Piękna!!! Za 15 zł tyle muszelekmewa pisze:wydawała mi się za droga nad morzem ,więc zrobiłam sama(koszt ok 15 zł)
Zrób to sam,czyli pomysły Forumków cz.2
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.2
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Basiu
W sklepikach typu "wszystko po 5 zł" można kupić zestawiki ,które nad morzem są 4x droższe
W sklepikach typu "wszystko po 5 zł" można kupić zestawiki ,które nad morzem są 4x droższe
Pozdrawiam. Ewa
-
-piegowata-
- 100p

- Od: 5 paź 2011, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
koty są boskie:)
stopy zresztą też! masz może zdjęcie jak to wyglądało jak już wszystkie stopy znalazły się na swoim miejscu?
stopy zresztą też! masz może zdjęcie jak to wyglądało jak już wszystkie stopy znalazły się na swoim miejscu?
torebka kobiety nie jest po to, aby coś w niej znaleźć, tylko po to aby wszystko w niej mieć 
działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi
działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi
Jakie piękne te płytki!mewa pisze:Ilonko kupiłam barwnik do betonu (pomarańczowy proszek) dodawałam troszkę do gipsu podczas wyrabiania ( bałam się dużej różnicy kolorystycznej) a formę smarowałam barwnikiem rozcieńczonym wodą z odrobiną oleju ( jadalnego)- tak mi podpowiedział kolega ,który pracuje w firmie produkującej takie płytki.
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Witajcie, dzisiaj pomimo silnego wiatru zrobiłam dzisiaj taką skromną pergole na pnącza
Jakieś pare godzin temu tak wyglądała, musiałam zamocować te wszystkie druty (narobiłam sobie odcisków, ale co tam
)

A tak teraz, muszę jeszcze tylko pomalować dół, ale to dopiero w poniedziałek

Będą na niej stały donice z jakimiś pnączami , jeszcze nie wiem jakimi
Pozdrawiam
Jakieś pare godzin temu tak wyglądała, musiałam zamocować te wszystkie druty (narobiłam sobie odcisków, ale co tam

A tak teraz, muszę jeszcze tylko pomalować dół, ale to dopiero w poniedziałek

Będą na niej stały donice z jakimiś pnączami , jeszcze nie wiem jakimi
Pozdrawiam
- mr25ur

- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajna pergola, kiedyś robiłem podobną, kupa roboty z taką w sumie malizną jest, samo malowanie prętów sporo czasu zabiera, ze trzy ścianki i czwarta i z takich większych pergoli niezłą altankę by zrobił. Jeszcze można by wykorzystać ją do odłowu karpi 
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
-
MagdalenaKCh
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Dowiedziałam się od mojej babci że w dawnych czasach kiedy nie było lodówek i chłodziarek ludzie radzili sobie w taki sposób, iż wykonywali w ziemi wykop o głębokości powyżej 1,5m, i umieszczali tam pocięte na kawałki bryły lodu. Lód na takiej głębokości utrzymywał się aż do sierpnia.
Z moim M postanowiliśmy wykonać naturalną lodówkę w formie studni. Oto prace wykonane jeszcze w jesieni.

Z moim M postanowiliśmy wykonać naturalną lodówkę w formie studni. Oto prace wykonane jeszcze w jesieni.

- mr25ur

- Od: 10 lis 2011, o 19:53
Ten zbiornik plastykowy będzie pełnił rolę wsadu? Będzie tam jakaś izolacja? Dawniej ludzie jako izolatora używali trocin, mchu, torfu itp.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
- repas200

- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Niezbyt kumam jak to ma działać a zwłaszcza jak to wygląda
Jak zrobić żeby tam było zimno ? bo w lato to raczej niezbyt możliwe 
My name is Daniel
U mnie w studzience wodociągowej na głębokości 170- 200 cm latem jest jest ok 15 stopni- ale jest często otwierana- myślę że ok 6-10 stopni powinna utrzymać 
Pozdrawiam. Ewa
- repas200

- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Tylko że to nie wygląda mi na zbyt głębokie 
My name is Daniel
- krzysztofkhn

- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Na głębokości poniżej 1,6 m, powinno być + 8 o C.
No i oczywiście dobra izolacja na górze.
Można jeszcze polewać wodę dach tej lodówki, a nawet należałoby, po każdym otwarciu.
No i oczywiście dobra izolacja na górze.
Można jeszcze polewać wodę dach tej lodówki, a nawet należałoby, po każdym otwarciu.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
MagdalenaKCh
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Głębokość tego wykopu to dwa i pół metra, ścianka wykonana jest z (od zewnątrz): worek jutowy, siatka nierdzewna, folia dachowa przepuszczająca wodę do wewnątrz i około 20cm różnej gradacji tłucznia i ścianka beczki.
W tej chwili wypełniliśmy ją po brzegi śniegiem i kawałkami lodu. Góra będzie wykończona w formie studni. Babcia mówiła ze będzie działać. O kolejnych postępach będę pisała bo sama jestem ciekawa czy to rozwiązanie ma faktyczne zastosowanie.
W tej chwili wypełniliśmy ją po brzegi śniegiem i kawałkami lodu. Góra będzie wykończona w formie studni. Babcia mówiła ze będzie działać. O kolejnych postępach będę pisała bo sama jestem ciekawa czy to rozwiązanie ma faktyczne zastosowanie.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ja mam na działce w zacienionym miejscu zakopany w ziemi stary termos (taki, w którym kiedyś dawno temu przechowywano lody sprzedawane na gałki). Latem mogę w nim przechowywać żywność, nawet w upały panuje tam miły chłodek.