Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

haha no to jakby co to ja zapraszam do mnie.......bo ja mam działkę po drugiej stronie Hetmańskiej, skrzyżowanie Klaudyny Potockiej i Dmowskiego, zaś wejście od strony Łukaszewicza :;230
zresztą z obu stron są wejścia :lol:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze wiedzieć :lol: Może się kiedyś pojawię... :wit W tamtych rejonach bywam często. Przyniosę kiełbaski na grilla (w razie gdybyś zgłodniała pracując :wink: ).
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Kiedyś obiecałam, że pokażę moje "oczko wodne" (to brzmi chyba zbyt dumnie), a raczej mini (jak wszystko w moim ogrodzie) - fontannę.
No to prezentuję:

2007

Obrazek

bodajże 2 lata później:

Obrazek

świerk trochę urósł i teraz prawie zasłania zbiornik:

wiosna 2011

Obrazek

i lato

Obrazek

Ale to i tak widoki już nieaktualne, bo jesienią nasadziłam dookoła traw i wysypałam żwirem. Zdjęć nie mam. Przy okazji układania ścieżki chcę ten zbiornik wodny :;230 trochę wysunąć spod świerku (ostatecznie - podciąć gałęzie). Zobaczymy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

asia2 pisze:Tak, tak Francesco. To już nieuleczalne. ;:131 Czas wyznać prawdę: mam na imię Joanna i jestem clemoholikiem...
i wcale mi nie zależy na terapii... :D
hahaha, :;230 :;230 :;230 ja mam to samo - witaj w KAC - KLubie Anonimowych Clemkoholików :;230 ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu super zakupy,tyle clemków,ja jutro do Lidla pojadę po jednego:)Mimo,że na balkonie 8 szt czeka to jak zobaczyłam Wasze cuda to zapragnęłam mieć choćby jeden egzemplarz ;:108
Oczko wodne masz naprawdę super,świetna robota! Sporo kamieni,ja wciąż ich poszukuję,ale bezskutecznie ;:14
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Shirall pisze:nie ma za co....... ;:196
zaraz, zaraz to gdzie Ty mieszkasz dokładnie?
chyba nie gdzieś przy Panoramie albo w okolicach......bo jak wiem to tam kiedyś były ogródki działkowe ale je zlikwidowali i tam są teraz chaszcze i można tam różne ciekawostki znaleźć.... ;:224
pewnie ze wykopuj bo takie skarby są najfajniejsze......no i róże wypatrzyłaś no fiu fiu - taki rarytas ;:224
Shirall to mieszkasz niedaleko tak naprawdę :D
Ja do Panoramy mam 15min drogi na pieszo,a te działki o których piszesz to niektóre to tak zaniedbane są, ruiny.... aż zal pomyśleć.

Ale nigdy nie przypatrywałam się po jakieś zdobycze :D
Może czas to zmienić.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeberko, no ja mieszkam przy rynku Łazarskim, zaś zaraz obok mam SP9 :D
zaś działkę to mam 5 minut od domu, tam przy Biedronce na Łukaszewicza :D
no gdzieś koło tego też mam do Panoramy bo uwielbiam chodzić do Brico, do Carrefoura itd ;:196
wiem, że tam są strasznie zaniedbane a pomyśleć, że kiedyś tam było tak pięknie...tak kolorowe, działki były cudne a teraz....ruina i jeszcze raz ruina :roll:
a są tam skarby bo czasami rodzice jak chodzili tam na spacery to różne ciekawostki przynosili....pamiętam stamtąd gruszki czy takie maleńkie jabłka a jakie słodkie były ;:224
będę musiała się tam wybrać na przeszpiegi ;:224
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

To poczekam do maja i się przejdę :D
Wtedy roślinki ruszą :)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Ha, ha, ha, no to Was zainspirowałam... :;230
Teraz szturmem weźmiemy wszystkie byłe tereny ogródków działkowych... :;230
Załóżmy osobny wątek: moje rośliny z recyclingu :;230
Jak powiem mojemu M, że nie tylko ja tak mam, to może spojrzy na mnie łaskawszym okiem. ;:177

