W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Witaj Jolu
Ja za to siedzę cały dzień w domu bo jestem chora,( zresztą maluchy też) wyskoczyłam tylko na chwilkę zrobić fotki i zobaczyć co się dzieje w ogródku.
Ja za to siedzę cały dzień w domu bo jestem chora,( zresztą maluchy też) wyskoczyłam tylko na chwilkę zrobić fotki i zobaczyć co się dzieje w ogródku.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Śliczne masz sasanki. Bardzo mi się podobają.
W Weekend udało mi się kupić małą kępkę z jednym fioletowym kwiatkiem. Chciałam dzisiaj wysadzić nie miałam czasu poczytać jakie miejsca ona lubi. Musiałam Joli zawrócić głowę by na szybko zdobyć info
, bo tylko do niej z FO mam telefon 
W Weekend udało mi się kupić małą kępkę z jednym fioletowym kwiatkiem. Chciałam dzisiaj wysadzić nie miałam czasu poczytać jakie miejsca ona lubi. Musiałam Joli zawrócić głowę by na szybko zdobyć info

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Hej
Nowy wątek koleżanka założyła i wiosna w nim już śmiało zawitała
Iwonko u mnie jeszcze tulipanki do kwitnienia mają daleką drogę a i sasanki też. Widocznie masz ciut cieplejszy rejon.
Ledwo uporaliśmy się z trawą a tu już trzeba myśleć o sianiu warzyw...no przynajmniej o kupnie nasion
Wrócę na poprzednie strony by zobaczyć co tam słychać w Twoim ogrodzie

Nowy wątek koleżanka założyła i wiosna w nim już śmiało zawitała

Iwonko u mnie jeszcze tulipanki do kwitnienia mają daleką drogę a i sasanki też. Widocznie masz ciut cieplejszy rejon.
Ledwo uporaliśmy się z trawą a tu już trzeba myśleć o sianiu warzyw...no przynajmniej o kupnie nasion

Wrócę na poprzednie strony by zobaczyć co tam słychać w Twoim ogrodzie

Iwonko jak się czujesz??? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Teraz taka pogoda w kratkę, że dużo osób choruje.
Na prawdę super masz te wiosenne. Ja muszę znowu na jesieni posadzić trochę tulipanów i to różnych odmian, żonkili i krokusów. Cieszę się, bo w tym roku wyszły mi również szafirki
Nie mogę się już doczekać weekendu.
Zdrówka Wam życzę
Na prawdę super masz te wiosenne. Ja muszę znowu na jesieni posadzić trochę tulipanów i to różnych odmian, żonkili i krokusów. Cieszę się, bo w tym roku wyszły mi również szafirki

Zdrówka Wam życzę

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Skoro wyskoczyłaś do ogrodu focić tzn że ciężko chora nie jesteś
pozdrówka słoneczne
Ten bez koralowy to co to jest za krzew - jak rośnie?

pozdrówka słoneczne
Ten bez koralowy to co to jest za krzew - jak rośnie?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- IWONA1311
Beatko mi też sasanki bardzo się podobają(zresztą mój M też je lubi) dlatego co roku coś dokupywaliśmy, a w ubiegłym roku dostałam trochę nasionek i wysiałam i teraz mam kilkanaście sztuk do wysadzenia, niestety w tym roku nie zakwitną, ale w przyszłym to będzie ich troszkę. Wszędzie piszą że ona lubi słońce i lekkie wapienne gleby u mnie rośnie w glinie i też świetnie daje sobie radę.
Kasiu nareszcie obudziłaś się z zimowego snu bo wiosna to już chwilke u nas jest. Kwitną tylko jedne tulipanki takie malutkie, na inne też będzie trzeba poczekać.
Kasiu dziś już jest sporo lepiej wczoraj byłam u lekarza mam leki więc będzie ok. Wiosenne kwiatki każde cieszą po tej białej zimie dlatego i ja będę jeszcze jesienią dosadzać, zresztą nie da się wszystkiego posadzić na raz, głównie dlatego że portfel by tego nie wytrzymał.
Beatko, faktycznie nie jest źle ze mną ale wzięły mnie zatoki więc ciężko mi wytrzymać na dworze na słoneczku, ale już dziś jest lepiej, lekarstwa robią swoje. O bzie koralowym możesz poczytać tutaj http://rosliny.wymarzonyogrod.pl/baza-r ... ea,6_1069/ , ja mam właśnie odmianę "Plumosa Aurea" ma bardzo dekoracyje liście podobne do klonika palomowego

