Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Ewuś, czyli jednak Cię rozłożyło :roll: Współczuję... lecz się, kuruj, a forum chwilowo odłóż na półkę ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam że choróbska dalej grasują ;:202 nas też nie chcą odpuścić ;:185
Twoja lista zakupowa wcale nie krótsza od mojej ;:oj i czuję się rozgrzeszona ;:306
Zima do Was wróciła w pełnym wymiarze ;:303 ciekawe czy nam też dosypie tego puchu. ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutek, choroby grasuja na calego... Wokol mnie mnostwo osob choruje, az sie powaznie zastanawiam jak mnie mija bokiem... Zdrowia dla rodziny!
Moja lista na pewno skromniejsza od Twojej ;-)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - piękny zestaw roślin nam pokazałaś. Widzę wspólne punkty - Cardinal Hume wkrótce przyjedzie do mnie od Ewy-gloriadei, a te same hortensje muszę też kupić choćby_nie_wiem_co!
A, miałam napisać już dawno - też mam psa z dredami, ale mój wygląda, jakby kiedyś dawno temu wypuścił znad tych dredów prosty drąg i rósł sobie już do góry, jak zwykły modrzew.
I teraz wygląda jak normalny modrzew, u którego stóp przysiadł pies z dredami :) Muszę poszukać zdjęcia.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Psy ogolnie nie powinny jest owocow cytrusowych ale nie dlatego, ze niezdrowe czy cus, tylko zawieraja duzo olejkow eterycznych i moga powodowac wymioty i biegunki. Czy powoduja, to zalezy od egzemplarza :wink:
Jedynie, to winogrona i rodzynki maja jakies negatywne skutki nerkowe ... no i kompletnie cebuli sie nie powinno ale akurat cebule lubi bardzo duzo psow. To tak samo jak surowe ziemniaki, ktorych za żadne skarby podawac sie nie powinno a stara suka u babci od dziecka kradla z gara obrane ziemniaki i dozyla 16 lat.

ps PanieM Dzięki za zyczenia ;:196
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór. W sumie to dobrze, że jest zima (stwierdzam fakt), bo jak zobaczyłam Twoją listę to uświadomiłam sobie, że ja poza tym, że zapowiedziałam sobie sezon ogrodowych rewolucji to w tym kierunku jeszcze nic nie zrobiłam. W związku z tym wzięłam się za to - poszukałam wszystkich kartek z chciejstwami, obejrzałam to w sieci i nawet namierzyłam (wirtualnie co prawda) w okolicznych szkółkach. Do dwóch rzeczy muszę się przyznać sosnę bośniacką Smidtii zamieniłam na wspomnianą varellę, ponieważ jest u Ulińskich i nie będę musiała się włóczyć po Końskowolach. Drugą rzeczą jest widziany u Ciebie i pokochany od pierwszego wejrzenia dereń kousa - i tu pytanie czy Ty Aguś masz odmianę Milky Way? Rozkminiłam też wszystkie hortensje, natomiast nie mam już siły na trawy . W każdym razie kasa będzie mocno potrzebna, wobec czego rezygnuję z płaszczyka wiosennego i z bucików :roll: bo te z upływem czasu tylko się nudzą, a roślinki wręcz przeciwnie pięknieją nam i mężnieją. A zapomniałabym mam jeszcze jedno pytanie mianowicie chodzi mi np o świerk Inversa: u Kordusa jest taki około 2 m kopany z gruntu w cenie powiedzmy takiej, że jestem ją w stanie przełknąć, a u Ulińskich podobna wysokość bo 2-2,5 m w pojemniku c130 prawie 100% droższy - czy ty Aguś kupowałaś kiedyś takie rośliny kopane z gruntu? czy je można kupić przez cały sezon?
Z innej beczki: to mamy szczęście, że mamy ten śnieg bo inaczej byłaby tragedia. Pozdrawiam wieczornie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Cudowne widoki i co Ty chcesz zmieniać, będzie jeszcze ładniej ? może być? Mój poprzedni pies sznaucer miniatura uwielbiała kapustę kiszoną skakała bardzo wysoko żeby tylko dostać, a my jej dawaliśmy :lol:
fiwonka

