W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Witaj Jolu
Ja za to siedzę cały dzień w domu bo jestem chora,( zresztą maluchy też) wyskoczyłam tylko na chwilkę zrobić fotki i zobaczyć co się dzieje w ogródku.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Śliczne masz sasanki. Bardzo mi się podobają.
W Weekend udało mi się kupić małą kępkę z jednym fioletowym kwiatkiem. Chciałam dzisiaj wysadzić nie miałam czasu poczytać jakie miejsca ona lubi. Musiałam Joli zawrócić głowę by na szybko zdobyć info :wink: , bo tylko do niej z FO mam telefon ;:oj
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Hej :wit
Nowy wątek koleżanka założyła i wiosna w nim już śmiało zawitała ;:224
Iwonko u mnie jeszcze tulipanki do kwitnienia mają daleką drogę a i sasanki też. Widocznie masz ciut cieplejszy rejon.
Ledwo uporaliśmy się z trawą a tu już trzeba myśleć o sianiu warzyw...no przynajmniej o kupnie nasion :roll:
Wrócę na poprzednie strony by zobaczyć co tam słychać w Twoim ogrodzie :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko jak się czujesz??? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Teraz taka pogoda w kratkę, że dużo osób choruje.
Na prawdę super masz te wiosenne. Ja muszę znowu na jesieni posadzić trochę tulipanów i to różnych odmian, żonkili i krokusów. Cieszę się, bo w tym roku wyszły mi również szafirki ;:215 Nie mogę się już doczekać weekendu.
Zdrówka Wam życzę ;:196
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Skoro wyskoczyłaś do ogrodu focić tzn że ciężko chora nie jesteś :)
pozdrówka słoneczne
Ten bez koralowy to co to jest za krzew - jak rośnie?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko mi też sasanki bardzo się podobają(zresztą mój M też je lubi) dlatego co roku coś dokupywaliśmy, a w ubiegłym roku dostałam trochę nasionek i wysiałam i teraz mam kilkanaście sztuk do wysadzenia, niestety w tym roku nie zakwitną, ale w przyszłym to będzie ich troszkę. Wszędzie piszą że ona lubi słońce i lekkie wapienne gleby u mnie rośnie w glinie i też świetnie daje sobie radę.
:wit Kasiu nareszcie obudziłaś się z zimowego snu bo wiosna to już chwilke u nas jest. Kwitną tylko jedne tulipanki takie malutkie, na inne też będzie trzeba poczekać.
Kasiu dziś już jest sporo lepiej wczoraj byłam u lekarza mam leki więc będzie ok. Wiosenne kwiatki każde cieszą po tej białej zimie dlatego i ja będę jeszcze jesienią dosadzać, zresztą nie da się wszystkiego posadzić na raz, głównie dlatego że portfel by tego nie wytrzymał.
:wit Beatko, faktycznie nie jest źle ze mną ale wzięły mnie zatoki więc ciężko mi wytrzymać na dworze na słoneczku, ale już dziś jest lepiej, lekarstwa robią swoje. O bzie koralowym możesz poczytać tutaj http://rosliny.wymarzonyogrod.pl/baza-r ... ea,6_1069/ , ja mam właśnie odmianę "Plumosa Aurea" ma bardzo dekoracyje liście podobne do klonika palomowego
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ładna fotka bzu...jeśli listki ma podobne do klonika palmowego to jest bardzo ładny...wstaw zdjęcie jak zakwitnie ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lubię sasanki,te włochacze,fajniutko wygladaja ;:108
Tulipanki śliczne u mnie jeszcze w pąkach : :? I ładny ten pełny żonkil :wink:
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