Kasiu dziś już jest sporo lepiej wczoraj byłam u lekarza mam leki więc będzie ok. Wiosenne kwiatki każde cieszą po tej białej zimie dlatego i ja będę jeszcze jesienią dosadzać, zresztą nie da się wszystkiego posadzić na raz, głównie dlatego że portfel by tego nie wytrzymał.

Ładna fotka bzu...jeśli listki ma podobne do klonika palmowego to jest bardzo ładny...wstaw zdjęcie jak zakwitnie 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lubię sasanki,te włochacze,fajniutko wygladaja
Tulipanki śliczne u mnie jeszcze w pąkach :
I ładny ten pełny żonkil 

Tulipanki śliczne u mnie jeszcze w pąkach :

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
A ja dzisiaj wpadłam na mały targ w Opolu i po 3 zeta dokupiłam sobie 3 kolory sasanek. Maleńkie, z pojedynczym kwiatem,ale jak im u mnie podpasuje, to na drugi rok będę i ja się chwaliła.
W sumie będę miała już 4 sasaneczki
Zakupy nie zakończyły się tylko na sasankach i znowu przywlekłam 10 doniczek... a czasu na sadzenie brak ;)
W sumie będę miała już 4 sasaneczki

Zakupy nie zakończyły się tylko na sasankach i znowu przywlekłam 10 doniczek... a czasu na sadzenie brak ;)
Iwonko i nie tylko portfel, ale mój kręgosłup na pewno. Aż boję się weekendu majowego, bo chyba wszystko przyjdzie naraz. Chyba wpadłam w szpony wiecznego "już w przyszłym roku mniej zamówię", albo "już nigdy więcej"
Na jesieni powiem to samo i znowu zamówię 20 różnych roślin i będę biegać z łopatą jak salona
Cieszmy się wiosenką, a Ty Iwonko zdrowiej.

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko tulipanki to odmiana Fashion, są prześliczne, uwielbiam je. Kwitną u mnie jako pierwsze
Ciemiernik cudo...ależ masa kwiatów
Sasaneczki, moje ukochane wiosenne kwiaty..... masz w przepięknych kolorach....szczególnie ta jaśniuteńka bardzo mi się podoba

Ciemiernik cudo...ależ masa kwiatów

Sasaneczki, moje ukochane wiosenne kwiaty..... masz w przepięknych kolorach....szczególnie ta jaśniuteńka bardzo mi się podoba

- IWONA1311
Aniu dziękuję. Jak tylko bez rozkwitnie i troszkę się rozwinie to wstawię jego fotkę.
Aniu ja również bardzo lubię sasanki,te włochate kuleczki są śliczne już od momentu jak wychodzą z ziemi. Cebulkami tego żonkila podzieliła się ze mną sąsiadka, u niej pięknie wyglądają takie żółte kępy, u mnie w tym roku ma tylko jeden kwiatek.
Beatko widziałam te Twoje zakupy, fajne, a sasanki to śliczne kwiatuszki więc warto je mieć.
Kasiu ja jakoś niewiele zamawiam przez neta, w tym roku zamówiłam tylko u dwóch osób u nas na forum kilka roślinek, ale zawsze jak jestem blisko jakiegoś ogrodniczego to zajrzę tam i coś kupię, a potem zastanawiam się gdzie to posadzić, mam kilka roślinek w doniczkach które czekają od ubiegłego roku na swoje miejsce.
Agnieszko dzięki za nazwę tych tulipanków, ja myślałam że to jakieś botaniczne bo takie małe, u mnie również kwitną jako pierwsze i są śliczne. Sasanki i ja bardzo lubię, ta jaśniutka chyba w ubiegłym roku była bielsza, mogę Ci zebrać z niej nasionka.
Miałam dzisiaj trochę poplewić i doprowadzić rabaty do jakotakiego wyglądu, niestey u mnie wieje okropnie, a ja nie lubię nic robić w taką pogodę, może później się troszkę uspokoi.
Dziś dostałam paczuszkę z żurawkami od JoliG, wszystkie już posadzone.

