Na wsi u Domi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na wsi u Domi

Post »

Dominiczko no to roboty masz huk a jeszcze ogród :shock:. Dobrze że eM chociaż roślinki przywiezie,bo ja jak mojemu mówię że trzeba kupić kwiatki to od razu ma głuchotę wrodzoną ;:306
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

sniezek pisze:Plany... właśnie .... sęk w tym, że takowych nie mam ;:145

No nie ogarniam na razie wszystkiego, jedyne na co mam pomysł, to obsadzić przy podjeździe płot graniczący z sąsiadami słonecznikami , mam duże jadalne i małe czerwone ozdobne ( na razie nasiona) po drugiej stronie może lawenda, nie wiem jeszcze ;:218 coś jeszcze pod te słoneczniki dać ? Obok ? Ponoć one są żarłoczne, wyjaławiają glebę, mam nasionka stokrotek, astrów, dzwonka, orlika, maciejki, nieśmiertelnika i przegorzanu jeszcze ale nie mam koncepcji jak to zgrać w jedną całość :?

Pomożecie ?

Ja to bym na początek blisko domu zrobiła rabatkę,którą widać z okna.
Posadziła zioła,kwiatki-wszystko w jednym miejscu.
Rozsadzać będziesz za rok.
Słoneczniki w trawie też urosną.
Zrobisz jak uważasz,to mój pomysł.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ten rododendron to chyba zapobiegawczo :;230 Paletki lawendy gratuluję, będzie pieknie ;:196 ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karinko, no roboty co nie miara ;:219

Beatko, tak właśnie planuję, od podjazdu i przed / wkoło domu porobić, a tył czyli ogród jak czas pozwoli :)

Małgoś, z lawendy się cieszę , a rododendrony... piękne są, ale boję się, że mi padną :wink:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Nie martw sie o RH , wsadź je w odpowiednie podłoże, w półcieniu/ cieniu, dbaj by miało pić i będzie na pewno ok.
U mnie zimy zwykle mroźniejsze więc przez kilka lat od posadzenia okrywałam włókniną, a ostatnio tylko storoiszem i żyją , mają się dobrze. Gdybyśmy się tak bały ciągle to siałybyśmy tylko jednoroczne. Zobaczysz, że za rok jeszcze dokupisz RH, nie da sie ich nie kochać ;:65
Małgoś
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Dzięki, no właśnie tam gdzie chcę będzie cień, a ten jeden to do 3, 5 metra dorasta :shock:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Co to za jeden, może spróbuję na niego upolować ;:63
Małgoś
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Dominika to miejsce to raj dla kogoś, kto kocha przyrodę. Nie martw się na zapas. Twój ogród będzie się rozwijał w miarę Twoich możliwości. :D Będę Cię odwiedzać i podziwiać efekty ;:108 Na razie piękne oznaki wiosny- przebiśniegi i tulipany.
Prawda jest taka, ze Ty masz to, o czym ja nadal marzę ;:124
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Wolusiu, ja też marzyłam o własnym domku i jak widać marzenia się spełniają, więc Tobie również życzę ich spełnienia ,
masz rację pomalutku, powolutku w miarę możliwości stworzymy własny raj ;:173
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Witaj!
I ja kibicuję na starcie, Twoim i moim, bo też na nowo działeczkę trzeba ogarnąć.
Śmiałam się jak czytałam o Twoim lubczyku, bo ja też jako pierwszą roślinkę dostałam od znajomej do ogródka.
Wierzę, że przyniesie nam dużo szczęścia. Też jeszcze nie mam miejsca na takie kulinarne dodatki ale wsadziłam i tak w ziemię, bo to przenosić się da. Powodzenia!
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dominika ja bez wstydu przyznaję się,że ciągle latam ze szpadelkiem i przesadzam :D Po części wynika to też z braku gotowego miejsca stąd pierwsza rabatka pełni też rolę rozsadnika,ale dzieje się też tak dlatego ,że wielu roślin po prostu nie znam i dopiero jak mi podrosną i zakwitną to widzę co do czego najlepiej pasuje ;:219 Kompozycji to ja się dopiero uczę,a i tak przy moim zbieractwie szanse na uporządkowany ogród są równe zeru :D
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Jestem pod wrażeniem- jak się M sprawia ;:108 lawenda- cudnie- będzie pięknie wyglądać tak fioletowo-niebiesko :wink: wydaje mi się, że rododendrony rosną bardzo wolno, więc raczej nie masz się co na zapas martwić... ale lubczyk jest świetny- nic tak do rosołu nie pasuje jak on... i wiadomo afrodyzjak :wink: ja mam 3 krzaki- są posadzone w trzech różnych miejscach- i są tak regularnie przycinanie do zupy, że pozostają w niezmienionej formie od momentu posadzenia ;:224 mimo, że w pieszej kolejności się podlewa :;230
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

I ja dostałam lubczyk jako jeden z pierwszych zieleńców do ogródka. Wsadziłam go gdzieś na tyły. Potraktowałam tak troszkę po macoszemu. :oops:

Ogrodem się nie martw. Na wszystko przyjdzie czas. A pomysł z lawendą super!
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Piękny, duzy teren. Tylko pozazdrościć możliwości. Odradzam jedynie tuje. Nie będą pasowały do otoczenia. Świerki, liściaste tak, ale nie tuje.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Masz ogromne pole do popisu ;:oj Teraz wiosną co chwila wyjdzie z ziemi jakaś niespodzianka.

Pewnie niejedna czytelniczka zazdrości Ci tych drzew owocowych i krzewów takich już rozrośniętych. Te nowo nasadzone drzewka tak marnie się przyjmują i ciągle trzeba czymś pryskać, a stare rosną. Wiem coś o tym ;:173

Baardzo jestem ciekawa jakie to drzewa, teraz może jeszcze nie wszystkie rozpoznajesz , ale jak zakwitną, będzie wszystko jasne. Ta duża grusza wygląda mi całkiem dorodnie i zdrowo, czemu myślałaś początkowo o jej usunięciu?? Nie wycinaj nic póki nie spróbujesz owoców - radzę jak moje poprzedniczki ;:333
Gdyby Ci coś nie zaowocowało w tym roku rozpytaj sąsiadów. Moi doskonale wiedzieli co mam dobrego w ogrodzie :lol:

Najbardziej żałuję, że nie mam starej czereśni 8-)
A te krzaczorki z tyłu tak równo w rządkach to porzeczki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”