Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
Ilonko, powojniki to moja miłość, dopiero tak na prawdę zaczynam z nimi przygodę, oprócz tego jeszcze inne mam na oku, ale to już chyba wiosną, M mi nie zrobił jeszcze kratki, pewnie już jej nie zrobi w tym roku 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Uwielbiam te wykończenia białymi kamyczkami, które zawsze wyglądają jak wypucowane ?.

Extravaganza jak zwykle mnie zachwyca. Czy można ją gdzieś kupić? Coś o tym było chyba na forum?
Lina Renaissance też piękna?.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ona wygląda dokładnie jak róża, kupiona przeze mnie jako biała w Lidlupierwotnie podawałam Queen of Bermuda, bo taką zamawiałam, ale czy to nie jest Aachener Dom?

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, dziękuję
, my juz tak mamy, że niektóre pomysły rodzą się nam w tracie realizacji, jak to się mówi często życie samo je weryfikuje, bo co innego jest sobie wyobrażać, czy zobaczyć na rysunku, a co innego w rzeczywistości, ale fajnie, że się podoba. Jakie kompleksy, przecież Twój ogród jest równie piękny, niejednokrotnie pisałam w Twoim wątku, że bardzo i to bardzo Cię podziwiam, że przy tylu obowiązkach jakie masz i tych małych urwisach wkładasz w niego ogrom serca i pracy. A swoją drogą, czasami mam wrażenie, że chyba wszyscy tak mamy, że zawsze podoba się bardziej u kogoś niż u siebie, ja również mam swoje niedoścignione ideały i chyba tylko pomarzyć mogę, że kiedyś tak będę miała.
Miłka, przywołuję Cię do porządku, szkoda, że nie idzie palcem pogrozić na odległość
jak piszę, że widziałam, to widziałam, bo chwilę przed tem byłam w Twoim wątku, a jak będzie dalej się śmiała, to wsiadam na rower i w realu też zobaczę
Krysiu, a wiesz, że to powiedzenie "nie ma róży bez kolców", to już nie prawda, bo ja mam chyba ze dwie, które ich nie mają, ale jak mnie zapytasz, które to powiem, że nie wiem, bo zawsze przy obcinaniu czy czyszczeniu ich zapominam spojrzeć, które to
. Koleuska oczywiście pilnuję i spróbuję też porobić sadzonki z niego, mam nadzieję, że się uda, bo te też są moje, ukorzenione wiosną z zeszłorocznego, którego przezimowałam.
Iwonko, ja z powojnikami tez zaczęłam całkiem niedawno, bo w zeszłym roku, część kupiłam na wiosnę i częsć jesienią, więc moje to też jeszcze młodzieniaszki, Rooguchi również jest z zeszłego roku, lecz inne mogą się schować do niego, jeśli chodzi o wzrost i kwitnienie, zobaczymy jak to bedzie w przyszłym roku.
Majeczko, czy to jest na 100% Extravaganza, to nie wiem, kupilłam ją trzy lata temu na allegro bez nazwy, wówczas jeszcze nie byłam miłośniczką róż, a jej wybór, to czysty przypadek, pamiętam, że brałam wówczas też pnącą Indigolette, Fresję, Kronenburg, Double Delight i Hokus Pokus, która jako jedyna nie przezimowała. Niestety ten gościu od dłuższego czasu nic nie wystawia, więc nie pomogę w tej kwestii. Lina jest od Ewuni, ładna róża, ale jej kwiatki nie rozwijają się za bardzo, długo wygląda tak jak pokazałam, a gdy przekwita, tak jak poniżej, widziałam, że zamknęłaś wątek, kiedy nowa część?
Basiu, dziękuję
, w sumie od krótkiego czasu, ale też tak uważam, a jeszcze tak nie dawno nie robiły szczególnego wrażenia na mnie
Aniu, mam potwierdzenie ze szkółki, że zaszła pomyłka i to na pewno nie jest zamawiana przeze mnie Queen of Bermuda, a tak jak podejrzewałam to Aachener Dom, całkiem możliwe, że ją masz, bo obie te róże należą do tej kategorii najtańszych, a tylko i wyłącznie takie można spotkać w Lidlu, ja bynajmniej nie spotkałam w żadnym markecie róży z tej górnej półki.
Lina, w fazie przekwitania

zdecydowanie wolę Mount Shastę

albo Extravaganzę

Graham Thomas też nie zawodny

Bremer Stadtmusikanten

Berolina

Landora

Fresia

Kronpinsesse Mary

Leonardo da Vinci

Burgundy Ice

Heidi Klum

Easy Does It

Summer Song

Flora Danica, w słońcu trudno ująć jej piękno

Maria Curie

żeby nie tylko różanie było
rozplenica

czarne pomidorki

pies z dredami, czy jemu coś dolega, przyrosty ma ładne, ale ta góra nie daje mi spokoju, nigdy tak nie wyglądał

nie wiem czy zgubił stare i rosną nowe, czy go cos żdżera? Macie jakis pomysł

Miłka, przywołuję Cię do porządku, szkoda, że nie idzie palcem pogrozić na odległość

