U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
W tym roku faktycznie mało powojników jest w szkółkach
Marzy mi się jakiś biały np. Summer Love, ale bez zamówienia się nie obejdzie 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu no właśnie, też zauważyłam że coś mało. Naprawdę ciężko jest dostać to co się chce. Wybiorę się po niedzieli do tego tracza. Tam też ceny kosmiczne. No ale może mniej mnie to wyjdzie niż na all no i może będzie ten JP II. W cenie 50 zł liczyłam że uda mi się chociaż dwa kupić. Do tej pergoli. A tu chyba nie bardzo się to uda.
- sweety

Wybór jest tragiczny w tym roku, przynajmniej u nas. A nie opłaca się zamawiać jednego czy dwóch, bo jak się doliczy koszty wysyłki... Więc wyjdzie na to, że zamówię więcej.
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Grażynko widzę ,że nie tylko ja wieszam rozmaite zwierzęta na drutach ?
piękne lilie nam pokazujesz - aż żałuję ,że mój początek z nimi nie wypalił. Posadziłam 3 pierwsze cebulki i wszystkie zgniły
Mam pytanie jak Twój JPII kwitnie? Mój póki co idzie w masę ale nie wytwarza ani 1 pączka a tak czekam na jego pierwszy kwiat
Magdo raczej jak wyjeżdżasz chyba ,że lubisz dekorację z plastiku
na 5 dni to pewnie nie wystarczy ale wspomoże rośliny między podlewaniem.
Aniu summer love jest różowy- może chodziło Ci o summer snow ? Mam go i rośnie niesamowicie! W ciągu 2 miesięcy całkowicie obrósł mi sosnę do wysokości 2 metrów. Zakupiłam je w Leroy'u. Może masz jakiś blisko siebie?
Mam pytanie jak Twój JPII kwitnie? Mój póki co idzie w masę ale nie wytwarza ani 1 pączka a tak czekam na jego pierwszy kwiat
Magdo raczej jak wyjeżdżasz chyba ,że lubisz dekorację z plastiku
Aniu summer love jest różowy- może chodziło Ci o summer snow ? Mam go i rośnie niesamowicie! W ciągu 2 miesięcy całkowicie obrósł mi sosnę do wysokości 2 metrów. Zakupiłam je w Leroy'u. Może masz jakiś blisko siebie?
- sweety

Oczywiście Summer Snow
Podjadę do LM. Daleko nie mam 
-
Pashmina2006

Naprawdę w LM są rośliny? No proszę... nie wiedziałam! W takim razie już wiem gdzie wyruszę na poszukiwania!
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu- anym, cieszę się, że mnie znowu odwiedziłaś. Ja też wczoraj spacerowałam po Twoim zielonym świecie. Ale ty masz wszystko pięknie i gustownie urządzone. U nie to groch z kapustą, doslownie i w przenośni, bo często kwiaty sąsiadują z warzywami. twój zielony swiat to dla mnie niedościgniony ideał. Muszę tam jeszcze pobuszować
Madziu, przede wszystkim nie załamuj się. Nie kupuj niczego pochopnie, aby tylko zazielenić altanę. Piszesz,że u Ciebie mało powojników. Myślę, że teraz na przełomie lipca i sierpnia pojawi się kolejny rzut. Na alle... rzeczywiście drogo. Ja dzisiaj byłam w swoim ogrodniczym i niespodzianka
nowe powojniki. Podrożały, bo z 17 zł wiosną na 19,90, ale sprzedawca spóścil na 18,50- miałam farta. Gdybyś mieszkała bliżej, albo ktoś ze znajomych wybierał się w tę okolicę, to chętnie Ci kupię i podam. Napisz mi , jeżeli chcesz, na PW gdzie mieszkasz, może to się jakoś uda zgrać, świat jest mały a co dopiero Polska. U mnie dziś były:Jerzy Popiełuszko, Danuta, Barbara, Rasputin, Piilu, Fujimusume, Warszawska Nike, Julka, Ashva.
Moje zakupy

Biały to J. Popiełuszko- kwitnie obficie, od maja to pierwszych przymrozków, bezproblemowy, polski dostosowany do naszych warunków, zawsze go chciałam mieć.
Niebieściutki to Fujimusume- kwitnie czerwiec-wrzesień, japończyk, już raz mi padł na uwiąd, ale nie daję za wygraną i teraz go przypilnuję bardziej.

