Ogródek Ali
- misia53
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Ali
Witaj
bardzo ładnie urządzony ogród dodatki dodają uroku.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś wieczorem na spacerze poczułam ,że zmienia się już pogoda
.Będzie znowu zimno... Muszę okryć rośliny ,które przesadziłam.
Misia53dziękuję i zapraszam
.
Bodzia3012
Zmian było bardzo duuuużo, ale nie robiłam wcześniej zdjęć i bardzo żałuję. Kiedyś nie wiedziałam czego oczekuję od ogrodu, ale po pewnym czasie złapałam bakcyla...,mimo że od dawna lubię rośliny, to nie wiedziałam o ich różnorodności. Często przesadzałam rośliny i nadal, to robię przez pomysły i chęć stworzenia w ogrodzie intymności,zaułków i tajemniczości.
Ewo Gloriadei
zauroczenie ogrodem już od dawna było i jest tak silne,że mąż mówi, iż to choroba
Odkąd pamiętam lubiłam rośliny przekazano mi, to w genach
. W ogrodzie rodziców też miałam swój mini ogródek między dwoma krzakami czarnych porzeczek. Uwielbiam pracę w ogrodzie, daje mi mnóstwo przyjemności... Ciągle przeżywam, że się kurczy, bo sporo roślin mnie interesuje i ciągle zamawiam i zamawiam... Zaraz idę do Ciebie po różyczkę White Meilland
. Ewo staram się, by ogród zaskakiwał, ale jeszcze jest za młody, gdy wyrosną różne iglaki i rośliny stanie się bardziej intymny. Widziałam Twoją wizytówkę...kobitko u Ciebie, to dopiero są aranżacje i pięknie dobrane kolorystycznie rośliny.
Majka411
kupione były dwa lata temu w sklepie praktiker
Małgocha1960
dziękuję, ale chyba bosko, to jeszcze nie jest może kiedyś...Pracuję nad tym
.Podkłady nadają ogrodowi klimatu. Można je kupić w składach budowlanych( tam, gdzie sprzedają kamienie , kostkę itd.). Kupowaliśmy podkłady za 45zł jeden i miał 2metry długości. Cena zależy od miejsca, gdzie kupujesz. My kupiliśmy najtańsze, bo sprzedają jeszcze podkłady z drewna egzotycznego, ale one są strasznie drogie( podobno bardzo trwałe).
Magda ostatnie zdjęcie jest z tego roku. To tylko w tym miejscu trawnik wygląda przyzwoicie, natomiast z przodu masakra. Cały w pędrakach i usechł (widać na zdjęciach).
Fotosik mi nie działa, więc zdjęcia wstawię później
.

Misia53dziękuję i zapraszam

Bodzia3012

Ewo Gloriadei

Majka411

Małgocha1960

Magda ostatnie zdjęcie jest z tego roku. To tylko w tym miejscu trawnik wygląda przyzwoicie, natomiast z przodu masakra. Cały w pędrakach i usechł (widać na zdjęciach).
Fotosik mi nie działa, więc zdjęcia wstawię później

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cześć Alu
Z kawusią w ręce przybiegłam do Ciebie
Ja pod koniec marca zawsze tnę róże,taka jestem niecierpliwa,może w tym roku się powstrzymam widząc co dzieje się za oknem.Najpierw sprawdzę prognozy,a potem dawaj za sekator .W tym roku będzie mało cięcia,mało która róża ma czarne pędy
Teraz nie mam śniegu,dlatego trochę się martwię o nie
Bedziesz miała dwie Pashminki? To super,pewnie posadzisz je razem,wtedy ładniejszy efekt uzyskasz
Jakie kolory róż najbardziej Cię kręcą? Mnie bladawce ,burgundy tez lubię,fiolety,biel...
Liliowców mam kilka,mam ochotę na lawendowego,ale gdzie takiego dopaść?

Z kawusią w ręce przybiegłam do Ciebie

Ja pod koniec marca zawsze tnę róże,taka jestem niecierpliwa,może w tym roku się powstrzymam widząc co dzieje się za oknem.Najpierw sprawdzę prognozy,a potem dawaj za sekator .W tym roku będzie mało cięcia,mało która róża ma czarne pędy

Jakie kolory róż najbardziej Cię kręcą? Mnie bladawce ,burgundy tez lubię,fiolety,biel...
Liliowców mam kilka,mam ochotę na lawendowego,ale gdzie takiego dopaść?
- alexm
- 100p
Aniu dziękuję za kawusię ;:196już wypiłam. Pisałaś, że jeszcze dużo czasu zostało na porządki w ogrodzie. Wiem...,ale chcę wreszcie mieć czas, by poleniuchować. Podziwiać piękne kwiaty, poleżeć na trawce
,bo leżaka się jeszcze nie dorobiłam. Czaję się na niego dwa sezony i zawsze znajdę powód, by go nie kupić. A, to kosmiczna cena albo brzydki...Oj, ja też jestem w gorącej wodzie kąpana i ze wszystkim się śpieszę. I teraz muszę wszystko przykryć co odkryłam. Znowu zima
. Mam nadzieje, że moje balerinki,klonik nie ucierpią...Tak,tak będę miała dwie i będą razem
rosły
Kręcą mnie różowe, białe, pastelowe, a nie widziałam fioletów podaj nazwę, to poszperam w inter..Lawendowego liliowca poszukaj u Ismeny.Miłego dnia

Kręcą mnie różowe, białe, pastelowe, a nie widziałam fioletów podaj nazwę, to poszperam w inter..Lawendowego liliowca poszukaj u Ismeny.Miłego dnia

