
Pamiętam je z dziecięcych lat, bo to chyba te babcine? były niezawodne.
Będę musiała je do siebie zaprosić
Czytam, że praca wre na całego.
W sobotę też trochę w ogródku porobiłam
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu mam zaległości, bo wczoraj wcześnie odpadłam (świeże powietrze mnie upija) a dzisiaj już zaliczyłam targ w Krzeszowicach, ale rano kurkom dałam jeść i otworzyłam kurnik i muszę obfocić wilczomlecz, bo chyba wychodzi? Muszę wrócić i przypomnieć sobie bo ja też niewiele pamiętam
Karczochy te z zeszłego roku chyba przetrwały, tylko żeby je nornice nie podgryzły
Dobrego dnia i buziaczki przesyłam
Agnieszko witaj Kochana te zwykłe żonkile są niezawodne, pełne uroku i rozmnażają się ! może podesłać trochę cebulek
Witaj Jagodo
I kto tu tytan nie dość że wysiałaś to jeszcze kobeę, chociaż nie wiem czy tylko wysiałaś czy już masz roślinkę
To wszystko co czytasz tak szumnie brzmi, ale starzeję się i coraz mniej sił we mnie to i wolniej wszystko robię, ale byle do przodu
Te kilometry wzdłuż dają się we znaki
Pozdrawiam ze Słonecznych Będkowic
Iwonko chyba wszystko zależy od naprężenia folii, bo mnie zrobili panowie tunel bardzo solidnie. Nie dość że konstrukcja to jeszcze folia naprężona i dwuletnia folia jest już cztery lata, piąty sezon wytrwa ta główna, ale boczne dokładam
U mnie jesdnak co rano jest poniżej zera to roslinki będą bezpieczniejsze w domu.
Danusiu zrobiłam taką wiązkę murarek w miskanta, ale coś mi ja strąciło ...może kot? Muszę pomyśleć o ponownej konstrukcji
Ewuniu tak to żonkile takie chyba dzikie, bo spotyka się je w różnych miejscach, a może w opuszczonych siedliskach?
Ja uwielbiam bukiety z tych żonkili i bardzo mnie ucieszyło jak odkryłam w kupionym ogrodzie ten łan. Pracę pomalutku pcham do przodu, bo dużo tego a sił jakby mniej. Poza tym rehabilitacje niewiele pomagają
Jak wysyłająca się spisze to dzisiaj lecą nasionka
Agnieszko witaj Kochana te zwykłe żonkile są niezawodne, pełne uroku i rozmnażają się ! może podesłać trochę cebulek
Witaj Jagodo
I kto tu tytan nie dość że wysiałaś to jeszcze kobeę, chociaż nie wiem czy tylko wysiałaś czy już masz roślinkę
To wszystko co czytasz tak szumnie brzmi, ale starzeję się i coraz mniej sił we mnie to i wolniej wszystko robię, ale byle do przodu
Pozdrawiam ze Słonecznych Będkowic
Iwonko chyba wszystko zależy od naprężenia folii, bo mnie zrobili panowie tunel bardzo solidnie. Nie dość że konstrukcja to jeszcze folia naprężona i dwuletnia folia jest już cztery lata, piąty sezon wytrwa ta główna, ale boczne dokładam
Danusiu zrobiłam taką wiązkę murarek w miskanta, ale coś mi ja strąciło ...może kot? Muszę pomyśleć o ponownej konstrukcji
Ewuniu tak to żonkile takie chyba dzikie, bo spotyka się je w różnych miejscach, a może w opuszczonych siedliskach?
Ja uwielbiam bukiety z tych żonkili i bardzo mnie ucieszyło jak odkryłam w kupionym ogrodzie ten łan. Pracę pomalutku pcham do przodu, bo dużo tego a sił jakby mniej. Poza tym rehabilitacje niewiele pomagają
Jak wysyłająca się spisze to dzisiaj lecą nasionka
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
No to myśl kochana, bo już wylatują pomału, może tak być że wcześniej będą składały jaja, jak przegapisz to nie będziesz miała.
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
A ja przybiegłam do Ciebie, żeby donieść, że karczochy zeszloroczne mi wyłażą. Znaczy się przezimowały
Patrzyłąś już u siebie?
Patrzyłąś już u siebie?
Pozdrawiam. Beata.
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu na mojej działce były już różne stworzenia: od wszelakich gatunków ptaków poprzez dzikie pszczoły, koty [ jednemu z nich uratowaliśmy życie i wylądował w naszym domu, ale to już inna historia]zaskrońce, żaby do kretów . . . z których to mamy się cieszyć, ponoć lubią nas bardziej od innych, bo stosujemy mało chemii [ raczej nie będę się tak bardzo cieszyła kiedy padnie mi nowo posadzona jabłonka pod którą ostatnio zobaczyłam wielki kopiecMaska pisze:Margaretto u mnie znikają i te posadzone w koszykach i bez, więc może po prostu nie było nornic, a potem zamieszkały i u Ciebie
- Maska

