Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
Jejku jej, jakie piękne róże 

- alexia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Ro ... producttopmajka411 pisze:
Majeczko,widzialas już Carolyn Knigth/Ritter,sport od Summer Song.Kolorek chyba Twoj,tylko wielgasna.
Alexia?. ale gdzie ją można zobaczyć?.nie mogę jej namierzyć.

ps.jaka ja dzisiaj gadatliwa

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majeczko
Roze wciąż cudnie u Ciebie kwitną, a już przygotowania w pełni do jesiennych nasadzeń
Ja jeszcze jestem w lesie, ale dołek na Doktorka czeka
Dzisiaj jadę po niego na pocztę
Miłego dnia!
PS. Slicznotka ta jedyna od Guillota

Roze wciąż cudnie u Ciebie kwitną, a już przygotowania w pełni do jesiennych nasadzeń

Ja jeszcze jestem w lesie, ale dołek na Doktorka czeka

Dzisiaj jadę po niego na pocztę

Miłego dnia!
PS. Slicznotka ta jedyna od Guillota

Maja dołeczek godny Karolka.Będzie mu dooobrze więc się odwdzięczy.Wybrana roża-ślicznotka. :Nie doczytałam czy cena roży gołokorzeniowej czy w pojemniku?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Śliczną różę sobie wybrałaś
Dziś wieje, wyje i pada-pragnę obrazków z lata 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mnie też wpadła w oko Jalitah.
Szczególnie mi odpowiada, bo niska.
A Marshala już zamówiłam, więc za późno na zmiany
Melduję, że paczuszka doszła
Szczególnie mi odpowiada, bo niska.
A Marshala już zamówiłam, więc za późno na zmiany
Melduję, że paczuszka doszła

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Majeczko, Jalitah wciąż mnie urzeka, jak ja się cieszę, że ją zamówiłam, jejku znów robisz "rewolucję" troszkę zazdroszczę Ci tego miejsca, widzę, że Twoje różyczki mają go wokół dość sporo, muszę też w końcu zacząć działać u siebie, normalnie po raz pierwszy nie wiem od czego zacząć, ale jak się wkurzę, to co nieco poleci i miejsce się znajdzie
, muszę przygotować 13 dziur, o ile znów nie zajrzę do Ewki i ich ilość się nie zwiększy 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Sądząc po ostatnim zdjęciu-mieszkasz w pałacu i zatrudniasz armię ogrodników oraz architektów krajobrazu, którzy pracując w pocie czoła dniem i nocą starają się upiększyć Twój ogród
Przepiękny widok
Masz pojęcie, że Giardina u mnie strajkuje i nie kwitnie drugi raz? Wypuściła długaśne pędy, które zapewne i tak nie przetrwają zimy-i tyle

Masz pojęcie, że Giardina u mnie strajkuje i nie kwitnie drugi raz? Wypuściła długaśne pędy, które zapewne i tak nie przetrwają zimy-i tyle

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Oj Maju pięknie jak zwykle,wszystko masz dopieszczone
Porządek i ład to Twoja dewiza....Avalon u Ciebie zdrowy,a podobno chorowitek jest hmmm jak Ty to robisz? 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30

Avalon cudo napisz proszę coś o nim
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Ewa,bo tak wlasnie jest,to Ty nie wiedzialasewamaj66 pisze:Sądząc po ostatnim zdjęciu-mieszkasz w pałacu i zatrudniasz armię ogrodników oraz architektów krajobrazu, którzy pracując w pocie czoła dniem i nocą starają się upiększyć Twój ogródPrzepiękny widok
![]()