- Annes 77
Wiem,wiem,chciałoby się już mieć posprzątane,ale jak tu coś robić przy takiej pogodzie?
Zima nie chce jeszcze odejść,ale wytrzymamy jeszcze kilkanaście dni i będzie dobrze
Z fioletowych róż to mam Rhapsody in Blue,ma ciekawy kolorek...poczekaj wstawię Ci fotkę,jeśli pozwolisz

Jak oglądniesz to skasuj

Zima nie chce jeszcze odejść,ale wytrzymamy jeszcze kilkanaście dni i będzie dobrze

Z fioletowych róż to mam Rhapsody in Blue,ma ciekawy kolorek...poczekaj wstawię Ci fotkę,jeśli pozwolisz

Jak oglądniesz to skasuj

- Annes 77
Ale ropucha wielka
Liliowce śliczne mają kolory,własnie ten lawendowy co pokazałaś jest cudny,znasz nazwy swoich liliowców?

- alexm
- 100p
Aniu masz rację piękna. Po co mam kasować piękną różę
...niech długo u mnie gości.
-- 8 mar 2013, o 10:09 --
Z liliowcami dopiero się rozkręcam i większość ich nazw znam. To masz u mnie tego liliowca
. Podzielę się jak już pogoda będzie stabilniejsza. Nazywa się romantic rose.

-- 8 mar 2013, o 10:09 --
Z liliowcami dopiero się rozkręcam i większość ich nazw znam. To masz u mnie tego liliowca

- Annes 77
Alu chętnie przygarnę te piękność
Dzięki Tobie chyba znów zacznę rozglądać się za liliowcami:)
Ale nazwa romantic rose...
Piękne ma kwiaty 

Ale nazwa romantic rose...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj, do wizyty w twoim ogrodzie zachęcił mnie awatarek oraz bliskie sąsiedztwo. Masz w ogródku rośliny, które należą do moich ulubionych. Liliowce i róże. Mój ogród wraz z domem również ma około 700 m2. Z rożami zaczęłam tamtej wiosny dochodząc dzięki forum do 150 odmian.
Tak więc, sumując, mamy wiele wspólnego, toteż bardzo chętnie będę śledzić twoj wątek i obserwować, jak się stopniowo zapełnia twój ogrodek. Pozdrawiam serdecznie.
No i wycieraczkę na tarasie mamy identyczną
Tak więc, sumując, mamy wiele wspólnego, toteż bardzo chętnie będę śledzić twoj wątek i obserwować, jak się stopniowo zapełnia twój ogrodek. Pozdrawiam serdecznie.
No i wycieraczkę na tarasie mamy identyczną

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Alu pierwiosnki sadzę już do gruntu . Dzisiaj , pomimo deszczu ze śniegiem i +1 st. też kilka posadzę .
- alexm
- 100p
Danusiu czy nie za wcześnie? Mają być jeszcze spore mrozy i pierwiosnki teraz kupowane są wrażliwe i sztucznie pędzone, by były ładne. Danusiu, czy popełniłam błąd przykrywając agrowłókniną przesadzane prymule? Zrobiłam, im podwyższoną rabatę. Przysypał je trochę śnieg. Nie mogę się doczekać aż przyjdą do mnie prymule z tej strony co pisałam.
Aniu nie chcę kusić,ale wejdź na stronę Ismeny tam zobaczysz jakie są cudne liliowce
.
Wandziu miło mi Cię gościć w mych skromnych progach
. Zapraszam

Może ktoś wie, czy ten dzwoneczek, to bylina, czy jednoroczna roślina?

Aniu nie chcę kusić,ale wejdź na stronę Ismeny tam zobaczysz jakie są cudne liliowce

Wandziu miło mi Cię gościć w mych skromnych progach

Może ktoś wie, czy ten dzwoneczek, to bylina, czy jednoroczna roślina?

- Annes 77
Alu już mnie skusiłaś na liliowce,które wyszukuję w sieci
Ismena ma piękne liliowce,ale ceny chyba nie należą do małych
Nie wiem,czy mogę sobie pozwolić na nie
Dzwonka nie znam,od kiedy u Ciebie rośnie?

Ismena ma piękne liliowce,ale ceny chyba nie należą do małych

Nie wiem,czy mogę sobie pozwolić na nie

Dzwonka nie znam,od kiedy u Ciebie rośnie?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ismena ma drogo. Są tańsze źródła
Alu, pytałaś u mnie o przesadzanie irysów. Popatrz za okno. Czy w ogóle można coś teraz przesadzać? Makabra.
Ja bym przesadzała w kwietniu. W ogóle to najlepiej przesadzać po kwitnieniu, ale jak się musi zrobić miejsce na coś innego, to nie ma rady. Też mam do przeniesienia kilka moich irysków, ale one dopiero ledwo pokazują swoje zielone nosy, a więc czekam.

Alu, pytałaś u mnie o przesadzanie irysów. Popatrz za okno. Czy w ogóle można coś teraz przesadzać? Makabra.
Ja bym przesadzała w kwietniu. W ogóle to najlepiej przesadzać po kwitnieniu, ale jak się musi zrobić miejsce na coś innego, to nie ma rady. Też mam do przeniesienia kilka moich irysków, ale one dopiero ledwo pokazują swoje zielone nosy, a więc czekam.
- Annes 77
Wandziu wczoraj sporo czasu poświęciłam poszukiwaniu liliowców ...ale nic ciekawego nie znalazłamwanda7 pisze:Ismena ma drogo. Są tańsze źródła![]()