Krysiu, a wiesz, że to powiedzenie "nie ma róży bez kolców", to już nie prawda, bo ja mam chyba ze dwie, które ich nie mają, ale jak mnie zapytasz, które to powiem, że nie wiem, bo zawsze przy obcinaniu czy czyszczeniu ich zapominam spojrzeć, które to

Iwonko, ja z powojnikami tez zaczęłam całkiem niedawno, bo w zeszłym roku, część kupiłam na wiosnę i częsć jesienią, więc moje to też jeszcze młodzieniaszki, Rooguchi również jest z zeszłego roku, lecz inne mogą się schować do niego, jeśli chodzi o wzrost i kwitnienie, zobaczymy jak to bedzie w przyszłym roku.
Majeczko, czy to jest na 100% Extravaganza, to nie wiem, kupilłam ją trzy lata temu na allegro bez nazwy, wówczas jeszcze nie byłam miłośniczką róż, a jej wybór, to czysty przypadek, pamiętam, że brałam wówczas też pnącą Indigolette, Fresję, Kronenburg, Double Delight i Hokus Pokus, która jako jedyna nie przezimowała. Niestety ten gościu od dłuższego czasu nic nie wystawia, więc nie pomogę w tej kwestii. Lina jest od Ewuni, ładna róża, ale jej kwiatki nie rozwijają się za bardzo, długo wygląda tak jak pokazałam, a gdy przekwita, tak jak poniżej, widziałam, że zamknęłaś wątek, kiedy nowa część?
Basiu, dziękuję

Aniu, mam potwierdzenie ze szkółki, że zaszła pomyłka i to na pewno nie jest zamawiana przeze mnie Queen of Bermuda, a tak jak podejrzewałam to Aachener Dom, całkiem możliwe, że ją masz, bo obie te róże należą do tej kategorii najtańszych, a tylko i wyłącznie takie można spotkać w Lidlu, ja bynajmniej nie spotkałam w żadnym markecie róży z tej górnej półki.
Lina, w fazie przekwitania
zdecydowanie wolę Mount Shastę
albo Extravaganzę
Graham Thomas też nie zawodny
Bremer Stadtmusikanten
Berolina
Landora
Fresia
Kronpinsesse Mary
Leonardo da Vinci
Burgundy Ice
Heidi Klum
Easy Does It
Summer Song
Flora Danica, w słońcu trudno ująć jej piękno
Maria Curie
żeby nie tylko różanie było
rozplenica
czarne pomidorki

pies z dredami, czy jemu coś dolega, przyrosty ma ładne, ale ta góra nie daje mi spokoju, nigdy tak nie wyglądał
nie wiem czy zgubił stare i rosną nowe, czy go cos żdżera? Macie jakis pomysł
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Znów królują róże! Jakie masz piękne okazy! Kronpinsesse Mary jest niesamowita! Kiedyś nie lubiłam tego typu kształtów, ale chyba się przekonałam!
Możesz jeszcze przyjechać pociągiem!
Rowerem przez cały Poznań, to żadna przyjemność! 
Możesz jeszcze przyjechać pociągiem!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,piekny ten hibiskus bylinowy.Ja 2 lata temu kupiłam w takim i białym kolorze na agrze i zaden nie wytrzymał zimy.Dzisiaj tez były rrózne i bylinowe i krzaxczki,nawet niedrogie,ale juz nie skusiłam się.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
a mnie przezimowały trzy i nawet jeden zakwitł zobaczymy jak zniosą tą zimę.
-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Były portrety róż ,były zdjęcia innych kwiatów, ale gdzie takie z dalszej perspektywy? A takie chyba lubię najbardziej.
Pozdrawiam Kasia
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłka, może w następnym sezonie, teraz harmonogram
mam ciut napięty, a o do róż, to ja właśnie w takich kocham się najbardziej
Małgosiu, mam go pierwszy raz, więc i zimował u mnie po raz pierwszy, zobaczymy jak będzie dalej, tylko musisz pamiętać, że one bardzo późno startują, kiedy już wszystko pcha się do góry, one wyglądają jak wymarznięte, ale później nadganiają w zawrotnym tempie
Beatko, to super, ciekawa jestem tylko dlaczego dwa pozostałe nie kwitną, pewnie zależy to też od tego jak duże te sadzonki były
Kasiu, z dalszej perspektywy pokazywałam wcześniej, kiedy wszystko ładnie kwitło, teraz to głównie róże królują, ale poleciałam dzisiaj i cyknęłam kilka fotek dla Ciebie, może nie są za wyraźne, bo było już nieco za późno, ale są lecz najpierw róże
Lina Renaissance , o którą pytała ostatnio Majka, jednak troszkę bardziej się rozwinęła

