Grażynko,lubię wawrzynki dla ich pięknego zapachu, nie podoba mi się tylko jego lużny pokrój,a nie wiem jak reaguje na cięcie. Danusiu,kupiłam je w w dziale ogrodniczym sklepu budowlanego oczywiście bez nazwy.
Zwłaszcza ten żółty jest piękny,bo ma ciemne łodyżki i listki.
Czerwony jest półpełny ,tak samo jak i te
Małgosiu , Twoje ciemierniki powalają na kolana. Prymulki też bardzo oryginalne. O tych z ciemnymi listkami było dzisiaj w "Maja w ogrodzie". Podobno nowość - niesamowicie na czasie jesteś . Czy pomarańczka zimuje w całej Polsce, czy tylko w Szczecinie?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Danusiu,
Gosiu,może prymula chce wody?
ASK_anula ,witaj -myślę,że pomarańcza dała by radę,po prostu trzeba spróbować.
Ewo,witaj ,masz rację-wiosna to cudowna pora roku!
A ja nadal zachwycam się ciemiernikami.
Są fantastyczne.
Prymule zresztą też, szkoda że nie mam dla nich więcej miejsca.
Psiząb jednak się spisał na medal.
Iwonko,cieszę się,że już jesteś Ewo,zupełnie nie pamiętam,jaka to odmiana wawrzynka.Miałam kiedyś cneorum,ale nie chciał u mnie rosnąć,aż wreszcie padł.
Ten jest zadowolony z miejsca i ładnie się rozrasta. Grażynko,ciemierniki zdobią jeszcze teraz,ogromnie je lubię,tak jak i prymule.
Mnie też brakuje już miejsca na te moje roślinne miłości,więc ciągle coś zmieniam , przesadzam i oddaję by pomieścić te najulubieńsze.
Dawno nie wstawiałam fotek,a tyle się dzieje w ogrodzie.
Podziwiam ludzi, którzy mają skalniaki.
Zawsze jest z nimi praca jeśli mają wyglądać dobrze, a ja nie mam do nich cierpliwości.
Twój zaś należy do tych bardzo zadbanych i kolorowych.
Oby i Ciebie cieszył tak jak mnie jego widok.
Danusiu,mam dużo drzew i krzewów,powiedziałabym,że za dużo,bo przycinanie ich zabiera mi cenny czas. Ewo,to zimozielona kalina sztywnolistna .Wyrosła na dwumetrowe drzewko.Lubię wszystkie kaliny,ale te pachnące szczególnie. Grażynko,dziękuję,kocham te maluszki i dopóki będę mogła się schylać , skalniaki w ogrodzie będą .A z cierpliwością i u mnie bywa różnie. .