zresztą z obu stron są wejścia
Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.
Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.
haha no to jakby co to ja zapraszam do mnie.......bo ja mam działkę po drugiej stronie Hetmańskiej, skrzyżowanie Klaudyny Potockiej i Dmowskiego, zaś wejście od strony Łukaszewicza
Dobrze wiedzieć
Może się kiedyś pojawię...
W tamtych rejonach bywam często. Przyniosę kiełbaski na grilla (w razie gdybyś zgłodniała pracując
).
Kiedyś obiecałam, że pokażę moje "oczko wodne" (to brzmi chyba zbyt dumnie), a raczej mini (jak wszystko w moim ogrodzie) - fontannę.
No to prezentuję:
2007

bodajże 2 lata później:

świerk trochę urósł i teraz prawie zasłania zbiornik:
wiosna 2011

i lato

Ale to i tak widoki już nieaktualne, bo jesienią nasadziłam dookoła traw i wysypałam żwirem. Zdjęć nie mam. Przy okazji układania ścieżki chcę ten zbiornik wodny
trochę wysunąć spod świerku (ostatecznie - podciąć gałęzie). Zobaczymy.
No to prezentuję:
2007

bodajże 2 lata później:

świerk trochę urósł i teraz prawie zasłania zbiornik:
wiosna 2011

i lato

Ale to i tak widoki już nieaktualne, bo jesienią nasadziłam dookoła traw i wysypałam żwirem. Zdjęć nie mam. Przy okazji układania ścieżki chcę ten zbiornik wodny
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hahaha,asia2 pisze:Tak, tak Francesco. To już nieuleczalne.Czas wyznać prawdę: mam na imię Joanna i jestem clemoholikiem...
i wcale mi nie zależy na terapii...![]()
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu super zakupy,tyle clemków,ja jutro do Lidla pojadę po jednego:)Mimo,że na balkonie 8 szt czeka to jak zobaczyłam Wasze cuda to zapragnęłam mieć choćby jeden egzemplarz
Oczko wodne masz naprawdę super,świetna robota! Sporo kamieni,ja wciąż ich poszukuję,ale bezskutecznie
Oczko wodne masz naprawdę super,świetna robota! Sporo kamieni,ja wciąż ich poszukuję,ale bezskutecznie
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Shirall to mieszkasz niedaleko tak naprawdęShirall pisze:nie ma za co.......![]()
zaraz, zaraz to gdzie Ty mieszkasz dokładnie?
chyba nie gdzieś przy Panoramie albo w okolicach......bo jak wiem to tam kiedyś były ogródki działkowe ale je zlikwidowali i tam są teraz chaszcze i można tam różne ciekawostki znaleźć....![]()
pewnie ze wykopuj bo takie skarby są najfajniejsze......no i róże wypatrzyłaś no fiu fiu - taki rarytas
Ja do Panoramy mam 15min drogi na pieszo,a te działki o których piszesz to niektóre to tak zaniedbane są, ruiny.... aż zal pomyśleć.
Ale nigdy nie przypatrywałam się po jakieś zdobycze
Może czas to zmienić.
Zeberko, no ja mieszkam przy rynku Łazarskim, zaś zaraz obok mam SP9
zaś działkę to mam 5 minut od domu, tam przy Biedronce na Łukaszewicza
no gdzieś koło tego też mam do Panoramy bo uwielbiam chodzić do Brico, do Carrefoura itd
wiem, że tam są strasznie zaniedbane a pomyśleć, że kiedyś tam było tak pięknie...tak kolorowe, działki były cudne a teraz....ruina i jeszcze raz ruina
a są tam skarby bo czasami rodzice jak chodzili tam na spacery to różne ciekawostki przynosili....pamiętam stamtąd gruszki czy takie maleńkie jabłka a jakie słodkie były
będę musiała się tam wybrać na przeszpiegi
zaś działkę to mam 5 minut od domu, tam przy Biedronce na Łukaszewicza
no gdzieś koło tego też mam do Panoramy bo uwielbiam chodzić do Brico, do Carrefoura itd
wiem, że tam są strasznie zaniedbane a pomyśleć, że kiedyś tam było tak pięknie...tak kolorowe, działki były cudne a teraz....ruina i jeszcze raz ruina
a są tam skarby bo czasami rodzice jak chodzili tam na spacery to różne ciekawostki przynosili....pamiętam stamtąd gruszki czy takie maleńkie jabłka a jakie słodkie były
będę musiała się tam wybrać na przeszpiegi
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
To poczekam do maja i się przejdę 
Wtedy roślinki ruszą
Wtedy roślinki ruszą
Ha, ha, ha, no to Was zainspirowałam...
