Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Migotko, ja tez miałam już nie kupować, ale uznałam, że te kilka złotych nie majątek, a jak je w przyszłym roku przesuszę, przechłodzę i zaciemnię, to będę mieć kwitnienie, że ho ho, no chyba że najpierw padną :;230
Zeniu, masz rację, bo w ogólnym budżecie świątecznym wydatek na gwiazdę betlejemską praktycznie ginie. Ja spróbuję ją przechować bardziej w ramach eksperymentu niż z potrzeby i zobaczę. :wink: Dziękuję za pochwałę przystrojenia doniczki gwiazdy. :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gdzie wchodzę tam... grudniki. :;230
Uwielbiam ich kwiaty, są takie różnobarwne.
Nie martw się mi kwitną tylko dwa kupne, pozostałe: dwa ani drgną, a trzeci miał pąka, ale mu usechł i teraz znów coś tam rusza...
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Zeniu, jak bardzo chciałabyś gwiazdę, to widziałam dziś w Obi małą, 1-pędową za niecałe 3 zeta.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

meandrzejew, coś mi się wydaje, ze Zenia raczej wyda parę złotych więcej na miejscu zamiast jechać do Ostrowa do OBI, ale kto wie? ;:224
Stokrotkaniu, grudniki jak kwitną są zjawiskowe i naprawdę ciężko im się oprzeć. ja sobie przysięgałam, że nie kupię i kupiłam i martwię się, że mogę i za rok popełnić to szaleństwo. :lol:
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Popatrzyłam sobie na Twoją wieżę eiffla i tak sobie myślę ;podoba mi się ,przydałabysię ale...czy ona jest stabilna?Mam złe doświadczenia z rozporową i na zimne dmucham :twisted: Moją rozporową wywaliłam na balkon i tam latem mieszkają pelasie
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagoda ale fikus to nie kaktus ! zlituj się daj mu wody !!!!!!!!!!!! Grudniki i owszem słyszałam że oszczędnie ale fikus ???!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagoda ja również zamierzam potraktować Gwiazdę, jako ozdobę tylko świąteczną. Nie podejrzewam, żeby chciało mi się
ją przechowywać dalej. ;:224 Tyle cierpliwości to wykazałam jedynie dla cyklamenów (a' propos tylko jeden już śpi, bo drugi
nadal kwitnie :roll: ). :;230 Ale jako ozdoba na piękny czas Bożego Narodzenia Gwiazda jest niejako tradycyjna i może wypadałoby choć raz w życiu ją zakupić. ;:170
Aniu (APe) ja mam też takie kwietniki, jak Jagódka i uwierz mi, że nie mam im nic do zarzucenia jeżeli chodzi o stabilność.
Kiedyś na jednym z nich moja wtedy kilkunastomiesięczna chrześnica ćwiczyła wstawanie z podłogi i on nawet nie drgnął. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

APe, o kwietnik dwa razy zahaczyła z impetem córka, a nie jest to chuchro i tylko zadrgał, ale o wywrotce raczej nie mogło być mowy.
Lidko, fikus pumila, ktoremu zraszam tylko ziemię co dwa, trzy dni ma się dobrze, więc nie będę tego zmieniać. Trzy podlewane tradycyjnie już wywaliłam i to jest dla mnie najlepsza wskazówka jak z nimi postepować. :)
elciu, dokładnie to samo myślę o tej gwieździe. Skoro moja mama, ktora ma tylko jednego storczyka, którego dostała w prezencie, co roku kupuje gwiazdę, no to chyba ja nie mogłam być gorsza. :;230
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

Piękna gwiazda. Zazdroszczę grudniczka. ;:138 :twisted:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Życzę Ci powodzenia z gwiazdą ;:108 i będę oczekiwać niecierpliwie na wyniki współpracy z grudnikiem :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Jagódko..czytałam że coś z zielistką nie tak. Z ciekawości nie wytrzymałam i wyciągnęłam z ziemi swoją ukorzeniającą. Pomyślałam że faktycznie może ja przekonana że korzonki są a ich wcale nie ma. Jednak są...zobacz. Jednakowo były wsadzone z twoimi, jest już mała bulwka i korzonki. Dziś wsadziłam do ukorzenienia malutką Bonnie...zobaczymy. ;:224
http://imageshack.us/photo/my-images/840/dscn7808.jpg/
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, widać moja jakaś pechowa była, a raczej ja się źle do tego ukorzeniania zabrałam. Nigdy nie ukorzeniałam zielistki, a to pewnie trochę inaczej niż choćby z fuksją.
Coś czuję, że jak cię odwiedzę wiosną z fuksją, to wysępię od ciebie jeszcze jedną sadzonkę tej zielistki. Tylko mi pokażesz najpierw, co i jak z tym ukorzenianiem.
Kamilu, nie ma czego zazdrościć, kupiłam z pączkami, choć obiecywałam sobie, że nie kupię i na szczęście jeszcze ich nie zgubił. Dzięki w imieniu gwiazdy. :)
Wiktorio, gwiazda zgubiła już dwa listki i spanikowałam, że do świąt może zgubić wszystkie ;:224 Przestawiłam ją na okno, bo tam i jaśniej i chłodniej, więc na pewno jej lepiej.
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Mojej zielistce na korzonki potrzebne były niecałe 3 dni ale w wodzie. Normalnie mój pierwszy rekord w korzonkach :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

:wit Jagódko! Poluję na taką samą fitonię, którą masz na początku :twisted: Nawet wiem, gdzie ją znajdę :D One potrzebują dużej wilgotności, prawda?
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Jagoda ;:196 , zawsze jesteś u mnie mile widziana.
Gwiazda ma fajną doniczkę, udana dekoracja.
Grudniczek ma śliczny kolorek, uwielbiam różowe kwiaty.
Zielistka chętnie ukorzenia się w wodzie.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”