- Kontakt:
Danusiu mam tyle rzeczy różnistych do zrobienia, że już nie wiem za co się chwytać. Dzisiaj wróciła z ogrodu prawie zgięta w pół z bólu mięśni tylnych
Beatko dla Ciebie! ale ja się nie cieszę, bo dwa lata temu przeżyły nawet druga zimę i nornice podżarły korzenie na wiosną

Margaretto a za płytko posadzone też mogły być
jednak u mnie zjadają nornice (myszeczki takie), bo nawet jak wsadzę w koszyku czy metalowej siatce to mam dziurę od góry i cebule wyżarte
Dzisiaj w ogrodzie!
mam krokusy i te nie wiem skąd?

a te od Irenki przetrwały

Wygląda że przetrwały floksy Drumonda (tabliczka) chyba że wysiały się floksy wiechowate rosnące niedaleko

Tak wyglądają moje irysy (a u innych kwitną)

Michale to jest mój Darmokot (też się okazało, że z dwóch misek je
)

A to moja dzisiejsza praca

I zastał mnie wieczór

Miłego wieczoru
Beatko dla Ciebie! ale ja się nie cieszę, bo dwa lata temu przeżyły nawet druga zimę i nornice podżarły korzenie na wiosną

Margaretto a za płytko posadzone też mogły być
Dzisiaj w ogrodzie!
mam krokusy i te nie wiem skąd?

a te od Irenki przetrwały

Wygląda że przetrwały floksy Drumonda (tabliczka) chyba że wysiały się floksy wiechowate rosnące niedaleko

Tak wyglądają moje irysy (a u innych kwitną)

Michale to jest mój Darmokot (też się okazało, że z dwóch misek je

A to moja dzisiejsza praca

I zastał mnie wieczór

Miłego wieczoru
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, bardzo ładnie odchudzasz ścieżkę.
Pracy starczy nam na cały sezon, zatem powolutku, żeby nie odchorować.
Ja też mam pierwszy dzień ogrodowy za sobą.
U mnie krokusy jeszcze nie kwitną.
Pracy starczy nam na cały sezon, zatem powolutku, żeby nie odchorować.
Ja też mam pierwszy dzień ogrodowy za sobą.
U mnie krokusy jeszcze nie kwitną.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
No nie, Marysiu znów te łany żonkili
pięć minut byłem przylepiony do tego zdjęcia
Piękny zachód słońca
Wszystkiego Najlepszego !!!
Piękny zachód słońca
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu i tak jeszcze dużo ścieżki Ci zostaje 
- Maska

- Kontakt:
Marysiu jak zapowiedziałam tam robię
w wodzie czeka kilka krzaków róż, a ja nie wiem gdzie je wsadzić
W wielu ogrodach krokusy w pełni rozkwitu i myślałam, że u mnie żaden nie będzie kwitł? a tu niespodzianka!
Mam odrost jaśminu w doniczce, jak wypuści listeczki będzie Twój
Bartoszu bardzo dziękuję za życzenia
żonkile to z ubiegłej wiosny w tym roku już pączki widać
i będzie na co patrzeć
Iwonko ten pas będę jeszcze dalej ciągnąć, tylko dalszy jest w większym cieniu i planuję tam rządek żurawek i host
W wielu ogrodach krokusy w pełni rozkwitu i myślałam, że u mnie żaden nie będzie kwitł? a tu niespodzianka!
Mam odrost jaśminu w doniczce, jak wypuści listeczki będzie Twój
Bartoszu bardzo dziękuję za życzenia
Iwonko ten pas będę jeszcze dalej ciągnąć, tylko dalszy jest w większym cieniu i planuję tam rządek żurawek i host
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu i doczekałaś się wiosny 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie