Moje kwiaty od A do Ż cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.5

Post »

vertigo,,ja też się martwię..bo niby maja być przymrozki..ale mówi się trudno co pożyje to będzie... ;:108
trochę popracowałam w sobotę..i dzisiaj rano zrobiłam troszkę koło nowej rabatki ale deszcz mnie wygonił więc nie skończyłam jeszcze ...
Iglaki zaczęłam ciąć..ale dopiero tak z grubsza bo ręce mnie bolą..i dawkuję sobie po trochę.. ;:7

Obrazek

.zaczęłam na jesieni...obsadziłam cebulami..teraz dosadzam inne ...i tak weszło tu trochę traw chyba z cztery gatunki ,róża ta niby niebieska..M,zrobił mi dla niej podporę..i parę nowych bylin..wyglądu to jeszcze niema ..ale jak wyrosną..i zakwitną.dołoży się obrzeże...to będzie inaczej..w samym rogu jest trawa duża bambusowa ..od strony płotu zasadziłam żywopłocik z niskich marcinków...od strony trawnika są szafirki robią obwódkę..

Obrazek Obrazek

na resztę kwiatów do sadzenia jeszcze czekam na dwie dostawy...zrobiłam dalej za ławką obrzeża..i tak od góry posadziłam rząd niskich goździków,późnej rząd z kuklików..a na samy dolnym odcinku posadziłam zioła..miętę ,tymianek,jaskółcze ziele,lubczyk..to zamyka rabatkę..środek do obsadzenia zostaje...:))
Obrazek Obrazek

Tak to teraz wygląda paskudnie..ale z czasem nabierze wyglądu ;:306

Obrazek Obrazek

tu ziemia jest brzydka kamienista...więc pod rośliny dodaję lepszej ..
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

RENIU....u Ciebie ziemia kamienista a u mnie gliniasta.....dzisiaj kiedy pada deszcz i toczą się prace ziemno-budowlane na podwórzu to nie można się poruszać.....na gliniastym podłożu czujemy się jak na lodowisku.....ale wszystko trzeba przetrwać.....

u mnie takiej wiosny to jeszcze nie widać.......chyba cieplej u Ciebie......
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Reniu a to można już przycinać iglaki, nie za wcześnie?. U mnie dzisiaj zimno i na dodatek deszcz co chwila daje popalić. :wit
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszczyna..u mnie jest różnie w zależności od miejsca w ogrodzie mam i glinę...kamień..i próchnice..są takie miejsca gdzie woda po deszczu stoi.. ;:222 Ostatnio dość ciepło było to wszytko ruszyło z kopyta...

123katex..kochana ja sama już głupieje..ale skoro wegetacja o miesiąc wcześniej to i ja iglaki i róże tnę...nie wiem co będzie..mam nadzieję że to koniec zimy...no inaczej to co cięte to pryszcz poradzą sobie ale to co kwitnie to już nie.. ;:222
U mnie rozlało się na dobre..solidnie podlewa...
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz więcej kwiatów u Ciebie kochana kwitnie - wiosennie już na całego! :tan
Ja ostatnio troszki przyciełam bukszpany,będę je formować. Na razie muszę czekać jak łanie się zagęszczą. No i kilka sadzonek sobie zrobiłam :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W tym roku to każdy głupi i działamy po omacku. Ja już mam przycięte róże, iglaki, lawendy. No i wszystko nawiezione. Ale czy to dobrze? Pojęcia nie mam. I nikt na to nie odpowie :wink:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jakie piękne te przebudzenie, cudownie oglądać jak przyroda się budzi.
Również czekam na nowości. ;:138
Dużo słoneczka na jutro. ;:3
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

reniusia20,,kwitnie coraz więcej ..mam nadzieję że pogoda pozwoli...ja też tnę ale teraz tylko iglaki ..mam ich dużo ..więc czasu trochę mi to zajmie. ;:224
bukszpanami zajmę się później..i też zawsze robię sadzonki ;:333
wanda7..masz rację tego nie wie nikt...co będzie to się okaże.. ;:oj Ja tez już wszystkie róże poprzycinałam...nawozy dzisiaj rozsypałam pod wszytko..zobaczymy.. ;:108
Kasiula17..dziękuję za ;:3 było ale też i zimno..tak ze musiałam się dzisiaj cieplej ubrać..do pracy w ogrodzie a i tak zmarzłam ;:222 Co dziennie zaglądam co nowego i ile wyrosło ;:333
Po za tym syna najmłodszy zjechał do domu po trzech latach..więc trochę inaczej mój dzień wygląda..zaczyna brakować czasu ;:7
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciesz się kochana synem ;:138 ;:138
Musicie się nacieszyć, niebawem sobie znajdzie zajęcie i znajdziesz więcej czasu. :wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

I co z tą gunnerą?A wiesz,że pod Twoim wpływem i ja zaryzykowałam i zamówiłam.I też nie wiem gdzie ją posadzić ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Reniu,ale nam wrzuciłaś wiosennych zdjęć, rozpieszczasz nas taką ilością naraz,muszę Ci powiedzieć,że moja Gunnera już jest czarna ,bo wczoraj ją zapomniałam nakryć i przymrozek ją ugotował,muszę zapytać Kasi ,czy wyjdą potem zielone listki ,czy już ją nie zreanimuję,pozdrawiam
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

A która Kasia ma gunnerę?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiula17..dziękuję..cieszę się ogromnie..a i już mam pomocnika..płot który maiłam malować pomalował mi synuś.. :heja Więc ja mogłam zając się innymi pracami w ogrodzie. ;:333
drewutnia..ja mam na nią miejsce..i mam nadzieję że się Nam uchowają.. ;:7 A podesłałam Ci namiary na Kasię.. :D

koziorozec..no masz ale pech..ja swoją teraz już nie wystawiam na pole..bo ciągle zapominam ją schować..a boję się nocnych przymrozków więc siedzi sobie w ganku na oknie.
Fotek nie miałam ostatnio kiedy zrobić..ale postaram się coś niebawem wrzucić..bo wszytko szybko rośnie..tylko oby nie zmroziło..to będzie co focić.. ;:333 Nadrobiłam trochę zaległości..pogoda pozwoliła na pracę w ogrodzie ...jeszcze tyle w marcu nigdy nie miałam zrobione... ;:215 Pozdrawiam...i na jutro ;:3 dużo życzę..:)))

moje begoniowe..rosną..

Obrazek

A pikowanki malutkie...

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam..był piękny dzień...mogę rzec że wyrobiłam 200%normy..nawet więcej niż mogłam sobie wymarzyć... ;:215
Pozdrawiam jutro napisze więcej..teraz ledwo żyję a jeszcze muszę zrobić sernik na zimno i sałatkę jarzynową na jutro....dobrej nocy życzę:)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brawo dla pomocnika zawsze to mnie pracy na Ciebie spada. ;:138
Śliczne begonie takie ogromne i soczysto zdrowe. :wit
A ile pikowania miałaś, tego nie lubię najbardziej. :evil: strasznie długo to zajmuje i czasu na inne rzeczy mało. :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”