Tu dla porównania President i Fujimusume. (Zdjęcie marnej jakości i na dodatek nie obrócone.
)Ten kolor lazurowoniebieski mnie uwiódł.
Aniu-czar_na, daj sobie i liliom szansę jeszcze jedną. Moje lilie w większości powyżerała nornica, ale nie rezygnuję z nich. Mój JPII zaczyna kwitnąć i ma mnóstwo nawiązanych pąków. Urósł też niesamowicie. Myślę, że na Twoim też lada dzień pąki się pojawią. Daj mu trochę czasu, przecież on będzie kwitł aż do mrozów. Nie wiem, jak nawoziłaś wiosną. Może było zbyt dużo azotu i dlatego tak rośnie w górę. Spróbój podsypać trochę nawozu ze zwiększoną zawartością potasu i fosforu. Albo jakiś specjalny dla powojników.
Aniu-sweety, wiem, że chcesz biały, zobacz jednak jakie piękne są: Lemon Dream, Lemon Beauty
Madziu, przede wszystkim nie załamuj się. Nie kupuj niczego pochopnie, aby tylko zazielenić altanę. Piszesz,że u Ciebie mało powojników. Myślę, że teraz na przełomie lipca i sierpnia pojawi się kolejny rzut. Na alle... rzeczywiście drogo. Ja dzisiaj byłam w swoim ogrodniczym i niespodzianka
Moje zakupy

Biały to J. Popiełuszko- kwitnie obficie, od maja to pierwszych przymrozków, bezproblemowy, polski dostosowany do naszych warunków, zawsze go chciałam mieć.
Niebieściutki to Fujimusume- kwitnie czerwiec-wrzesień, japończyk, już raz mi padł na uwiąd, ale nie daję za wygraną i teraz go przypilnuję bardziej.

Tu dla porównania President i Fujimusume. (Zdjęcie marnej jakości i na dodatek nie obrócone.
Aniu-czar_na, daj sobie i liliom szansę jeszcze jedną. Moje lilie w większości powyżerała nornica, ale nie rezygnuję z nich. Mój JPII zaczyna kwitnąć i ma mnóstwo nawiązanych pąków. Urósł też niesamowicie. Myślę, że na Twoim też lada dzień pąki się pojawią. Daj mu trochę czasu, przecież on będzie kwitł aż do mrozów. Nie wiem, jak nawoziłaś wiosną. Może było zbyt dużo azotu i dlatego tak rośnie w górę. Spróbój podsypać trochę nawozu ze zwiększoną zawartością potasu i fosforu. Albo jakiś specjalny dla powojników.
Aniu-sweety, wiem, że chcesz biały, zobacz jednak jakie piękne są: Lemon Dream, Lemon Beauty
- sweety

No i posłuchałam dziewczyn i kupiłam dziś Summer Snow
Chciałam kupić do niego jakiś kontrastowy, ale szkoda pieniędzy na ledwo żywe. Co innego jakby były przecenione, ale kosztowały 19,90zł.
- byna
- 500p

-
Pashmina2006

- byna
- 500p

Madziu, wiedziałam, że mieszkasz aż w łódzkim, ale czasami bywają takie okazje lub zbiegi okoliczności, że można byłoby pomóc.
Uf, jak gorąco.
Na termometrze od południowej strony 42 st.C. Dzisiaj sadziłam trochę syningi gloksyni i 2 skrętniki. Czekam jeszcze na listki skrętników od forumki Renatas. Do nowonasadzonych roślinek zastosowałam taką szklarenkę. Mam nadzieję, że się ukorzenią

Wszyscy się teraz chwalą kwitnacymi liliowcami. Mam ich zaledwie kilka na ogrodzie, ba zajmują dużo miejsca. Może kiedyś powiększę kolekcję

Bonanza

Frans Hals

Miłego popołudnia.
Uf, jak gorąco.
Na termometrze od południowej strony 42 st.C. Dzisiaj sadziłam trochę syningi gloksyni i 2 skrętniki. Czekam jeszcze na listki skrętników od forumki Renatas. Do nowonasadzonych roślinek zastosowałam taką szklarenkę. Mam nadzieję, że się ukorzenią

Wszyscy się teraz chwalą kwitnacymi liliowcami. Mam ich zaledwie kilka na ogrodzie, ba zajmują dużo miejsca. Może kiedyś powiększę kolekcję

Bonanza

Frans Hals

Miłego popołudnia.
-
Pashmina2006

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Grażynko
a le zakupki ale szkarenka fajna
Liliowce śliczne
a i powojnik ładniutki ma kolor,
a le zakupki ale szkarenka fajna
Liliowce śliczne
a i powojnik ładniutki ma kolor,
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko ciekawy sposób ukorzeniania
a liliowce królują 
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Czy te liliowce na ostatnim zdjęciu są z wyższych czy niskich?znasz nazwę odmiany ?