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- majka411
Aniu-Ann dziękuję za miłe słowa?..
one się po prostu starają, a ja cykam foty tym, które są najładniejsze. Przyrosty, pąki ale czy róże wyrobią się z kwitnieniem.
Justynko-Justi w następnym sezonie zobaczymy, co wyjdzie z jesiennego rycia.
Wszystko, co się dzieje było dużo wcześniej zaplanowane?..
Spontan, to nowe róże?.
perełeczki?.
no, bo jak można im się oprzeć?..
Ilonko-imwsz w tym dołeczku jest już przesadzony Charlesa Darwina i dodatkowo dosadziłam mu drugą sadzonkę, która jest mała, bo rosła pod Spirit of Freedom.
Natomiast dla sadzonek od Petrovica mam przygotowane również takie dołeczki.
Jeżeli posadzę dwa mini krzaczki, obok siebie, to też w taki duży dołek.
Dorotko-Keetee a o której piszesz?. obie, Charles Darwin jak i Stefcia są śliczne.
Aniu-nenko , to poszalejemy?..
Moja Stefcia, której pączki pokazałam na zdjęciu ma się dobrze. Ścięłam tylko te kwiaty, które były non stop zalewane deszczem. To, co piszesz o mączniaku martwi, bo cały nasz trud idzie na marne. Wszystkie te róże są z jednego źródła?
Czy próbowałaś robić oprysk roztworem sody?
Fraszka??. no widzisz a, ja jeszcze nie dotarłam do Twojego wątku?. Nadrobię wszystko niech tylko skończą się te trudne prace jesienne.
Dziękuję Ci.
Alexia, właśnie??. piszesz na skróty, to do Ciebie nie podobne??.
Śliczna jest ta róża, tylko ta wysokość?.
Kasiu-robaczku?? niech Ci Doktorek ładnie rośnie?..
Ja lubię rozpocząć prace jesienne nieco wcześniej, bo jak znam życie, to w moim rejonie lada noc może wystąpić przymrozek.
Aniu-An-ka ja tylko wyciągnęłam jej zdjęcie ze strony Guillota, a szczegóły znajdziesz w wątku sprzedażowym u Kamili. Tam cena jest bardzo dobra.
Warto skorzystać, co robię, ale ubolewam nad ilością?. bo wstępnie wybrałam aż cztery.
Ewciu-majowa u mnie pogoda była super na prace w ogrodzie, co skrzętnie wykorzystałam. Trzeba się sprężyć, bo przymrozki się szykują.
Hehehe? muszę Ciebie rozczarować mam dość skromne obejście, a to, co widzisz to tylko sprytne ujęcie na zdjęciu kawałeczka ogrodu.
Powiem Ci, że dla mnie Giardina jest też zagadką. Niby mi kwitnie, ale? daleko jej do tej pięknej. Jak w przyszłym sezonie przemarzną mi długie pędy, to je wywalę i
wsadzę tam inne. Zapewne będą to angieleczki.
Gosiu ? Margo z Marshallki będziesz zadowolona.
Jalitah zamówisz sobie wiosną?. nic straconego. Nie ma, za co dziękować. Niech goździki ładnie Ci rosną.
Ilonko2715?. ja nie mam nowego miejsca tylko miejscówki z odzysku?..
Zrobiłam duże roszady i dzięki temu mam sporo wolnych miejscówek, które szybciutko zapełnię?.. jeszcze mi ich zbraknie?. tak się rozpędziłam.
Znasz moje podejście do ?co nieco poleci?
Aniu-Annes dzięki?.. zdjęcia były robione po skoszeniu trawki i od razu zrobiło się ładniej?. Masz rację Avalon i inne różyczki mogę powiedzieć, że mi nie chorują.
Sama zachodzę w głowę, co im tak pasuje?.. Może to, że ogród mam przy lesie.
Ula- usa1276 zrobiłaś dobry wybór różyczek. Będziesz zadowolona. Byłam u Ciebie, ale się jeszcze nie zdążyłam wpisać. O ładnych kolejnych odmianach róż myślisz.
Moim skromnym zdaniem wszystkie kolory w przyrodzie pasują do siebie.
Ważne jest tylko, na jakim tle zrobisz nasadzenia. Tak dla przykładu te same róże będą zupełnie inaczej wyglądać na tle zieleni, a inaczej na tle np. jasnego muru czy np. jakiejś rupieciarni w ogrodzie.
Avalon, to niska róża kwitnie ciągle z malutkimi przerwami, kwiaty ma średniej wielkości od białych do takich masełkowych. U mnie jest zdrowa, ale dziewczyny troszkę narzekają na nią. Kupisz ją również tam gdzie Amber Queen.
Alexia...... trzymają się Ciebie dobre żarty......
Dla zakochanych w Jalitah

Pączki The Alnwick Rose

Giardina

Avalon

Coral Pałace

Hansestadt Rostock

Justynko-Justi w następnym sezonie zobaczymy, co wyjdzie z jesiennego rycia.
Wszystko, co się dzieje było dużo wcześniej zaplanowane?..

Spontan, to nowe róże?.

Ilonko-imwsz w tym dołeczku jest już przesadzony Charlesa Darwina i dodatkowo dosadziłam mu drugą sadzonkę, która jest mała, bo rosła pod Spirit of Freedom.
Natomiast dla sadzonek od Petrovica mam przygotowane również takie dołeczki.
Jeżeli posadzę dwa mini krzaczki, obok siebie, to też w taki duży dołek.
Dorotko-Keetee a o której piszesz?. obie, Charles Darwin jak i Stefcia są śliczne.

Aniu-nenko , to poszalejemy?..

