Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Dopiero się dorwałam do kompa po szalonym weekendzie ;:3 Asiu robisz bardzo ciekawe ujęcia.
Alu chyba sama królowa angielska nie podejmuje tak gości jak Ty ;:138 Wielkie dzięki i polecam się na przyszłość 8-)
Udało mi się dojechać do domu powrotem z pracy M i ugotować mu wykwintny obiad w postaci ...bobu z tartą bułką ;:170 Wszyscy byli przeszczęśliwi!
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Agness Agnieszko. Spotkanie było fajne, a już cieszę się na następne nie byle gdzie, bo w Zielonych pokojach ;:224.
A dzisiaj odwiedziłam ogród, który tak jak Twój, pełen jest kolorów, zapachów- ogród mojej mamy (elam).

Obrazek Obrazek

Drewutnia Ewa, widzisz ile szczęścia daję kąpiel w moim baseniku. Musicie przyjechać i spróbować- na pewno taki sam uśmiech zagości i na Twojej buzi. ;:215 Dla Ciebie miejsce które już znasz. Poznajesz?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrosia Dosiu, bardzo się cieszę, że się Tobie u mnie podoba, zaglądaj jak najczęściej :wit Pokazuję u mnie też ogród mojej mamy w tym poście właśnie zdjęcia - florą malowane u Niej.

Obrazek

Obrazek

Iza Moi też bardzo lubią bób, tylko ja nie bardzo. Masz wspaniałą rodzinkę, więc na pewno cieszyli się, że nie spędziłaś całego dnia w kuchni. ;:36 A ja byłam dzisiaj u mamy i podziwiałam jej jeżówki, u niej już kwitną na całego u mnie jeszcze w pączkach.
Tę już u niej widziałaś -Milkshake
Obrazek

Mama mia
Obrazek

A to tegoroczne zakupy z Bylinowego Raju: Secret Joy

Obrazek

Secret passion

Obrazek

Marmalade

Obrazek

Guava Ice

Obrazek

Picolino

Obrazek

i z ryneczku NN

Obrazek

Obrazek

Wszystkich pozostałych gości zapraszam na jeżyny- proszę nie zrywać, bo niedojrzałe. Oj nieposłusznych będą bolały brzuchy.

Obrazek

Co jeszcze widziałam w następnym poście. :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Alicjo :wit

Już to kiedyś mówiłam, ale cudowna jest wspólna pasja ogrodnicza Twoja i Twojej Mamy.
Obie macie piękne ogrody, ale jeszcze piękniejsza jest niewidzialna aura między Wami.
U Eli najbardziej spodobał mi się.... i tu żadnej niespodzianki - okrągły klombik w stylu Baden-Baden.
Ty z kolei zrobiłaś rewelacyjne zdjęcie Astrid Graffin (kilka stron temu).

Mnie aktualnie zachwycają kosmosy.
Pozwól, że zadedykuję Ci kilka z nich.

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie. Bawcie się dobrze w Zielonych Pokojach! :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Przepiękne jeżówki,a klombik oryginalny -kompozycja naprzemienna ;:333
Życzę równie udanego spotkania w pokojach Jagis ;:4 Ja dzisiaj nawiedzam Bojano :tan
Miłego dzionka :wit motylka dla Ciebie przekażę ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ala :wit

Dziękuję za miłe przyjęcie, dobre ciasto z rabarbarem (zrobiłaś mi smak i w tygodniu z pewnością znajdzie się na moim stole :D )
Ogród przepiękny i bujniejszy niż był. Mam nadzieję, że niebawem znów się spotkamy.

:wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Alu dopiero teraz zobaczyłam na spokojnie zdjęcia z pokojów Twojej mamy - pięknie wszystko kwitnie i rośnie. Nie jest to dla mnie zaskoczeniem widząc jaką macie ogromną miłość do kwiatów i różnorodności. To piękna kolorowa oaza. Gratulację dla mamy i Ciebie za cudowne ogrody :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu dziękuję za fotki z ogrodu mamy, są bajeczne.... kolorowe, bujne nasadzenia, takie jak kocham ;:167 Obie macie wspaniałe ogrody, z których aż się nie chce wychodzić ;:167
Czy elam ma wątek na forum? bardzo chętnie powędrowałabym po Jej pięknym ogrodzie :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Alu, Elu, podziwiam ;:oj
Nie wiem, co robocie, że te wasze kwiaty tak bujnie i pięknie kwitną :shock: ;:215 .
Moje jeżówki dopiero nieśmiało zaczynają ;:131
A serducho skradły te w bieli ;:108
Czy coś ukopać Tobie lub Eli? Piszcie śmiało ;:108 .
Do zobaczenia w Zielonych:wit .
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alu :) , u mnie też jeżówki jeszcze nie pokazują kwiatów w pełni rozwiniętych.
Ale i tak się cieszę, bo przyjęły się mi obie jeżówki od Eli - Milkshake i będą kwiatki. :tan
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Odpowiem na posty miłych gości i pokażę co jeszcze rośnie u elam
Lisico Miło mi, że powolutku odsłaniasz mi rąbka swojej ogrodowej tajemnicy. Ty to umiesz odpowiednio dozować napięcie i pobudzać ciekawość. ;:138 . Oj fajnie tam u Ciebie tak naturalistycznie, kosmosy ładne- brak jakichkolwiek dywaników Baden-Baden i krzaczków pod linijkę, chyba, że jeszcze o czymś nie wiemy.
Nie lubisz olbrzymich roślin, to dla Ciebie malutka knautia THUNDER AND LIGHTNING o ciekawych liściach..

Obrazek

Asma Oj ogrodowo my się teraz udzielamy :heja Dla Ciebie olbrzymi kwitnący AKANT.

Obrazek

Kochamkwiaty Aga- fajnie, że udało CI się chociaż na chwilkę do nas dojechać. No i dla Ciebie coś słusznych rozmiarów= ciemiężyce i języczki

Obrazek

Agness Moje mama (elam) nie ma swojego wątku- ale namawiana przeze mnie zaczęła się trochę tu udzielać i jak widzę już ma 3 listek ;:138 Dla miłośniczki lili- jedna z nich

Obrazek

Klarysko Też bardzo się cieszę, że uda nam się w końcu ;:4 Tobie koniecznie coś w bieli -Złocień Aglaia

Obrazek

Ignis05 Mi też się przyjęły jeżówki od mamy. Teraz niech podopieszcza swoje nowe cuda, jak się rozrosną będzie można skubnąć. Dla Ciebie jej kolekcja floksów.
Obrazek

Dla pozostałych gości takie tam...
Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ciemiężyce bardzo fajne no i jeżówki ja mam tylko zwykłe różowe,więc podziwiam i zazdroszczę tych piękności u innych.
Akant też ogromny chyba największy jaki widziałam ;:oj
Czym mama je karmi oprócz miłości ;:224
W tą sobotę zwala się do mnie siostra....(czyli odpada).Nie wiem kiedy by Ci pasowało spotkanie...? :roll:
Jeśli wolisz w tygodniu to od 7 sierpnia mam wolne parę dni...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alicjo bardzo lubię takie maleństwa jak knautia THUNDER AND LIGHTNING ;:167
Spotkania ze znajomymi z FO to dodatek do naszej miłości do ogrodu i roślin. Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Przepiękna roślinność Twojej mamy - rewelacyjne rozmiary i okazy - ale nie dziwie się jak to wspomniała Ewa spora porcja miłości do roślin z pewnością wystarczy. :wit Dziękuję za piękną ciemiężycę :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jak miło zobaczyć znane twarze :D Wspaniałe spotkanie udało Wam się zorganizować :D
Oglądając zdjęcia z ogrodu Eli szlocham z zazdrości, bo swojego areału nie ogarniam :roll: Twoje królestwo też mnie dołuje ;:306 Niedaleko pada jabłko od jabłoni, obie macie przepiękne kompozycje i równie piękny porządek.
Knautia z targów wiosennych?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A ja dzisiaj byłam tą szczęściarą która szczęśliwym trafem która trafiła do królestwa Eli ;:173 Krótkie ale intensywne przeżycie. ;:173 Ledwo powstrzymałam Elę przed żywiołowymi wykopkami [cała Ela]. Pora zdecydowanie nie sprzyja wykopkom i rozsądek wziął górę nad porządaniem nowych roślin 8-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”