Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

Grażynko nowa rabata z hortensjami wspaniała . ;:138
Bardzo profesjonalnie ją zrobiłaś. ;:108 Szkoda, że już nie mam miejsca i tylko siedem bukietówek w moim ogrodzie.
Najbardziej je uwielbiam, gdy zaczynają różowieć .
Jeśli mogę Ci poradzić, to wyściółkuj je korą, gdyż nie nadążysz z podlewaniem, one są straszne wodopijki. :D
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w czwartkowy poranek :wit
Dziewczyny u mnie pogoda zapowiada się wspaniała, jest słoneczko i mam nadzieję, ze to zapowiedź pięknego zbliżającego się weekendu...

Milenko oczywiście zapraszam na kwusię ;:196
Być może taka jest faktycznie przyczyna tych Twoich górek :lol: ale trening czyni mistrza więc nic straconego :lol: Też muszę wysypać to korą żeby mnie chwasty nie zarosły.... Milenko u mnie wczoraj było dosyć parno a jeszcze w pracy brak klimy :roll: to człowiek po 8 godzinach jest nie do życia.... tylko skok do basenu jest ratunkiem :lol:
Buźka!
Oluniu witaj po dłuższej przerwie ;:196
Dziękuję za Twoją opinię.. Nie wiem czy moja kolekcja jest imponująca ale taka ilość hortenek sprawia mi bardzo dużą radość a co za tym idzie uwielbiam przebywać wśród nich...
Miłego dnia!!!
Madzia :wit
Cieszę się bardzo, że tak wierzysz w moje możliwości ;:196 Mam nadzieję, ze efekt będzie imponujący bo taki obraz mam w głowie :D Nie może być inaczej.... Tylko te cholerne trawy, nie wiem kiedy się na nie zdecydują- chyba na jesień :wink: ale muszę wybrać najlepsze dla tego miejsca.. Również uważam, że muszą się odróżniać od reszty, żeby efekt był ;:173 Myślę intensywnie, kombinuję, zestawiam i porównuję...
Pochwal się planem na nowe nasadzenia bo ciekawość mnie zżera :lol: a męża to już chyba wiesz jak do tego skłonić :lol:
A jakie książki Cię interesują bo mam ich trochę...
Miłego dnia Madziulka ;:196
Tereniu dziękuję Ci za takie budujące słowa ;:196
Mam nadzieję, ze efekt będzie z roku na rok coraz bardziej imponujący.. Kocham hortensje i mam nadzieję, ze pokażą na co je stać! Wiesz, że my ogrodnicy znajdziemy na wszystko miejsce więc szukaj i na pewno uda Ci się jeszcze coś wcisnąć :lol: Na pewno ich wyłożę korą bo jak mówisz one bardzo lubią wilgoć a kora ją zatrzymuje więc na pewno Cię posłucham :D
Miłego dnia Tereniu ;:196

Właśnie w tej chwili przez okno do kuchni zaglądają mi sąsiedzi i pilnie śledzą co robię :D

Obrazek
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Współczuję braku klimy w biurze, wiem jak "miło" się pracuje w takich warunkach, bo sama tak pracowałam kilkanaście lat. Wiatraczek naprzeciwko biurka i fruwające papiery :wink: Na pocieszenie przypomnę Ci, że dziś początek sierpnia i został nam już tylko miesiąc pięknego lata.. Ale czy to na pewno pocieszenie?
Żartujesz, że masz takich sąsiadów ;:oj Kochana, czy Ty mieszkasz w raju? :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Grażynko, dzień dobry w czwartek, czyli mały piątek :)
Wytrzymasz, dasz radę!

Trzcinniki obejrzałam i nic im od dołu nie podsycha, także pod tym względem są ok. Możesz jak najbardziej rozważać miskanty, tyle, że one są jednak zielone, zatem trochę mogą się zlewać z liśćmi ogrodówek...

