Grażynko dziękuję

resztę prac związanych z rozsypywaniem kamienia dokończę dopiero po świętach ale najgorsze mam już za sobą i ogólny zarys już jest.
Marysiu jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ

z koronami też nie mam pojęcia jak postępować by zakwitły

Wczytałam gdzieś, że jeśli lato jest mokre i zimne to nie mamy co liczyć na kwiaty ale czy to prawda, nie wiem
Iwonko ojojoj jak miło jest czytać takie słowa

, tym bardziej, że od właścicielki tak pięknego ogrodu. Dziękuję

cieszę się.
Reniu ja kocham szafirki właśnie za ich kolor

intensywnie niebieski i rzucający się w oczy.
Marysiu-chinanit witam Cię serdecznie

i cieszę się, że towarzyszysz mi w kolejnej części.
Gosiu już wstawiam zdjęcia ogólne ogrodu
Aniu stokrotki niby takie skromne ale uroku im nie można odmówić, tym bardziej, że jako pierwsze zakwitły w moim ogrodzie
Małgoś-slotys cieszę się z Twojej wizyty

fajnie, że będziesz mi towarzyszyć w kolejnej odsłonie mojego ogrodu. Po świętach kiedy już będzie więcej czasu i Ty zrobisz porządek w swoim ogrodzie. Pozdrawiam Cię gorąco
Tereniu dziękuję za pochwały

u mnie na razie kwitną tylko botaniczne reszta jeszcze w pąkach i pewnie dopiero po świętach będziemy cieszyć z kwitnień tych większych tulipanów. Pozdrawiam
Aga szafirki szybko się rozrastają i Twój strumyczek niebawem zmieni się intensywnie niebieski strumień.
Paulinko dziękuję za wszystkie pochwały, niezawodna dziewczyno
Beatko cieszę się, że Cię widzę

i zapraszam jak najczęściej.
Tesiu nie ma to jak praca w ogrodzie to najlepsze lekarstwo na stres
Gosiaczku gdzieś wyczytałam, że jak lato jest zimne i mokre to nie mamy co liczyć na kwiaty. Ja po zaschnięciu wykopie, cebule przechowam gdzieś w ciepłym i suchym miejscu i pod koniec sierpnia wsadzę do ogrodu. Mam nadzieję, że to pomoże.
Justynko dziękuję

tulipany botaniczne szaleją w najlepsze
i kolejny maluszek do kolekcji prymulek