Ogródek KLEO CZ. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO CZ. 2

Post »

Naprawdę, już jestem bardzo ciekawa.;-) ;:oj
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już jestem z Wami z powrotem. Ta praca mnie wykończy, ostatnio zdarzało mi się wychodzić z pracy o 23, a w weekendy mam kurs, więc zaniedbywałam Was nie z lenistwa, ale z braku czasu. Jutro wkleję jakieś zdjęcia, a teraz porozglądam się, co słychać ( i widać ) u innych.
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p

Post »

Cieszę się na przyszłość :uszy
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Wklejam obiecane fotki, miały być wczoraj, ale nieoczekiwany grill miał pierszeństwo.
Najpierw wkleję te zaległe z szafirkowego poletka, które już powoli przekwita.

Obrazek

Obrazek

Tak było trzy tygodnie temu. Obrazek

Obrazek

Dzień wielkich porządków w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kochana piękny masz ten swój ogród. Powtórzę się ale jest taki gęsty, zarośnięty. Tak jak lubię!
Mam tylko jedną uwagę... mogłabyś częściej wklejać zdjęcia. Uwielbiam oglądać Twoją roślinność!
Teraz czekam też na zdjęcia kaczuszkowej rodzinki. Mam nadzieję, że już niedługo. :D
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p

Post »

[quote="aneczka1979"]Kochana piękny masz ten swój ogród. Powtórzę się ale jest taki gęsty, zarośnięty. Tak jak lubię!
Mam tylko jedną uwagę... mogłabyś częściej wklejać zdjęcia. Uwielbiam oglądać Twoją roślinność!
Teraz czekam też na zdjęcia kaczuszkowej rodzinki. Mam nadzieję, że już niedługo. :D[/quot
Nic dodać, nic ująć. ;:138
Kot Twój czy przyszedł sobie pozować do zdjęcia?
Jak czyścisz swoje ścieżki? Czy nie zarastają trawą i innymi?
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Niestety zmartwię Was - małych kaczuszek nie będzie, bo kaczki są u mnie tylko na gościnnych występach. Przylatują na jedzonko rano i wieczorami. Gniazdo mają gdzie indziej. Może to i dobrze bo mój dachowiec widoczny na zdjęciu, na pewno wyłapałby małe kaczuszki. Kocurek był domowy, ale jak dorósł to wybrał wolność i swobodę i tylko w zimę w duże mrozy pomieszkuje w domu. Pozostały okres spędza na dworze. Co do zdjęć to będzie więcej - opstrykałam już cały ogród i powoli powklejam. A zwłaszcza że dużo się teraz dzieje, wszystko kwitnie, trawnik po renowacji wygląda już naprawdę przyzwoicie, rh już prawie rozwinęły pąki. Jednym słowem jest co pokazywać.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A powiedz mi jeszcze co to za roślinka na zdjęciu pomiędzy szafirkami a żółtymi żonkilami?
A kociamber nie próbuje polować i na te duże kaczki?
Czekam niecierpliwie na kolejną porcję zdjęć!
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Monifd - niestety ścieżki zarastają i nie innego wyjścia, niż systematycznie je pielić. Zastanawiałam się, czy nie posiać między kamieniami trawy, ale jakoś mniej mi się tak podoba, kamienie gdzieś giną w trawie. Zastanawiałam się jeszcze nad jakimś żwirkiem, muszę tylko przetestować jaki kolor. Albo dalej pielić i zostawić tak jak jest. Kocurek nie pozuje do zdjęć tylko po prostu tam śpi i został na tym przyłapany. Najbardziej lubi spać pod wodospadem, ma tam taką niszę gdzie nie pada deszcz więc ma suchutko.

Aniu - kot na duże kaczki jakoś nie poluje, natomiast na ryby to i owszem. Ta roślinka o którą pytasz (tak mi się przynajmniej wydaje że o tę z brązowymi liśćmi chodzi) to peonia drzewiasta. Rośnie u mnie takich sztuk 4. Dwie mają kwiaty w kolorze biskupim, jedna blade różowo-beżowe, a w tym roku zakwitnie po raz pierwszy ciemnofioletowa. Bardzo jestem ciekawa jej kwiatów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu przyłapałam ropuchę jak próbuje wytarabanić się z oczka, wybrała najtrudniejsze wyjście, zamiast popłynąć do płaskiej strony oczka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zauważyłam, że w tym roku bardzo dużo jest nimułki różanej - można to poznać po zwiniętych liściach róży.

Obrazek

A to objawy żerowania mszyc na głogu dwuszyjkowym, konieczne jest pryskanie, bo niestety mszyce potrafią doprowadzić drzewo do opłakanego stanu, już to przerabiałam,, dwa lata nie kwitł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to kolejny szkodnik - poskrzypka liliowa, zbieram ją codziennie z moich lilii. W tym roku jest jej zatrzęsienie.

Obrazek

Uff! Chyba nadrobiłam wszystkie zaległości. Czy ilość zdjęć jest zadowalająca?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I tak i nie, bo już obejrzałam i czekam na kolejne :wink: ale masz ciekawy ten bez o kolorowych liściach. ;:224 ;:333
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p

Post »

Podoba mi się odpowiedź Ani ;:138
Nie tak szybko, teraz trzeba sobie pooglądać, najpierw na szybko, później ze szczegółami ;-)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

A już myślałam, że się wyłgałam ;:306 Bez "marmurkowy" mam od kilku lat, w ubiegłym roku zakwitł po raz pierwszy, jednym kwiatem. Jak widać w tym roku jest już lepiej. Nie mam pojęcia jaka to odmiana. Niestety czasem łapie grzyba i wtedy brązowieją mu czubki liści i wymaga pryskania. Mam też inny nietypowy bez, jeszcze nie rozwinęły mu się kwiaty, jak zakwitnie wstawię fotkę. No i mam jeszcze lilaka Meyera szczepionego na pniu, lada chwila zakwitnie. Pachnie chyba najmocniej ze wszystkich bzów. Przymierzam się jeszcze do takiego o żółtych kwiatach, ale jakoś nigdzie jeszcze na niego nie trafiłam.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Ale nas zasypałaś zdjęciami ;:oj Super!!! Lubię takie widoczki. Jestem zachwycona cebulowymi nad oczkiem, pięknie to wygląda.
A trawniczek jaki zadbany ;:224 ;:333
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Ale wpadłam w odpowiednim momencie, akurat żeby się nabawić kompleksów... tak ilość zdjęć jest zadowalająca!!! ;:3 U mnie tyle wstawiłam chyba od początku bytności na forum :oops:
Na głogu widzę takie bomble na liściach jak u mnie na brzoskwini[kędzierzawość mimo porządnego pryskania ;:131 ]
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trafiłam na zdjęcia z Twojego ogrodu z samego rana, będę miała dobry humor na cały dzień. Takie sesje poproszę częściej :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”