Kama86
Jak się nie ma córki, to ma się takie loczki...
Mnie też zauroczył ten gatunek Asparagusa...
A Laur, dlatego został kupiony, ale jest bardzo oszczędny w produkcji listków...
hen_s
choć z przeszłości..., bo to takie już od lat będące w naszych domach...
sweety
Dziękuję...
Czeresnia
Dziękuję za odwiedziny, cieszę się, że Ci się miło oglądało i czytało...
Bo, jeżeli chodzi o te szczególnie starsze roślinki, to rzeczywiście, kiedy na nie spoglądam, to kogoś lub coś mi przypominają, stały sie częścią mojego życia...
oxalis
Asparagus dziękuje za komplement
Jak go nie znajdziesz, gdzieś u siebie, to jak się oczywiście mszyce na nim nie pojawią, to Ci szczepka mogę dać...
Na razie dużo ich nie mam, ale jak mi zabraknie tego ze sklepu, to mąż potrafi skubnąć, z resztą, jak pisałam na wiosnę znowu go ogołocę i zostawię po 2 listeczki przy pączku...jeżeli mąż mi je podkrada, to znaczy, że są dobre, bo on to spec w dopasowywaniu i tworzeniu przypraw i w doprawianiu tego, co gotuje...
kohleria
Kohlerie już wkrótce będą dokładnie przetrzepane...
No widzisz Asparagus można mieć w każdym wieku, Ty byłaś dzieckiem, ja byłam po trzydziestce, jak go wypatrzyłam, teraz jestem po czterdziestce, a Twoja Mama i Ciocia udowadniają, że i w jesieni życia można go mieć i się nim cieszyć...

'
Zapytaj Cioci, jak go pielęgnuje, gdzie go trzyma i pozdrów ode mnie, zdrowia jej życzę, bo mój to taki mini jest...
elcia1974
Udane, oj udane, ale no, cóż, jak się coś takiego typu zaszczepi, to potem trudno to opanować -jedyny sposób: nie brać dodatkowej gotówki - i dzisiaj tym razem w "mojej" B. dopadłam Kalatee, a że nie miałam, więc zrobiłam sobie prezent z okazji Dnia Kobiet i zaszalałam, a oto najświeższe łupy, na razie nie podaje dokładnych nazw, bo na etykietce jest tylko info, że to Kalatea mix:
Kalatea:
Kalatea
Kalatea
Kalatea
Kalatea - ta mi się najbardziej spodobała
Ot i wszystko...na teraz...