Gosiu / Margo ...mam ich trochę - bo je uwielbiam - ale wiele jeszcze w planach , a 'pierwiosnkowo' się kurczy . Dziękuje za miłe słowa

...tak to się zawsze zaczyna ...najpierw jedna , druga , trzecia - a potem już samo leci ...

.
No to może Primula Snowflake ?
Gosiu / Małgocha1960 ... co z tego ,że ja nie uśmiercę - to załatwi nornica - tak , jak dzisiaj - poszłam wsadzić kokorycz żółtą , a tu ...

zwiędnięte liście dzwonka , który jest wyjątkowy , niespotykany , a ma białe , śliczne kwiaty ...serce podeszło mi do gardła , bo w sobotę rósł , jakby nigdy nic - a tu masz babo placek

. Tym bardziej , ze dostałam go od osoby , bliskiej memu

.
Dla Ciebie wybrałam Christine - aster alpejski .
Agusiu/ AGNESS ...dziękuję za miłe słowa - jak zawsze , tak i teraz jest mi niezmiernie miło , że Ci się podobają moje roślinki

.
Dzisiaj sadziłam , przesadzałam - to się chyba już nigdy nie skończy ...a nogi i **** bolą niemiłosiernie - ale to jest ból pozytywny po dobrze wykonanej pracy - to musi boleć ...
Poprzestawiałam rośliny wokół altanki - wyrzuciłam groszek bylinowy , bo ślimaki zeżarły mu liście

, rozsadzałam młode tawułki , bo ich sporo się nasiało , prymulki gruzińskie rozsadzałam , by je odmłodzić i posadziłam lawendę i pelargonie na balkony .
Spodoba Ci się ?
Jadziu ...miło mi

...róża chińska ma nie tylko kolor ciekawy , co ogromne kwiaty .
Ja również serdecznie pozdrawiam
Dano ...lepiej późno - niż wcale

...dziękuję za miłe słowa - Ty wiesz , jak cieszą - gdy się komuś podoba to , co mamy u siebie

. A tak nawiasem mówiąc - wstyd , to kraść .
Aniu..witam serdecznie Miłego Gościa

...prymule potrafią zawrócić w głowie - w rzeczy samej - małe jest piękne - nieprawdaż ?
Dla Ciebie ...wyjątkowa ...auricula Blusch Baby ...
Ewuś...u mnie tak lało , jak z cebra ...a ja ...kopałam w tym deszczu rośliny ...potem uciekłam do domu ...gumowce ugrzęzły razem ze mną w błocie ....Dobrze , ze już po deszczach ...a dzisiaj było bardzo przyjemnie , bo

pozwalało na prace w ogrodzie i dodawało energii

.
Jadzieńko ...dziękuję

...oczko jest właśnie tym , co wpasowało się w ogród . Teraz nie wyobrażam sobie by go nie było . Gdybyś miała problem z różami chętnie służę miejscem - ale z drugiej strony ...nie wiem , czy cokolwiek by zostało ....przez te cholerne nornice

.
Zaszalałam , oj , tak ...a teraz mam problem ...bo nie zasadziłam jeszcze - wiadomo - deszcze . Na dodatek nornica mi zeżarła korzenie dzwonka , którego dostałam podczas pobytu w Mielnie

. Przedtem róże ...teraz kolejna roślina ...nie wytrzymam ...czosnek dałam pod bodziszka pełnego w kolorze różu ...nie pomyślałam , by dać pod dzwonka .
Na pewno coś kupisz - bo jak to - być na Targach i z pustymi rękoma przyjechać - toż to niepodobne do Ciebie .
No to oczko raz jeszcze - w innym ujęciu
Na koniec ...Veronica gentianoides ... irys syberyjski i irys nadwodny .