Annes- ja też moje kamienie zbieram po okolicznych polach i lasach. Ostatnio opodal budowano drogę i domki jednorodzinne. Kiedyś wypatrzyłam w gruzie ładny okaz, podjechałam i pakuję do samochodu, a tu jakaś pani pyta czy nie potrzebuję więcej. Okazało się, że likwidowała swoje z działki i miała niezły stosik, który nie był jej już potrzebny. Ponieważ na teren działek nie można było wjechać samochodem, "przedygałam" ręcznie jakieś pół tony kamienia na trasie działka - samochód (coś około 200 m). Mówię Wam - istny trening do Strong Mana (chyba wezmę udział w następnej edycji :wink: ). Miałam zapakowany cały bagażnik, tylne siedzenie i podłogi pod siedzeniami. Aż dziw, że mi zawieszenie nie poszło.
Ale warto było ;:109
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Sąsiad moich teściów ma dużo ziemi, na której sadzi ziemniaki i buraki, ma olbrzymie hałdy kamieni, które zbierają kombajny. Na pewno by dał trochę. Tylko to 70 kilometrów, musiałabym pojechać bez rodziny, żeby trochę przywieźć :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witaj Asiu :wit
Ty też lidla zaatakowałaś :;230 :;230 Mój M jak zobaczył kolejnego clemka , stwierdził tylko ;:192 " nie ma to już innych kwiatów na świecie" ;:124
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu, jesteś bardzo zaradną kobietką :;230 .....co będziesz robić z kamieniami ;:108
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Witaj :wit Edi w moich progach. Tak mój M też ostatnio coraz dziwniej spogląda na kolejne zakupy. Do Lidla wyciągnęłam go w niedzielę (oficjalnie w innym celu :wink:). Kupiłam 2 clemki, a po trzeciego pognałam później sama (pod pretekstem dokupienia czegoś do obiadu), po czym szybciutko ukryłam go wśród pozostałych. Nie zorientował się :D . Oczywiście M nie clemek.
Maju, kamienie już dawno znalazły swoje zastosowanie. Podtrzymują kącik wrzosowy i okalają rabaty. Rozglądam się za następnymi. Ciągle mi mało. ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

asia2 pisze:(...) kupiłam 2 clemki, a po trzeciego pognałam później sama (pod pretekstem dokupienia czegoś do obiadu), po czym szybciutko ukryłam go wśród pozostałych. Nie zorientował się :D . Oczywiście M nie clemek (...);:224
Asia, niezle sie usmialam :;230 jakbym widziała siebie w niedziele! Zrobiłam ten sam numer ;:172
Clemki są fajne, moje posadze po świętach, a Ty kiedy będziesz sadzić? Juz masz pokaźna kolekcje, nie dziwie sie, ze M nic nie zczail :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

robaczek_Poznan pisze:
asia2 pisze:(...) kupiłam 2 clemki, a po trzeciego pognałam później sama (pod pretekstem dokupienia czegoś do obiadu), po czym szybciutko ukryłam go wśród pozostałych. Nie zorientował się :D . Oczywiście M nie clemek (...);:224
Asia, niezle sie usmialam :;230 jakbym widziała siebie w niedziele! Zrobiłam ten sam numer ;:172
Clemki są fajne, moje posadze po świętach, a Ty kiedy będziesz sadzić? Juz masz pokaźna kolekcje, nie dziwie sie, ze M nic nie zczail :uszy
ale my jesteśmy szalone ;:1 a jaki ja numer odwaliłam :;230 :;230 wiedziałam , że przyjedzie kurier z clemkami czaiłam się koło drzwi. Jak pies się zerwał ja byłam szybsza nie zdąrzył zaszczekać i niby nic wyszłam sprawdzić co się dzieje :;230 odebrałam paczkę cichaczem do garażu KOMEDIA
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”