Marylko do zimowanie kloników nie potrzeba jakiegoś specjalnego traktowania ja zimowałam na klatce ale troche zdziczał bo go regularnie nie podcinałam ale tak to nie ma wielkich wymagań Jak masz miejsce w domciu na zimowanie to na parapecie będzie piękny cały rok
Ja obcięłam od swojego klonika dwie szczepki ale nie zaglądałam do nich i nawet nie wiem czy już zaczęły puszczać korzonki i czy nawet żyją Zerknę i jak puszczą korzonki to ci wyślę - mój kwitnie na różowo
Moniko,Bardzo chętnie się wymienię na coś co byś sobie u mnie upatrzyła
Jak pisałam mam jeszcze dwie spore sadzonki od Kasi, ale nie da się wypatrzeć jakie będą miały kwiaty, musimy poczekać.A jak żółty przekwitnie to go skubnę do rozmnożenia
ElciuTo się cieszę,że jest jakiś efekt,a po mału będą i kwiaty. Następne w kolejce do kwitnienia to Sunshine z kłączy posadzonych 24.kwietnia 13r. i HCYs Jordin de Monet ze szczepki szczytowej
Twoja czerwona ma po dwa pąki na sadzonkach,ale trzeba jeszcze poczekać
Ewa,jest bardzo delikatna a tak ogólnie to tez bym chciała mieć ich kilka ale już nie ma gdzie je gromadzić. Bardzo podobają mi się te co maja wzorzyste listki,no i chyba znajdę z jedno wolne miejsce
Wysiałam paczuszkę nasionek klonika i mam nadzieję, że chociaż jeden będzie miał, tak słoneczny kolor kwiatów, jak twój
Nie ukrywam, że chciałabym jeszcze biały i pomarańczowy, no i może różowy Marylko jakieś skrętniki mam, ale kohlerii jeszcze nie. Czy ona jest trudna w uprawie ?
Iwonko, Kohlerie to roślinki bezproblemowe, od młodości sa chętne do kwitnienia.Lubia lekko wilgotna ziemię i nie ma z nimi problemu.Ja wszystkie moje Kohlerie mam tegoroczne jedne z kłączy inne ze szczytowych szczepek.Mam tez posadzone listki aby sprawdzić czy sobie poradzą z korzonkami. To jest super roslinka, tylko nie wiem jeszcze jak przetrzymaja u mnie zimę.
A Kloniki mam dzięki Kasi, dla mnie siewki się nie udają a tez mam chęci na kilka ich kolorków
Zobacz sama jakie maleństwo a ma tyle pąków Kłącza Shunshine posadziłam 24.kwietnia tego roku
Niesamowite...nie myślałam, że są takie skore do kwitnienia
Na dodatek ta ostatnia ma niesamowity kolor liści.
Jeżeli chodzi o zimę, wiesz, jak jest, nie dowiesz się, jak zimują, jeśli nie spróbujesz
Zresztą mam wrażenie, że większość roślin dość trudno przechodzi ten okres .