Zielony zakątek - Katki
Katko, ale u Ciebie pięknie
. Te Twoje rabaty z wrzosami, to coś fantastycznego, pięknie się prezentują. Tak patrząc na Twoje nabytki widzę, że lubimy podobne rośliny, bo różaneczniki, wrzosy, hebe i oczywiście pierisy i rojniki to jedne z moich ulubionych.
Świetne te Twoje skalniaczki w towarzystwie rojników i rozchodników a ogrom nowych zakupów to mnie powalił, świetne zwłaszcza, że w oddali dostrzegłem pierisy.
A ten ostrokrzew to jest wprost bajeczny od dzisiaj i ja będę chorował na taką roślinę
Katko fantastycznie, możesz być dumna z Siebie, bo efekt jest powalający
...

Świetne te Twoje skalniaczki w towarzystwie rojników i rozchodników a ogrom nowych zakupów to mnie powalił, świetne zwłaszcza, że w oddali dostrzegłem pierisy.
A ten ostrokrzew to jest wprost bajeczny od dzisiaj i ja będę chorował na taką roślinę

Katko fantastycznie, możesz być dumna z Siebie, bo efekt jest powalający

Basiu (apus) witam serdecznie i cieszę się, że podoba Ci się mój skalniaczek
.
Basiu (basga) dzięki za miłe słowa, prawdę mówiąc u mnie już wszystkie rojniki przekwitły, ale cóż może Twój jest wywrotowiec
a może jakaś późna odmiana
.
Grzegorzu wielkie dzięki, ale gdzie tam mojemu ogródkowi do Twojego
. Też zauważyłam, że mamy podobne upodobania roślinne, dlatego z taką przyjemnością zaglądam do Twojego ogrodu. Tak zgadza się wśród nowych nabytków są trzy różne Pierisy. Mam nadzieje wreszcie posadzić to wszystko w nadchodzącym tygodniu to zrobię im trochę fotek.
Zobaczymy jak mi przezimuje ten osrokszew
, bo u mnie zimy srogie są
.

Basiu (basga) dzięki za miłe słowa, prawdę mówiąc u mnie już wszystkie rojniki przekwitły, ale cóż może Twój jest wywrotowiec

Grzegorzu wielkie dzięki, ale gdzie tam mojemu ogródkowi do Twojego

Zobaczymy jak mi przezimuje ten osrokszew

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Katko w Krakowie są srogie zimy?
to co ja mam powiedzieć mieszkając bardziej na północ 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Marysiu jeszcze nie wszystko posadzone
, właśnie od dwóch dni grzebie w ziemi i próbuje to wszystko posadzić, ale to nie takie proste mam ziemie gliniastą pełną kamieni
, dlatego muszę duże ilości jej wymieniać.
Na razie kilka fotek jesiennych. Kwiatów już nie wiele pozostało, ale teraz owoce zdobią
.

Na razie kilka fotek jesiennych. Kwiatów już nie wiele pozostało, ale teraz owoce zdobią

- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyszłam do Ciebie na mały spacerek i oniemiałam
Przełom lata i jesieni ro czas gdy ogrody nabierają niepowtarzalnego uroku ale twój do tego jest zaciszny i urządzony ze smakiem. Gratuluję!

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widać ,że funkia szykuje się do...zimowego snu. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
No to nadszedł czas prezentacji mojej małej kolekcji Rododendronów, oczywiście całe ich piękno to dopiero wiosną się ujawni, ale wbrew pozorom to ciekawe rośliny nawet, kiedy nie kwitną. Różnorodność kształtów, wielkości i barw liści, kwiatostanów (w spoczynku) oraz samych krzaczków jest ogromna i ciekawa.
Pąki i liście.

To nie wszystkie jedynie te ciekawsze, później pokaże całe krzaczki.
Pąki i liście.

To nie wszystkie jedynie te ciekawsze, później pokaże całe krzaczki.