Mieliscie juz okazje probować tych jabłek? Bo wlasnie sie pojawiły w pobliskim sklepie i sie zastanawiam czy kupic calypso czy odysso. Calypso chwala ze niby najbardziej aromatyczne, ale w sumie napisac mozna wszystko. I jeszcze czy latwo opadaja czy tez mozna je przetrzymac na drzewie?
Pozdrawiam.
A ja sobie zaszczepiłem na jednej jabłonce 5 Redlove ;) Widać że raczej się przyjęły. Calypso, Lollipop, Odysso, Era, Circe i dla kontrastu żółta Bionda Marilyn ;)
Zakwitła mi sadzona w ubiegłym roku Redlove . Mam takie pytanie jeśli
doczekam się chociaż jednego owoca i zbiorę nasiona . Wysieję , da się
to zaszczepić ?
Z wysianych pestek kiełkują różne siewki o zielonych liściach przeważają, ale myślę że i na nich można gałązki zaszczepić, bo widziałam przyjęte zrazy szczepione na innej jabłoni.
Moja ślicznie kwitnie
Nie wiem seedkris jaką masz odmianę, bo ja mam pyszne jabłuszka słodko kwaskowe i to nie tylko moje zdanie. Wszyscy chętnie je zjadają i dobrze się przechowują. Mam niewielką piwniczkę i jabłuszka leżą do grudnia.
I co jeszcze są bardzo soczyste.
Witam.Zakupiłem ostatnio odmianę red love era .Nawet kwitnie i miała jedno jabłko ,tylko spadło podczas transportu.Zostawiłem je na tydzień ,żeby ewentualnie dojrzało.Niestety było dosyć małe ok.5,5 cm. Jest chrupkie i w smaku trochę kwaśne.Mam pytanie, czy po posadzeniu do ziemi i jak drzewko urośnie to jest szansa ,że owoce będą większe i słodsze ?