Teraz szturmem weźmiemy wszystkie byłe tereny ogródków działkowych...
Załóżmy osobny wątek: moje rośliny z recyclingu
Jak powiem mojemu M, że nie tylko ja tak mam, to może spojrzy na mnie łaskawszym okiem.
Annes- ja też moje kamienie zbieram po okolicznych polach i lasach. Ostatnio opodal budowano drogę i domki jednorodzinne. Kiedyś wypatrzyłam w gruzie ładny okaz, podjechałam i pakuję do samochodu, a tu jakaś pani pyta czy nie potrzebuję więcej. Okazało się, że likwidowała swoje z działki i miała niezły stosik, który nie był jej już potrzebny. Ponieważ na teren działek nie można było wjechać samochodem, "przedygałam" ręcznie jakieś pół tony kamienia na trasie działka - samochód (coś około 200 m). Mówię Wam - istny trening do Strong Mana (chyba wezmę udział w następnej edycji
). Miałam zapakowany cały bagażnik, tylne siedzenie i podłogi pod siedzeniami. Aż dziw, że mi zawieszenie nie poszło.
Ale warto było
Teraz szturmem weźmiemy wszystkie byłe tereny ogródków działkowych...
Załóżmy osobny wątek: moje rośliny z recyclingu
Jak powiem mojemu M, że nie tylko ja tak mam, to może spojrzy na mnie łaskawszym okiem.
Annes- ja też moje kamienie zbieram po okolicznych polach i lasach. Ostatnio opodal budowano drogę i domki jednorodzinne. Kiedyś wypatrzyłam w gruzie ładny okaz, podjechałam i pakuję do samochodu, a tu jakaś pani pyta czy nie potrzebuję więcej. Okazało się, że likwidowała swoje z działki i miała niezły stosik, który nie był jej już potrzebny. Ponieważ na teren działek nie można było wjechać samochodem, "przedygałam" ręcznie jakieś pół tony kamienia na trasie działka - samochód (coś około 200 m). Mówię Wam - istny trening do Strong Mana (chyba wezmę udział w następnej edycji
Ale warto było
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Sąsiad moich teściów ma dużo ziemi, na której sadzi ziemniaki i buraki, ma olbrzymie hałdy kamieni, które zbierają kombajny. Na pewno by dał trochę. Tylko to 70 kilometrów, musiałabym pojechać bez rodziny, żeby trochę przywieźć 
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Witaj Asiu 
Ty też lidla zaatakowałaś
Mój M jak zobaczył kolejnego clemka , stwierdził tylko
" nie ma to już innych kwiatów na świecie" 
Ty też lidla zaatakowałaś
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj
Edi w moich progach. Tak mój M też ostatnio coraz dziwniej spogląda na kolejne zakupy. Do Lidla wyciągnęłam go w niedzielę (oficjalnie w innym celu
). Kupiłam 2 clemki, a po trzeciego pognałam później sama (pod pretekstem dokupienia czegoś do obiadu), po czym szybciutko ukryłam go wśród pozostałych. Nie zorientował się
. Oczywiście M nie clemek.
Maju, kamienie już dawno znalazły swoje zastosowanie. Podtrzymują kącik wrzosowy i okalają rabaty. Rozglądam się za następnymi. Ciągle mi mało.
Maju, kamienie już dawno znalazły swoje zastosowanie. Podtrzymują kącik wrzosowy i okalają rabaty. Rozglądam się za następnymi. Ciągle mi mało.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asia, niezle sie usmialamasia2 pisze:(...) kupiłam 2 clemki, a po trzeciego pognałam później sama (pod pretekstem dokupienia czegoś do obiadu), po czym szybciutko ukryłam go wśród pozostałych. Nie zorientował się. Oczywiście M nie clemek (...);:224
Clemki są fajne, moje posadze po świętach, a Ty kiedy będziesz sadzić? Juz masz pokaźna kolekcje, nie dziwie sie, ze M nic nie zczail
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
ale my jesteśmy szalonerobaczek_Poznan pisze:Asia, niezle sie usmialamasia2 pisze:(...) kupiłam 2 clemki, a po trzeciego pognałam później sama (pod pretekstem dokupienia czegoś do obiadu), po czym szybciutko ukryłam go wśród pozostałych. Nie zorientował się. Oczywiście M nie clemek (...);:224
jakbym widziała siebie w niedziele! Zrobiłam ten sam numer
![]()
Clemki są fajne, moje posadze po świętach, a Ty kiedy będziesz sadzić? Juz masz pokaźna kolekcje, nie dziwie sie, ze M nic nie zczail
a jaki ja numer odwaliłam