Kilka zdjęć na miłe popołudnie
moje dwie miodunki

ziarnopłon, ma kwiatuszki jak małe słoneczka

zaczynają już kwitnąć hiacynty i szafirki

a w trawie gdzieniegdzie kwitną takie maleńkie kępuszki fiołków

Aniu ja również bardzo lubię sasanki,te włochate kuleczki są śliczne już od momentu jak wychodzą z ziemi. Cebulkami tego żonkila podzieliła się ze mną sąsiadka, u niej pięknie wyglądają takie żółte kępy, u mnie w tym roku ma tylko jeden kwiatek.
Beatko widziałam te Twoje zakupy, fajne, a sasanki to śliczne kwiatuszki więc warto je mieć.
Kasiu ja jakoś niewiele zamawiam przez neta, w tym roku zamówiłam tylko u dwóch osób u nas na forum kilka roślinek, ale zawsze jak jestem blisko jakiegoś ogrodniczego to zajrzę tam i coś kupię, a potem zastanawiam się gdzie to posadzić, mam kilka roślinek w doniczkach które czekają od ubiegłego roku na swoje miejsce.

Agnieszko dzięki za nazwę tych tulipanków, ja myślałam że to jakieś botaniczne bo takie małe, u mnie również kwitną jako pierwsze i są śliczne. Sasanki i ja bardzo lubię, ta jaśniutka chyba w ubiegłym roku była bielsza, mogę Ci zebrać z niej nasionka.
Miałam dzisiaj trochę poplewić i doprowadzić rabaty do jakotakiego wyglądu, niestey u mnie wieje okropnie, a ja nie lubię nic robić w taką pogodę, może później się troszkę uspokoi.
Dziś dostałam paczuszkę z żurawkami od JoliG, wszystkie już posadzone.

Kilka zdjęć na miłe popołudnie
moje dwie miodunki

ziarnopłon, ma kwiatuszki jak małe słoneczka

zaczynają już kwitnąć hiacynty i szafirki

a w trawie gdzieniegdzie kwitną takie maleńkie kępuszki fiołków

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie tez fiołki rozsiały się po całym terenie, słodko to wygląda
Bardzo podoba mi się połączenie trzech hiacyntów w różnych kolorach.

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iwonka, skoro piszesz, że Twój aparat to zwykły kompakt, a kolejne zdjęcia potwierdzają, że ładne zdjęcia u Ciebie to nie fart (ziarnopłon wiele razy próbowałem dobrze sfocić i bez rezulatatu) więc gratuluję dobrego ich wyboru i zmysłu kompozycji. Każdy, nawet najlepszy fotograf wybiera tylko najlepsze zdjęcia i chwała Ci za to, że Ty też trzymasz się tej zasady
Tulipan 'Fashion' to botaniczny, choć odmianowy. Mnie też dziwi ta sprzeczność pojęć ale tak się już przyjęło dla odróżnienia od wielkokwiatowych krzyżówek
Zdrówka życzę!

Tulipan 'Fashion' to botaniczny, choć odmianowy. Mnie też dziwi ta sprzeczność pojęć ale tak się już przyjęło dla odróżnienia od wielkokwiatowych krzyżówek

Zdrówka życzę!
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Iwonko ślicznie wyglądają u Ciebie hiacynty w takiej różnokolorowej grupie. Do tej pory hiacynty sadziłam w rządku ale już w wielu miejscach widziałam gromadki nawet po 10 szt i wyglądały imponująco. Na jesieni też posadzę je grupkami.
Wiosna nas zalewa zielenią i ciepełkiem - jest naprawdę super , tyle na to czekaliśmy
Wiosna nas zalewa zielenią i ciepełkiem - jest naprawdę super , tyle na to czekaliśmy