Ogród Marty cz. IV
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Martuś, zwolnij...Twój ogród poczeka.. 

Martuś,na pewno ze wszystkim zdążysz,ogród będzie wypielęgnowany jak zawsze.Dopiero rozpoczyna się marzec i zapowiadają sprzyjającą pogodę.Będzie dobrze.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,wszystko mi się przyśniło,,co prawda nie zrobiłam wiele w ogrodzie ,bo jak zwykle byłam potrzebna do czego innego,ale postanowiłam zrobić czystkę przed domem i dwóch ludzi wynajętych wycięło stare krzewy sprzed domu, dom się odsłonił i będą nowe rabaty ,jeszcze nie wiem jak to obsadzę ,ale będzie wszystko inaczej ,jutro mają mi zrobić kompostownik,robię wielką rewolucję, albo mi się poprawi ,albo nie wiem co jeszcze tu powycinam,wnuki przyjechały ze szkoły a przed domem ludzie i straszny warkot pił,i wnuk najmłodszy krzyczy :co tu się dzieje ,muszę Ci powiedzieć ,że cieszę się z piwonii bo piękne przyszły i myślę że może któraś zakwitnie w tym roku,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Aniu,dziękuję jak czytam Wasze wpisy to mi trochę lepiej ,niech już będzie pięknie
całuski dla Ciebie
Aguś,ja też czasem nie daję rady ,może to długie ponuractwo tak nas zniewala,dzisiaj był troszkę ładniejszy dzień,ta hortensja jest na pniu,ona pięknie zimuje ,tylko raz śnieg złamał mi gałązkę i trzeba je związać ,ale pięknie co roku kwitną to jest Pinki Winky na pniu,buziaczki dla Ciebie
Iwonko,miło,że się podoba,życie jakieś dziwne ,tak wszystko pędzi nieobliczalnie,pozdrowienia dla Ciebie
Wandziu,ja się złapałam na tym,że zaczęłam robić wszystko w różnych miejscach i efektu nie było ,bo taki wkradł mi się chaos ,że się zbuntowałam i wczoraj powiedziałam sobie ,że nie robię nic,bo i tak nie zdążę,i jeszcze do tego na wszystko mam mało czasu ,bo inne sprawy są ważniejsze,nie wiem jak temu podołać
Dorotko,on jest piękny ,ale jego kolor trudny do sfotografowania ,bo jest pomarańczowy a na zdjęciach często wychodzi różowy,dobrej nocki życzę

Aniu,dziękuję jak czytam Wasze wpisy to mi trochę lepiej ,niech już będzie pięknie

Aguś,ja też czasem nie daję rady ,może to długie ponuractwo tak nas zniewala,dzisiaj był troszkę ładniejszy dzień,ta hortensja jest na pniu,ona pięknie zimuje ,tylko raz śnieg złamał mi gałązkę i trzeba je związać ,ale pięknie co roku kwitną to jest Pinki Winky na pniu,buziaczki dla Ciebie

Iwonko,miło,że się podoba,życie jakieś dziwne ,tak wszystko pędzi nieobliczalnie,pozdrowienia dla Ciebie

Wandziu,ja się złapałam na tym,że zaczęłam robić wszystko w różnych miejscach i efektu nie było ,bo taki wkradł mi się chaos ,że się zbuntowałam i wczoraj powiedziałam sobie ,że nie robię nic,bo i tak nie zdążę,i jeszcze do tego na wszystko mam mało czasu ,bo inne sprawy są ważniejsze,nie wiem jak temu podołać

Dorotko,on jest piękny ,ale jego kolor trudny do sfotografowania ,bo jest pomarańczowy a na zdjęciach często wychodzi różowy,dobrej nocki życzę

-
Stasiu,cieszę się ,że podobają się kwiatuszki,nie wiem jak ta trawa się nazywa,bo już dawno u mnie jest ale ona cudnie wygląda z funkiami ,żurawkami,ma bardzo żywy kolor ,ale muszę Ci powiedzieć,że ją strasznie zaniedbałam ,ale ją odzyskam dla siebie i dla Ciebie,miłych snów
Małgosiu,w tym życiu chyba nie da się zwolnić ,przynajmniej jest trudno ,a w ogrodzie jak coś nie zdążę to nie będę tego fotografować,chociaż bardzo bym chciała ,żeby wszystko było zrobione,ale chyba nigdy tak nie jest,pozdrawiam gorąco
Aniu,ja też sobie tak tłumaczę,przecież w tamtym roku była jeszcze zima ,ale to tak jakoś trudno mi przychodzi,bo pracy jest ogrom ,a może mam gorsze dni ,dziękuję za wsparcie ,jest nieocenione ,pozdrawiam

Małgosiu,w tym życiu chyba nie da się zwolnić ,przynajmniej jest trudno ,a w ogrodzie jak coś nie zdążę to nie będę tego fotografować,chociaż bardzo bym chciała ,żeby wszystko było zrobione,ale chyba nigdy tak nie jest,pozdrawiam gorąco

Aniu,ja też sobie tak tłumaczę,przecież w tamtym roku była jeszcze zima ,ale to tak jakoś trudno mi przychodzi,bo pracy jest ogrom ,a może mam gorsze dni ,dziękuję za wsparcie ,jest nieocenione ,pozdrawiam

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Martusiu, wierzę, że pracy masz mnóstwo - ogród ogromny z tak obfitymi rabatami to nie to co mój.. Daj znać, chętnie przyjadę Ci pomóc - wezmę nożyczki, sekator, grabki i podziałamy
W sumie to cieszmy się szybszą wiosną, to rekompensata za zeszły rok, a prognozy na marzec też dość optymistyczne: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... ie-w-marcu
Dobrego weekendu!