Aachener Dom

Stephanie Baronin zu Guttenberg

Lea Renaissance

Flora Danica i Ingrid Bergman

Mount Shasta i Pink Peace

Geisha

Nostalgia

Penny Lane

taka ślicznotka od Ewki zakwitła mi w donicy, tylko nie pamiętam dokładnie co zamawiałam wydaje mi się, że Hansestadt Rostock

różany miszmasz

troszkę prawie już jesiennej perspektywy

nalaliśmy wreszcie wodę do oczka

są pierwsze rybki i roślinki,

zimująca fuksja od Krysi

nadal kwitnący hibiskus

dalie z własnego siewu, a nasionka oczywiście od kochanej Krysi

heliotrop również z własnego siewu, mam go po raz pierwszy, ale ta roślinka już ze mną zostanie, mam nadzieję, że uda mi się zebrać jej nasionka

śniedek arabski zaczyna

powojnik Casandra, chyba jeden z najpóźniej kwitnących i ten kolorek

Małgosiu, mam go pierwszy raz, więc i zimował u mnie po raz pierwszy, zobaczymy jak będzie dalej, tylko musisz pamiętać, że one bardzo późno startują, kiedy już wszystko pcha się do góry, one wyglądają jak wymarznięte, ale później nadganiają w zawrotnym tempie
Beatko, to super, ciekawa jestem tylko dlaczego dwa pozostałe nie kwitną, pewnie zależy to też od tego jak duże te sadzonki były
Kasiu, z dalszej perspektywy pokazywałam wcześniej, kiedy wszystko ładnie kwitło, teraz to głównie róże królują, ale poleciałam dzisiaj i cyknęłam kilka fotek dla Ciebie, może nie są za wyraźne, bo było już nieco za późno, ale są lecz najpierw róże

Lina Renaissance , o którą pytała ostatnio Majka, jednak troszkę bardziej się rozwinęła
Aachener Dom
Stephanie Baronin zu Guttenberg
Lea Renaissance
Flora Danica i Ingrid Bergman
Mount Shasta i Pink Peace
Geisha
Nostalgia
Penny Lane
taka ślicznotka od Ewki zakwitła mi w donicy, tylko nie pamiętam dokładnie co zamawiałam wydaje mi się, że Hansestadt Rostock
różany miszmasz

troszkę prawie już jesiennej perspektywy
zimująca fuksja od Krysi

nadal kwitnący hibiskus
dalie z własnego siewu, a nasionka oczywiście od kochanej Krysi
heliotrop również z własnego siewu, mam go po raz pierwszy, ale ta roślinka już ze mną zostanie, mam nadzieję, że uda mi się zebrać jej nasionka
śniedek arabski zaczyna
powojnik Casandra, chyba jeden z najpóźniej kwitnących i ten kolorek
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ilonko oczko wyszło wspaniale , róże niesamowite ile przepięknych odmian nasadziłaś ,aż trudno zdecydować która piękniejsza i gdzie Ty to wszystko upchnęłaś 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ilonko, zimująca fuksja niesamowita! Ogromny krzew
Oczko wodne z wyspą i rybkami wygląda wspaniale, świetny pomysł z tym drzewkiem na środku
Róże nie mają przerwy u Ciebie, super! Lina R. ma u mnie bardzo trwałe kwiaty, świetnie się spisuje, ale nie mam Mount Shasty, mówisz, że lepsza?
Pozdrawiam serdecznie

Oczko wodne z wyspą i rybkami wygląda wspaniale, świetny pomysł z tym drzewkiem na środku

Róże nie mają przerwy u Ciebie, super! Lina R. ma u mnie bardzo trwałe kwiaty, świetnie się spisuje, ale nie mam Mount Shasty, mówisz, że lepsza?
Pozdrawiam serdecznie

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Flora Danica jest urocza! Wygląda na bardzo silną i zdrową. Ja wiele róż wybrałam, bo ma ładny kwiat, ale o zdrowotnosci zapomniałam i muszę teraz biegać z opryskiwaczem
Oczko cudowne, trochę będzie roboty z utrzymaniem, ale patrząc na Twój zadbany ogród, nie będzie to problem

Oczko cudowne, trochę będzie roboty z utrzymaniem, ale patrząc na Twój zadbany ogród, nie będzie to problem

Miłka
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13

Ilonko nic nie powiem ale
i rybki już są, a powiedz jak one będą zimować?
Ilonko nic nie powiem ale

i rybki już są, a powiedz jak one będą zimować?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,widać,ze róże to twoja odwzajemniona miłość.Lepiej je sadzić według ciebie jesienia czy wiosną?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ilonko
jak pięknie u Ciebie
Oczko
Róze cuuudne,Ta Lea Renaissance podobna do jednej mojej
Hibiskus byliwony chyba taki jak mój ,tez go bardzo lubię
I dalijki śliczne

jak pięknie u Ciebie

Oczko

Róze cuuudne,Ta Lea Renaissance podobna do jednej mojej

Hibiskus byliwony chyba taki jak mój ,tez go bardzo lubię

I dalijki śliczne