Witaj Grażynko

Gościu oczekiwany ....
Padało - rozpoczęliśmy więc malowanie w domu. Zastanawiam się cz=y w maleńkim pokoju , w którym mam "pracownię " i tylko jedną ścianę w miarę wolną nie położyć fototapety z brzozami , albo lasem .
Ogólnie - nigdy nie podobały mi sie fototapety.. ale znalazłam przypadkowo - szukając obrazu z brzozami - tapetę przedstawiającą las brzozowy . Tylko za dużo tam samych pni .. więc zastanawiam się nad taką bardziej stonowaną z widokiem lasu.
Do soboty miał to być pokój w kolorze -
asparagus - firma Beckers lub - zielone wzgórze dekoral ( obie farby mam , bo malujemy tez inne pomieszczenia - na zielono )
z dodatkiem koloru - promień słońca - dekoral - sufit i wymyśliłam takie poziome 2 pasy na ścianach.
A teraz zastanawiam się nad tą fototapetą z lasem lub brzozami. I nie jestem pewna ... Optycznie głębia lasu mogłaby powiększyć pokój, ja też spędzając tam dużo czaru mogłabym czuć się bardziej komfortowo .. ale nie do końca jestem przekonana.
Może ktoś z was ma/ widział coś takiego i będzie potrafił mi podpowiedzieć ..
U syna tez będzie malowanie . Poprzednio wybrał zielony w 2 odcieniach i zastrzega się że teraz zmieni kolor - miał być fiolet, niebieski - dziś kupił farbę. Do domu przywiózł - zieloną nadzieję Śnieżki
A mąż się śmieje, że ja odróżniam wszystkie kolory - byleby to był zielony
Wieczorem uporządkowałam różankę - znów taczki chwatów trafiły na kompostownik ...
Dziś kilka widoczków ogólnych

Nic z tego ... fotosik twierdzi , że są za duże i muszę je jeszcze raz zmniejszyć - a dziś nie mam siły juz

Więc będzie coś , co szanowny Fotosik raczy dodać.
236
237,
238.
239.
240. Katalpa zakwitła w tym roku wyjątkowo obficie
241.