Dobrego weekendu!

-
Milenko ,rozbroiłaś mnie Twoją szczerą chęcią pomocy,zawsze Cię serdecznie zapraszam do mnie ,gdybyś tylko miała taką ochotę ,ale grabek bym Ci nie dała do ręki ,bo jak gościowi kazać grabić
pozdrawiam serdecznie

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Martuś, jak to byś nie dała? Może przeciętnemu gościowi to faktycznie jakoś tak średnio, ale forumowemu jak najbardziej (chyba, że się boisz, że wygrabię za dużo
).

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Martuniu, szybka jak błyskawica przyleciałam do Ciebie na..............siódmą stronę
, Jonatance nabiję guza jak ja zobaczę że mi nie szepnęła o nowej części wątku. Muszę nadrobić te strony, bo na razie to tylko dostałam mocno po oczach piwoniami z pierwszej strony 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś bardzo się cieszę, że piwonie sprawiły Ci radość....masz nagrodę za tą ciężką pracę, a jeszcze jak buchną kwieciem to nam szczęki poopadają
Ja też zaraz idę walczyć z jedną rabatą.
A odzyskany teren na pewno ładnie zagospodarujesz, bo to będzie wizytówka domu.
Udanej soboty! bo słoneczna już jest

A odzyskany teren na pewno ładnie zagospodarujesz, bo to będzie wizytówka domu.
Udanej soboty! bo słoneczna już jest

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Martusiu jak zawsze z prawdziwą przyjemnością pospacerowałam Twoimi kipiącymi kwieciem alejkami
Miłego weekendu

Miłego weekendu

-
Milenko,jak wiesz ogród duży to i do grabienia dużo
ale jak tak bardzo lubisz grabić to nie wypada odmawiać
Iwonko,nie nabijaj że guza Joasi,bo ją oszpecisz a taka ładna dziewczynka,a do ogrodu nie musi Cię Joasia prowadzić
Marysiu,nawet je dzisiaj sfotografowałam ,żeby wam pokazać jakie ładne i żeby jeszcze tak chciały buchnąć kwieciem ,na razie nie mam pomysłu co będzie przed domem,dzisiaj dowoziłam ziemię do nowych rabat, trochę posadziłam w doniczkach,calle,błonczarki i 2 dalie
Aguś,miło,że lubisz spacerować po moim ogrodzie,dziękuję

Iwonko,nie nabijaj że guza Joasi,bo ją oszpecisz a taka ładna dziewczynka,a do ogrodu nie musi Cię Joasia prowadzić

Marysiu,nawet je dzisiaj sfotografowałam ,żeby wam pokazać jakie ładne i żeby jeszcze tak chciały buchnąć kwieciem ,na razie nie mam pomysłu co będzie przed domem,dzisiaj dowoziłam ziemię do nowych rabat, trochę posadziłam w doniczkach,calle,błonczarki i 2 dalie

Aguś,miło,że lubisz spacerować po moim ogrodzie,dziękuję

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Widzę,że Twój prześliczny i bujny w okazałe kępy cudnych roślin przyciąga wiele osób.

Czytam ,że piwonie już posadziłaś, robisz rewolucję ogrodową przed domem. To super , ale jeśli Ci mogę coś zasugerować to proszę zwolnij troszkę tempo. Przecież wiosna dopiero do nas się zbliża. Zresztą co za bzdury ja wypisuję .Przecież ja robię to samo, w obawie ,że nie będę w stanie wszystkiego obrobić jak rośliny ruszą z pełną wegetacją.

Trzymaj się cieplutko i miłego niedzielnego odpoczynku Ci życzę .
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ten wilczomlecz też jest super. I naparstnice.
Zresztą jak wszystko
Mam nadzieję, że się nie gniewasz
Zresztą jak wszystko
Mam nadzieję, że się nie gniewasz

-
Alu,jeszcze nigdy nie sadziłam żadnych kwiatków w lutym ,ale taka pogoda i firma już wysłała i nie sprzątałam jeszcze ogrodu bo robię nowe rabaty ,bo za chwilę mogą przyjechać następne zamówione rośliny,i trochę się denerwuję ,że nie zdążę,gorąco Cię pozdrawiam
Gosiu,jak bym się mogła na Ciebie gniewać ,uwierz mnie to w niczym nie przeszkadza,i nawet o tym nie myśl
,wilczomlecz rzeczywiście jest oryginalny ,miło mi ,że się podoba w moim ogrodzie,buziaczki dla ciebie 

Gosiu,jak bym się mogła na Ciebie gniewać ,uwierz mnie to w niczym nie przeszkadza,i nawet o tym nie myśl

-