Miłego! Sąsiedztwo przeurocze ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko sąsiadów masz przednich....raj ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Grażynko trudno jest mi się czymkolwiek pochwalić bo co chwila zmienia mi się koncepcja. Mam ich dużo. Ale sukcesywnie będę opisywała co i jak jak się na coś zdecyduję. Wiem że na pewno koło furtki chciałabym zrobić jakąś małą rabatę. Jest tam tak brzydko i pusto. Najpierw trzeba dobrze skopać i wymienić ziemię. A właściwie nawieść nowej bo sam piach tam jest. Jest tam taka mała górka więc pomyślałam że nie będę jej niszczyć tylko u góry posadzę na środku berberysa tego co ostatnio zakupiłam a przed nim półkole lawend. Berberysa chciałabym w miarę możliwości poprowadzić na kulkę. Za lawendami chciałabym ułożyć kamienie w półkole. Na dole natomiast obsadzić roślinami skalniakowymi. Muszę znaleźć takie co lubią rosnąc w słońcu. Generalnie gotowej koncepcji nie mam. Wszystko ciągle się zmienia. Grażynko mnie właściwie różna literatura interesuje. Jak wydaje mi się że czegoś nie lubię ( np. thilerów) To okazuje się to bzdurą bo ostatnio "nie mów nikomu" przeczytałam jednym tchem. Także może coś co Ty uważasz za warte przeczytania :) Kochana jakich Ty masz wspaniałych sąsiadów! Tylko pozazdrościć :) Same przyjemności masz w tym raju. Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Sąsiedzi bombowi ;:138 zazdroszczę ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

O Boże drogi jak ja Was za tą miejscówkę nie lubię :wink:
Gdybym miała takich sąsiadów to bym od płotu nie odchodziła a one/oni szybko by się poszerzały w talii.
Ech... uwielbiam konie. Pogłaskaj je po chrapach ode mnie ;:167
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Takich sąsiadów tylko pozazdrościć, ale to musi być przyjemne popatrzeć z okna w takie piękne i mądre oczy :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Grażynko nie przeciętnych masz sąsiadów .
Takie widoki coraz rzadsze na wsi. Przecudne te koniki. ;:167 No i zdjęcie wspaniale im zrobiłaś . ;:138
Miłego weekendu przy pracy w ogrodzie Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

I mamy piąteczek ;:138
Ogród przez deficyt wody bardzo boleje... Kwiaty hortensji ogrodowych lekko przypalone, trawa wysycha i ogólnie czekam na deszcz :roll: tylko nie wiem czy się doczekam... Latam z wężem co rano i wieczorem ale to i tak mało...
Wczoraj spędziłam popołudnie na błogim lenistwie... Popływałam w pobliskim zalewie (2 km ode mnie) i wróciłam późnym wieczorem zmęczona jak koń po westernie :lol: i padłam jak kawka... ;:19
A teraz jestem z Wami bo jesteście bardzo ważni ;:180 i właśnie Wam odpowiadam....

Milenko no właśnie tak to różnie bywa w tych naszych pracowych warunkach, jedni mają gorzej drudzy lepiej ale my nie mamy na to wpływu i trzeba iść do przodu bo nic nam po marudzeniu, prawda?
A z tymi wiatraczkami i latającymi papierkami tak dokładnie jest :wink:
Sąsiadów mam przeuroczych... to fakt, moja córka żyje końmi, to jej wielkie hobby... więc kontakt ma zapewniony ;:333 Tylko jak włożę ptakom jedzenie do karmnika który stoi obok okna to wszystko wyjedzą... i normalnie nie nadążam z karmą :D A czy to raj..? odpowiadam: tak- to mój kawałek marzeń Milenko...
Miłego dnia!

Aguniu melduję, ze dałam radę ;:333 Dziękuję...
Skoro tak mówisz o trzcinnikach to ja się muszę nad nimi poważnie zastanowić, bo faktycznie pasowały by na ta rabatę, jeżeli nie schną od spodu... super.
O miskantach też myślałam ale dokładnie z takiego jak piszesz powodu... odpadają. Chcę aby tło odróżniało się od ogrodówek i pięknie szeleścło ;:167 To już moja wizja jest coraz wyraźniejsza, dzięki!!!
Spokojnego dnia!