Moja Stefcia, której pączki pokazałam na zdjęciu ma się dobrze. Ścięłam tylko te kwiaty, które były non stop zalewane deszczem. To, co piszesz o mączniaku martwi, bo cały nasz trud idzie na marne. Wszystkie te róże są z jednego źródła?
Czy próbowałaś robić oprysk roztworem sody?
Fraszka??. no widzisz a, ja jeszcze nie dotarłam do Twojego wątku?. Nadrobię wszystko niech tylko skończą się te trudne prace jesienne.
Dziękuję Ci.

Alexia, właśnie??. piszesz na skróty, to do Ciebie nie podobne??.

Śliczna jest ta róża, tylko ta wysokość?.

Kasiu-robaczku?? niech Ci Doktorek ładnie rośnie?..
Ja lubię rozpocząć prace jesienne nieco wcześniej, bo jak znam życie, to w moim rejonie lada noc może wystąpić przymrozek.
Aniu-An-ka ja tylko wyciągnęłam jej zdjęcie ze strony Guillota, a szczegóły znajdziesz w wątku sprzedażowym u Kamili. Tam cena jest bardzo dobra.
Warto skorzystać, co robię, ale ubolewam nad ilością?. bo wstępnie wybrałam aż cztery.
Ewciu-majowa u mnie pogoda była super na prace w ogrodzie, co skrzętnie wykorzystałam. Trzeba się sprężyć, bo przymrozki się szykują.
Hehehe? muszę Ciebie rozczarować mam dość skromne obejście, a to, co widzisz to tylko sprytne ujęcie na zdjęciu kawałeczka ogrodu.

Powiem Ci, że dla mnie Giardina jest też zagadką. Niby mi kwitnie, ale? daleko jej do tej pięknej. Jak w przyszłym sezonie przemarzną mi długie pędy, to je wywalę i
wsadzę tam inne. Zapewne będą to angieleczki.
Gosiu ? Margo z Marshallki będziesz zadowolona.
Jalitah zamówisz sobie wiosną?. nic straconego. Nie ma, za co dziękować. Niech goździki ładnie Ci rosną.
Ilonko2715?. ja nie mam nowego miejsca tylko miejscówki z odzysku?..
Zrobiłam duże roszady i dzięki temu mam sporo wolnych miejscówek, które szybciutko zapełnię?.. jeszcze mi ich zbraknie?. tak się rozpędziłam.
Znasz moje podejście do ?co nieco poleci?

Aniu-Annes dzięki?.. zdjęcia były robione po skoszeniu trawki i od razu zrobiło się ładniej?. Masz rację Avalon i inne różyczki mogę powiedzieć, że mi nie chorują.
Sama zachodzę w głowę, co im tak pasuje?.. Może to, że ogród mam przy lesie.
Ula- usa1276 zrobiłaś dobry wybór różyczek. Będziesz zadowolona. Byłam u Ciebie, ale się jeszcze nie zdążyłam wpisać. O ładnych kolejnych odmianach róż myślisz.
Moim skromnym zdaniem wszystkie kolory w przyrodzie pasują do siebie.
Ważne jest tylko, na jakim tle zrobisz nasadzenia. Tak dla przykładu te same róże będą zupełnie inaczej wyglądać na tle zieleni, a inaczej na tle np. jasnego muru czy np. jakiejś rupieciarni w ogrodzie.
Avalon, to niska róża kwitnie ciągle z malutkimi przerwami, kwiaty ma średniej wielkości od białych do takich masełkowych. U mnie jest zdrowa, ale dziewczyny troszkę narzekają na nią. Kupisz ją również tam gdzie Amber Queen.

alexia pisze:ewamaj66 pisze:Sądząc po ostatnim zdjęciu-mieszkasz w pałacu i zatrudniasz armię ogrodników oraz architektów krajobrazu, którzy pracując w pocie czoła dniem i nocą starają się upiększyć Twój ogródPrzepiękny widok
![]()
Ewa,bo tak wlasnie jest,to Ty nie wiedzialas![]()
.
Alexia...... trzymają się Ciebie dobre żarty......

Dla zakochanych w Jalitah

Pączki The Alnwick Rose

Giardina

Avalon

Coral Pałace

Hansestadt Rostock

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Majeczka pisałam o Guillotce, którą wybrałaś http://www.roses-guillot.com/rosiers-71 ... ygues.html , że nie miałam jej na liście
Oj..z bólem serca , ale u mnie to koniec różanych zakupów
chyba ze przeniosę cósik do mamci
pomyślę , teraz zastanawiam się jak przezimowac Pashmine w donicy.... 

Oj..z bólem serca , ale u mnie to koniec różanych zakupów

- majka411
Dorotka fakt, ta moja wybranka jest śliczniutka...... czytałam, że coś jednak zamówiłaś...