Post »

Jejku, kilka godzin się nie logowałam, a tu tyle stron nowych ;:oj Melduję posłusznie, że od rana, na granicy lubuskiego i Wielkopolski aura zimowa. Śnieżnie i paskudnie jest :evil: chociaż śnieg lepszy dla roślinek niż jego brak :roll:

PS. Aguś, dziękuję za kolejną porcję zdjęć Twojego ogrodu - prawie odpowiednia dawka na kolejny tydzień ;:215
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Agnieszko wyjątkowo trafnie określiłaś kwitnienie hortensji. Wysoko cenię kwiaty kwitnące dłużej niż 1 dzień lub nawet tydzień dlatego sporo u mnie dalii. Są pracochłonne z racji wykopywania i zimowania stąd mój wybór padł na hortensje i powoli jednych ubywa a drugich przybywa.
Krzewy kwitnące tak długo - rewelacja i ta metamorfoza w czasie kwitnienia - spektakl co roku zachwyca mnie od nowa.
Planujesz kupić poniższe odmiany -(Hortensja Limelight: 9 szt Hortensja Vanille Fraise: 5 szt ) czy mają tworzyć szpaler bo spore ilości jak na jedną odmianę, tym bardziej ,że szybko się rozrastają. Mam obie , to jedne z ładniejszych - dobry wybór.
W Twoich planach zakupowych są też rozchodniki - mam kilkanaście odmian, ładnie się rozrosły i ciągle brakuje mi na nie koncepcji więc co roku latam z nimi ... :;230
Może by hortensje i rozchodniki razem połączyć - kolorystyka pasuje i termin kwitnienia sie pokrywa - jak myślisz ?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ale się zgubiłam - lecz w końcu trafiłam do Ciebie Aguś ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

No i ja tu w końcu trafiłam. Ogród, jak z bajki, przepiękne widoki. Zeszłoroczna wiosna, jak to mówią... wymiata :;230.
Będę częstym gościem :D

Pozdrawiam
:wit
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Świat wygląda inaczej, gdy nie zalewa go morze kataru :D
Śniegu nie ma, świeci słońce i wieje wiatr, zimno. Wiosna w odwrocie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia zawsze z wielką przyjemnością podziwiam Twój piękny, dorodny modrzew, marząc, żeby mój szybciutko taki był.... ale mój to przedszkolak i chudzizna na razie :roll: :lol:
U mnie po wiośnie zostało tylko wspomnienie..... snieg sypie jak w grudniu .....
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Agnieszko ;:196
Popatrz jaka ta pogoda przewrotna - u Was zima, a ja wczoraj do wieczora pracowałam w ogródku. Słońca nie było, ale też nie było bardzo zimno. Dzisiaj trochę zimniej, ale śniegu nie widać. W górach oczywiście jest, ale tam będzie może nawet do maja leżał.
Lista zakupów ma moją pełną aprobatę. Zresztą dzięki Wam również zamówiłam te hortensje, które Ty.
Piękne wiosenne zdjęcia - jak zwykle zresztą ;:180
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witaj Aguniu w sobotnie zaśnieżone przedpołudnie -gdyby nie to ,że na kalendarzu 09 -03 można by z cała pewnością cieszyć się piękną zimą i wyciągać narty i inne zimowe
sprzęty, idziemy lepić bałwana ....dziękuje za piękny bukiet tulipanków moich ulubionych wiosennych kwiatów.Lista nowych roślinek nie dosyć że imponująca to ilość powalająca
cieszę się bardzo że masz możliwość spełniać swoje marzenia - a ja dzięki Tobie będę mogła podziwiać dalej Twój cudny ogród ;:196 ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”