Aguś dziękuję Kochana ;:196
Tak to wspaniałe zwierzęta...

Madziu to będę śledzić Twoje poczynania w związku z nowymi projektami ;:196 Jestem pewna, ze będą one 100% trafione ;:333 Coś ciekawego może uda mi się dzisiaj wysłać bo wczorajszy młyn w pracy spowodował ogólne zmęczenie, które rozładowałam nad zalewem...
Dam Ci znać jak wyślę, ok??
Madziu tak sąsiadów mam przeuroczych a ostatnio zauważam, ze jakieś same dobre rzeczy ściągam do siebie ;:224 Może to tylko moje złudzenie?... nie wiem. Miłego dnia Madziu...

Monia hejka :wit
Tak sąsiedzi naprawdę czasami sadzą ogromne bomby :D ale właściciel bardzo porządnicki i wszystko sprząta :lol: Szczerze uwielbiam tych moich sąsiadów Buźka!

Aniu ja też bardzo lubię te zwierzęta, są przeurocze.. I dokarmiam ich głównie jabłkami, już czekają przy płocie aż coś dostaną... gdybyś była gdzieś w moich terenach obowiązkowo jesteś na kawce ;:333 ok? Koniki od Ciebie wygłaskane... Miłego dnia!

Emko witaj ;:196
Dzięki, ze wpadłaś... Tak to sama przyjemność móc popatrzeć na takich sąsiadów... Nie rozumiem moich sąsiadów, którzy ciągle narzekają, że gdy konie biegają to im.... ściany w domu pękają, rozumiesz coś z tego??? bo ja nie...
Miłego dnia!

Tereniu ;:196
To są konie które uczestniczą w zawodach regularnie na Służewcu itp. Są piękne i wycackane do granic niemożliwości... To zdjęcie zrobione z kuchni, dziękuję...
Weekend mam zamiar spędzić aktywnie a ogrodzie i w... basenie :tan
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Dokładnie tak jak piszesz - niektórzy mają zdecydowanie gorzej, trzeba się cieszyć tym, co mamy ;:3 Żartujesz, że sąsiadom przeszkadzają konie? :shock: Ale jestem niestety w stanie w to uwierzyć :( Ja bym dużo dała za takie sąsiedztwo, chociaż przez mój żywopłot raczej by nie zajrzały :lol: Chyba, że wsadziłyby łeb w tuje :D
Dobrego piątku Grażynko ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Grażuś ja też witam z kawusią od rana ;:304
U mnie pada ;:oj znowu ;:219 padało we wrotek, w środę, wczoraj o dziwo nie ale nawet nie mogłam na działce pobawić się w podlewanie bo za mokro ;:306 i teraz znowu leje ;:306 a jeszcze niedawno narzekałam na suszę ;:306
Miłego dzionka kochana ;:196 oby do 16.00 i weekend ;:138 ja dalej akcja impregnowanie a chłopaki będą stawiać krokwie ;:333
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Grażynko :wit
Przyszłam z rewizytą i dosłownie zaniemówiłam na widok tych niesamowitych krzaczorów hortensji...... o rany jakie cuda ;:oj .... jakie wielkie, ukwiecone i jak ich dużo.... po prostu hortensjowa bajka.... jestem oczarowana ;:oj ;:138
Rabata z bukietówkami też wspaniale się zapowiada.... już wyobrażam sobie to morze bieli, przechodzącej w delikatny róż..... będzie pięknie ;:138
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Grażynko, czyli u ciebie tez susza? Chyba n FO wspólnie jakieś tańce rytualne powinniśmy odczynić ;:306 .
Dzisiaj w lokalnej stacji radiowej słuchałam prognozy i pani powiedziała - niestety na wschodzie regionu mozliwe przelotne deszcze ;:oj . Jakie niestety! ja się pytam.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”