A ja dzisiaj wpadłam na mały targ w Opolu i po 3 zeta dokupiłam sobie 3 kolory sasanek. Maleńkie, z pojedynczym kwiatem,ale jak im u mnie podpasuje, to na drugi rok będę i ja się chwaliła.
W sumie będę miała już 4 sasaneczki ;:138
Zakupy nie zakończyły się tylko na sasankach i znowu przywlekłam 10 doniczek... a czasu na sadzenie brak ;)
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Iwonko i nie tylko portfel, ale mój kręgosłup na pewno. Aż boję się weekendu majowego, bo chyba wszystko przyjdzie naraz. Chyba wpadłam w szpony wiecznego "już w przyszłym roku mniej zamówię", albo "już nigdy więcej" :;230 ;:306 Na jesieni powiem to samo i znowu zamówię 20 różnych roślin i będę biegać z łopatą jak salona ;:306 Cieszmy się wiosenką, a Ty Iwonko zdrowiej.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko tulipanki to odmiana Fashion, są prześliczne, uwielbiam je. Kwitną u mnie jako pierwsze :D
Ciemiernik cudo...ależ masa kwiatów :D
Sasaneczki, moje ukochane wiosenne kwiaty..... masz w przepięknych kolorach....szczególnie ta jaśniuteńka bardzo mi się podoba :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję. Jak tylko bez rozkwitnie i troszkę się rozwinie to wstawię jego fotkę.
Aniu ja również bardzo lubię sasanki,te włochate kuleczki są śliczne już od momentu jak wychodzą z ziemi. Cebulkami tego żonkila podzieliła się ze mną sąsiadka, u niej pięknie wyglądają takie żółte kępy, u mnie w tym roku ma tylko jeden kwiatek.
Beatko widziałam te Twoje zakupy, fajne, a sasanki to śliczne kwiatuszki więc warto je mieć.
Kasiu ja jakoś niewiele zamawiam przez neta, w tym roku zamówiłam tylko u dwóch osób u nas na forum kilka roślinek, ale zawsze jak jestem blisko jakiegoś ogrodniczego to zajrzę tam i coś kupię, a potem zastanawiam się gdzie to posadzić, mam kilka roślinek w doniczkach które czekają od ubiegłego roku na swoje miejsce. ;:224
Agnieszko dzięki za nazwę tych tulipanków, ja myślałam że to jakieś botaniczne bo takie małe, u mnie również kwitną jako pierwsze i są śliczne. Sasanki i ja bardzo lubię, ta jaśniutka chyba w ubiegłym roku była bielsza, mogę Ci zebrać z niej nasionka.

Miałam dzisiaj trochę poplewić i doprowadzić rabaty do jakotakiego wyglądu, niestey u mnie wieje okropnie, a ja nie lubię nic robić w taką pogodę, może później się troszkę uspokoi.

Dziś dostałam paczuszkę z żurawkami od JoliG, wszystkie już posadzone.
Obrazek
Kilka zdjęć na miłe popołudnie
moje dwie miodunki
Obrazek
Obrazek
ziarnopłon, ma kwiatuszki jak małe słoneczka
Obrazek
zaczynają już kwitnąć hiacynty i szafirki
Obrazek
Obrazek
a w trawie gdzieniegdzie kwitną takie maleńkie kępuszki fiołków
Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

U mnie tez fiołki rozsiały się po całym terenie, słodko to wygląda :D Bardzo podoba mi się połączenie trzech hiacyntów w różnych kolorach.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iwonka, skoro piszesz, że Twój aparat to zwykły kompakt, a kolejne zdjęcia potwierdzają, że ładne zdjęcia u Ciebie to nie fart (ziarnopłon wiele razy próbowałem dobrze sfocić i bez rezulatatu) więc gratuluję dobrego ich wyboru i zmysłu kompozycji. Każdy, nawet najlepszy fotograf wybiera tylko najlepsze zdjęcia i chwała Ci za to, że Ty też trzymasz się tej zasady ;:180
Tulipan 'Fashion' to botaniczny, choć odmianowy. Mnie też dziwi ta sprzeczność pojęć ale tak się już przyjęło dla odróżnienia od wielkokwiatowych krzyżówek 8-)
Zdrówka życzę!
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Iwonko ślicznie wyglądają u Ciebie hiacynty w takiej różnokolorowej grupie. Do tej pory hiacynty sadziłam w rządku ale już w wielu miejscach widziałam gromadki nawet po 10 szt i wyglądały imponująco. Na jesieni też posadzę je grupkami.
Wiosna nas zalewa zielenią i ciepełkiem - jest naprawdę super , tyle na to czekaliśmy ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”