Ogródek An-ki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Mnie tak samo jak Pamelce Bonita R. na drugim zdjęciu przypomina bardzo Pat Austin.
Ta zmienność kolorów jest fantastyczna, ale z drugiej strony, jak tu mozna dobierać róże pod względem kolorystycznym? Chyba tylko białe są białe, prawda?
Ta zmienność kolorów jest fantastyczna, ale z drugiej strony, jak tu mozna dobierać róże pod względem kolorystycznym? Chyba tylko białe są białe, prawda?
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No niekoniecznie
Taka Aspiryna różowieje 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dorotko, faktycznie, masz rację. A więc i tutaj nie mozna byc niczego pewnym. A Aspirynka, jak sama nazwa wskazuje, powinna być jednak biała. Dobrze wiedzieć, że różowieje, bo też ją chcę sobie zakupić 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dosc duzo bialych roz rozowieje pod wplywem zmiany temperatury. Moje Swany i Alba Meidiland i White Meidiland - tez to maja. Chyba nie rozowieja biale roze w kremowym odcieniu.
Julio masz rację,te w kremie raczej zielenieją albo brązowieją.Wando ale nie ma się czym przejmować ,natura sama wszystko poukłada tak,że pasuje.Aspirin ma odcieć tego różu tylko na początku kwitnienia potem są to białe kwiaty.
Iceberg jak dotąd nie zmieniała koloru-jest bielsza niż biel
Dziewczyny nie ma co gdybać co tam napisane tylko jak zechcemy ją mieć to po prostu zam ówimy i się dowiemy czy jest czy też jej brak.
Moje białe:

Iceberg jak dotąd nie zmieniała koloru-jest bielsza niż biel

Dziewczyny nie ma co gdybać co tam napisane tylko jak zechcemy ją mieć to po prostu zam ówimy i się dowiemy czy jest czy też jej brak.
Moje białe:

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu byłoby niedobrze gdyby nie można było wyrazić na temat urody jakiejś róży swoją opinię, ale nie wszyscy mogą chcieć by pisać to w ich wątku. Myślę że to miałaś na myśli pisząc cyt: "Jadziu,Danusiu o urodzie Augusty nie ma co dyskutować bo każdy ma swój gust" Powiedz lepiej co to za róża na ostatnim zdjęciu akurat ta nie podpisałaś.
Renatko,Danusiu-to Vanilla(czyli ta Eskimoska -pod taką nazwą ją kupowalam)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aniu, podpowiesz
gdzie można nabyć taką cudna Eskimoskę?

ta ostatnia róża ma ciekawy kolor....bardzo
jest po prostu przeurocza
i też jest ciekawe, gdzie można by ją dostać?
pytam tak tylko z ciekawości 

jest po prostu przeurocza

i też jest ciekawe, gdzie można by ją dostać?

Aniu pamiętam pokazywałaś ją jak byliśmy u Ciebie chyba rosła tutaj z prawej strony na rabacie przy wejściu do domu, ale nie pamiętam czy miała kwiaty był tam też Charles de Gaul ja dostałam go w tym roku od Jadzi i jestem ciekawa jak się u mnie spisze. Na razie mam go w donicy
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
White Maidland i Green Ice są śliczne. Zresztą lubię białe róże tak samo jak czerwone inne kolorki również . Twoje róże Anuś zawsze w dobrej kondycji 

Jolu, Marto -tą Vanillę kupowałam u nas na targu.Niestety tej jesieni przegapiłam i nie spotkałam sprzedawcy spod Łodzi,który tutaj sprzedaje swoje róże i w okolicy w dni targowe.Jest piękna,długo(3 tygodnie)trzyma kwiat sztywno na łodydze.pamelka pisze:Aniu, podpowieszgdzie można nabyć taką cudna Eskimoskę?
Jest zjawiskowa.Jedyny feler to czarna plamistość.Ogołocona dalej kwitnie nic sobie nie robiąc z choroby.

Danusiu masz fenomenalną pamięć.Oczywiście rośnie przy wejściu do domu i tam też jest De Gaulle.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.