Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
Majeczko, u Ciebie w ogrodzie pojawiły się już kolorki
Piękne zakupy poczyniłaś - będzie co podziwiać jak zakwitną

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maja na pewno juz szalejesz ale pamietaj, ze pauzy trzeba robic 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA ostatnia grządka na warzywniku przekopana, tak że teraz tylko czekać na kwitnienie następnych kwiatów . Pokazał sie juz 1 paczek tulipana miniaturowego 
- Jule

Pauze-pauze - juz na dzisiaj wystarczy no 
Majuśka irysek tak cudny a jeszcze ten języczek pomarańczowy na niebieskim tle rozbroił mnie na całego.
U mnie tylko białe krokusiki i coś żółtego zakwitło.Reszta jeszcze śpi.Twoje oczy są w porządku7-widać zieleninę i pączusie.Będą z niej ludzie
Nad Rhapsody rozpaczam bo ona taka śliczna a u Ciebie zmarniała z bólu ,b o jej n ie chciałaś
Szkoda,że mnie nie było z dziewczynami bo kawki bym nie przepuściła a jeszcze je troszkę przetrzymala aby nagadać się do syta.
U mnie tylko białe krokusiki i coś żółtego zakwitło.Reszta jeszcze śpi.Twoje oczy są w porządku7-widać zieleninę i pączusie.Będą z niej ludzie
Nad Rhapsody rozpaczam bo ona taka śliczna a u Ciebie zmarniała z bólu ,b o jej n ie chciałaś
Szkoda,że mnie nie było z dziewczynami bo kawki bym nie przepuściła a jeszcze je troszkę przetrzymala aby nagadać się do syta.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam niedzielnie i słonecznie.
Niby słońce świeci ale jest bardzo zimno za sprawą silnego północno-zachodniego wiatru, o posiedzeniu na dworze nie ma co marzyć.
Małgośka, Jula,Gosia, Ewa majowa, Ida,Moni, Jadzia, Anka miło że wpadłyście do mnie w gości.
Widzę że wszyscy działacie w ogrodach na całego, boć to pogoda dopisuje i można bez specjalnego pocenia się wszystko zrobić.
Właściwie nic specjalnego nie zrobiłam wczoraj, z rana opryskałam tylko drzewka owocowe a potem miałam gości czyli córkę z wnukami, a wieczorem sami pojechaliśmy w gości, czyli taki gościnny weekend, teraz odpoczywamy i nabieramy sił do kolejnego tygodnia pracy.
Ewuś iglaki też opryskuję a właściwie jałowce bo z nimi mam problemy.
Kolorków coraz więcej się pojawia i to bardzo cieszy.
całe kępki żółtych krokusów pojawiło się pod świerkiem serbskim

to jest chyba Cebulica Tubergena

kolejne kolory krokusów

a pierwsze wiosenne kwiatuszki coraz bardziej się rozrastają
forsycja coraz grubsza
A różyczki co niektóre zabrały się za rośnięcie, np.Souvenir de Louis Amade

Niby słońce świeci ale jest bardzo zimno za sprawą silnego północno-zachodniego wiatru, o posiedzeniu na dworze nie ma co marzyć.
Małgośka, Jula,Gosia, Ewa majowa, Ida,Moni, Jadzia, Anka miło że wpadłyście do mnie w gości.
Widzę że wszyscy działacie w ogrodach na całego, boć to pogoda dopisuje i można bez specjalnego pocenia się wszystko zrobić.
Właściwie nic specjalnego nie zrobiłam wczoraj, z rana opryskałam tylko drzewka owocowe a potem miałam gości czyli córkę z wnukami, a wieczorem sami pojechaliśmy w gości, czyli taki gościnny weekend, teraz odpoczywamy i nabieramy sił do kolejnego tygodnia pracy.
Ewuś iglaki też opryskuję a właściwie jałowce bo z nimi mam problemy.
Kolorków coraz więcej się pojawia i to bardzo cieszy.
A różyczki co niektóre zabrały się za rośnięcie, np.Souvenir de Louis Amade
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
No pięknie
sporo tych kolorków. Widzę, że forsycja już w zaawansowanym stadium i róże także. cieplutko muszą mieć 
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Jakie wielkie pąki na tej róży
Mówisz, że róże od Schluithersa w podłej kondycji? To źle. Do mnie przyjdą od niego w tym tygodniu i mam nadzieję, że jednak będzie z nimi ok, bo kosztowały majątek
Mówisz, że róże od Schluithersa w podłej kondycji? To źle. Do mnie przyjdą od niego w tym tygodniu i mam nadzieję, że jednak będzie z nimi ok, bo kosztowały majątek
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajne kolorki u mnie też kwitną tylko nie tak obficie.Przyjemnego odpoczywania 
-
edulkot

