Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aguś wytrzymaj, jeszcze chwila i wolne. Będziesz spała,aż się zmęczysz. :;230 Byłam w sobotę w Melonie, oczywiście po środek na choroby grzybowe, wyszłam z hostą i ketmią. :D Mój M, widząc mój wisielczy humor podjechał na B, żebym sobie obejrzała nową dostawę. I co? Miałaś rację, nie było po co, była jedna różyczka, którą w tamtym roku miałam pienną, Joyce, kwitła całe ubiegłoroczne lato, jak szalona, bez żadnej przerwy. Ponieważ pomimo solidnego okrycia zmarzła, pomyślałam, że pewnie nie nadaje się na nasze zimy i dzielnie ominęłam. Za to w ogrodniczym blisko działki dostałam prezent Mamma Mia. Widziałam u Majki, wdzięczna różyczka.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, chyba będę konsekwentnie omijać B., bo poza wysokimi cenami, tak naprawdę nie mają nic do zaoferowania... Byłaś silna i bardzo dobrze! Mamma Mia pamiętam i bardzo mi się ta róża podobała - powinnaś być zadowolona... Przy okazji, jak się ma Twoja Grand Award? Moja przez cały czas kwitnie, jest niesamowita! Masz zdjęcie hibiscusa? Mój bylinowy to mój beniaminek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aga, Choco Bleu tak zmienia kolory? ;:oj Cudowna. ;:167 Grand Award u mnie też cały czas ma kwiaty, to był jeden z bardziej udanych zakupów. Poszukam zdjęć i wstawię u siebie. Zdjęcie hibiskusa zrobię w sobotę, teraz ma może ze 4 cm, ale i tak go ;:167. Zrobię też zdjęcie Księżnej, sama zobaczysz jaka to sierotka, dobrze, że odbija, na kwiaty nie liczę, ważne że żyje. Za
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No tak absolutnie wielbicielka psa z dredami. W ubiegłym roku dopytywalam o niego i kupiłam, ale sporo niższego. Pech chce, ze moj "pies" jakiś uparty i jedna strona opada jak powinna, a druga rośnie w górę. Także mam psa z dredami z podniesiona lapa :;230
A ta śmieszna roslinka wygladajaca jak Shrek z czerwonym lebkiem to co?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak, ja też z kompleksami będę Was gościć. O takich widokach to tylko mogę pomarzyć.
No ale liczę, żę spojrzycie na mój ogród z przymrużeniem oka.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Aga, ja się ciesze jak dziecko z drugiej części wątku :oops: , a u Ciebie cz.9!! Ale się nie dziwię, jak obejrzałam Twoje zdjęcia, piękne ujęcia zakątków. Poczułam jak bym była tam na miejscu. Zazdroszczę tych widoków. Pewnie jak bym miała taką posiadłość to podobnie by wyglądała. Miło spędziłam czas u Ciebie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie zmienia się barwa kwiatów hortensji Choco Blue ;:215
Reszta też super ;:215 co to jest to czerwone na czubku zielonego :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

jak trzeba kokietować to sie kokietuje :wink: ale teraz ...szkoda gadac jak wróciłam od Izy i popatrzyłam na mój kawałek ogródka to normalnie miałam deprechę eM powiedział że jak tak będzie to mnie więcej nie puści ;:3 Pieknie Ci kwitną hortensje a jesczsze tylko chciałam powiedzieć że Gosia (Margo ) ma cudne rózyczki a u mnie nuda większośc wymarzła jest zielony busz i tyle. Piękna ta brama obrośnieta :D wyglada na dużą ?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Aguś :D
Wystarczy na trochę wyjechać, a tu już kolejna część :lol: Jak zwykle piękne zdjęcia!!
Pobyt u mojej pzryjaciółki trochę się przedłużył, nie chciało mi się wracać... Teraz usiłuję ogarnąć sprawy domowe i pod koniec tygodnia znowu ruszamy.
Czytam, że wybierasz się na urlop- mam nadzieję, że w końcu odpoczniesz ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Do wolności masz bliżej niż dalej-bądź dzielna :wink:
U mnie nie dość, że pada, to jeszcze temperatura niezbyt wysoka. Dopiero więdłam w upale, teraz trzeba nosić sweterki i skarpety. W ogrodzie ograniczam się do wycinania przekwitłych kwiatostanów, to da się robić w mokrym.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, masz piękny, duży ogród i w nim brzozy, które tak lubię ;:63
Widziałam, że jesteś zainteresowana Pink Anabellą. Ja ją mam - możesz zerknąć na zdjęcia w moim wątku jakieś 2 str. wstecz. Wg mnie nie jest nadzwyczajna - dużo ładniejsza biała. Różowa ma mniejsze kwiaty, wiotkie pędy - pokałada się już drugi sezon i nie rozrasta się tak szybko jak biała. Faktem jest, że jako ciekawostkę można nabyć - ja tak zrobiłam. Nie żałuję, ale też nie zachwyca mnie ta hortensja.
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś!
U Cirbie juz prawdziwy festiwal kwitnących hortensji ;:oj u mnie dopiero startują, podobnie jak hibiskusy, które mają malutkie pączki ;:173 Sebastian cudny jak zawsze, pokażesz cały krzaczek? Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Aguniu , tak mało piszę , pomimo , że nieodmiennie sie zachwycam Twoim Królestwem - Rajem , jaki stworzyłaś na ziemi . To nie komplement - to stwierdzenie niezaprzeczalnego faktu ;:138 ;:108 .
Uważam ,że na ten rok już tyle odwaliłaś dobrej roboty , że możesz siedzieć i podziwiać efekty swojej pracy . Wiem , wiem , lepiej powiedzieć , niż wykonać , bo przecież w ogrodzie tyle się dzieje . A to jakiś chwast wyrośnie niepostrzeżenie , a to coś przyciąć trzeba , bo się zanadto rozrosło . W zasadzie to dobrze , bo zajęcie jest na okrągło ...
Twoje fotki makro ... ;:180 , ech , aż miło popatrzeć w zbliżenia każdej roślinki , prawda ?

Serdecznie Cię pozdrawiam , życząc miłego dnia ;:196 :wit . Może ten kołowrotek się u Ciebie skończy i chociaz trochę spowolnieje , wracając do normalności - czego Ci życzę z całego ;:167 .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit Czytam ze paczka jest, to juz dobrze - mam nadzieje ze nic sie w srodku nie narobilo. Giardina jest dosc mocno przycieta ale wiesz, ze ja mam manie poczatkowego chlastania chabazi coby sie dobrze korzenily ;:108
Hortensje wygladaja u Ciebie pierwsza klasa - jakos tak ogolnie bardzo pasuja do Twojego ogrodu ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Melduję się w nowym wątku. :D
Grand Award pięknie się rozrosła ;:oj , moja Mamma również. Jestem bardzo ciekawa
jak one przetrwają zimę. Wiesz, że te różyczki są prowadzone na własnych korzeniach. ;:108
Nie przeszkadzam, bo pewnie szykujesz się do urlopu, życzę Ci udanego odpoczynku i dużo słonka. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”