Asia w dzień nawet dość znośnie ale nocami ciągle w okolicach zera, dobrze że nie ma mrozów.
Walentyna to prawda, kosztują majątek a ledwo co żyją. Też czekam na kilka od niego i pewnie do jesieni będą w donicach. Ta ze zdjęcia to z Rosen-Direct. Zadołowana Souvenir de J. Marmet nawet w znośnym stanie jeszcze nie za bardzo puszcza ale zielona. Reszta była posadzona do gruntu i całkowicie zasypane bo takie niziutkie były że średni kopiec je zakrył. Souvenir de Greuville chyba z nich najlepiej wygląda i nawet ma maleńkie pączusie, Souvenir de St.Ann'e była z bryłą korzeniową i też dobrze przezimowała, reszta ma coś zielonego dość głęboko w ziemi i miejmy nadzieję że odbiją i dadzą radę naszykować się do zimy.
Irena dziękuję, popijam kawkę i odpoczywam, wybieram iglaki dla Goldiego i planuję gdzie co przesadzić i co dosadzić.
Walentyna to prawda, kosztują majątek a ledwo co żyją. Też czekam na kilka od niego i pewnie do jesieni będą w donicach. Ta ze zdjęcia to z Rosen-Direct. Zadołowana Souvenir de J. Marmet nawet w znośnym stanie jeszcze nie za bardzo puszcza ale zielona. Reszta była posadzona do gruntu i całkowicie zasypane bo takie niziutkie były że średni kopiec je zakrył. Souvenir de Greuville chyba z nich najlepiej wygląda i nawet ma maleńkie pączusie, Souvenir de St.Ann'e była z bryłą korzeniową i też dobrze przezimowała, reszta ma coś zielonego dość głęboko w ziemi i miejmy nadzieję że odbiją i dadzą radę naszykować się do zimy.
Irena dziękuję, popijam kawkę i odpoczywam, wybieram iglaki dla Goldiego i planuję gdzie co przesadzić i co dosadzić.
- Jule

Ale wiosna u Ciebie
ja jakies takie zawieszenie czuje dzisiaj 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Piękna pora roku, ale masz rację bardzo zimny i porywisty wiatr.
Ja jeszcze dziś trochę popracowałam w ogrodzie, jednak wróciłam do domu, bo wiatr mi dokuczał.
W sobotę miałam doskonałą pogodę. Wszystko posadziłam.
Zmartwiła mnie informacja o róże od Schluithersa mogą być w złej kondycji. Ja czekam na dwie angielki.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Niestety - chyba trzeba będzie poszukać sobie innej szkółki - niektóre z róż z tej wysyłki mają już wybiegnięte oczka -muszę was prosić byście sadzili je do doniczek. Niestety - korzenie są mocno podcięte i niektóre pędy też - mam nadzieję że róże dadzą radę i będą mieć chęć życia.
-
edulkot

Julcia co Ci się zawiesza albo może ktośJule pisze:Ale wiosna u Ciebieja jakies takie zawieszenie czuje dzisiaj
Majka zaraz idę zobaczyć co tam zdziałałaś na działeczce, tylko najpierw muszę coś wrzucić na ruszt bo przy tym zimnym wietrze okropnie głodna jestem.
Byłam przed chwilą pookrywać róże w donicach bo znowu przymrozek zapowiadają.
Gosia już też się nad tym zastanawiałam, ja chyba nie mam już co u nich kupować bo brak Souvenirów, ale inni może chcieli. Róże i tak pójdą do donic i wiader i na przechowanie w dobre miejsce. Mam nadzieję że sobie poradzą bo kasy to wyszło dużo.
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Oj, dziewczyny, to macie kłopot - trzymam mocno kciuki za Wasze różyczki!