Powstający ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Powstający ogród

Post »

Ścieżka wygląda super a efekt końcowy będzie na pewno jaszcze piękniejszy :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Borowinko, ścieżka nabrała charakteru ;:108
A teraz już się nie ociągaj tylko bierz do sadzenia :wink:, bo my tu czekamy na fotki ;:224
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Aguniada, Gatita, Xadx - bardzo Wam dziękuję za miłe słowa i motywację do dalszego działania. U mnie mały przestój w pracach :oops: nie wyrabiam ostatnio ze wszystkim. Moja nowa rabata powstaje, ale jeszcze jest w stanie "nie do pokazania", totalny miszmasz:) Obiecuję, że jak nabierze wszystko wyglądu to się pochwalę.
Czy możecie mi podpowiedzieć czy róże można teraz przesadzać czy lepiej zrobić do wiosną?
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Świetnie wyszła ta ściezka ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
kasiek604
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 sie 2010, o 00:16

Post »

Śliczny ogródek :) ja swój zakładałam 3 lata temu i choć zmian w nim było już miliony zazdroszczę Ci że zaczynasz od początku :) Jedyne co mnie denerwowało to brak dużych roślin, które nadają klimat ale kiedyś się doczekam :) ;:138
Ogród Kasiek604
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Borowinko, z przesadzaniem róż - jeśli możesz - zaczekaj do jesieni... aczkolwiek sama będę to robić w najbliższą sobotę ;) ale tylko dlatego, że koleżanka chce mnie obdarować jakąś piękną pnącą odmianą. Nie mogę odpuścić takiej okazji ;)
xadx
100p
100p

Post »

Najlepsza pora na sadzenie róż to jesień ale myślę, że teraz też im nic nie zaszkodzi ,tym bardziej że ziemia jest dosyć mokra. Ja często eksperymentuję z przesadzaniem roślin w porach nie zalecanych przez specjalistów i odpukać do tej pory żadnej nic nie było :D

Powstający ogród Ani
borowina
200p
200p

Post »

Aguniada, Xadx - bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi. Chyba rzeczywiście wstrzymam się do jesieni, bo teraz moje wszystkie róże kwitną. Czy po przesadzeniu powinnam je skrócić? Szukam informacji w internecie, ale sama nie wiem, nic nie pisze o przycinaniu :roll:

Moja ścieżka prawie gotowa i będę mogła się lada dzień pochwalić. Dzisiaj pojechałam do sklepu po zupełnie coś innego a wróciłam z: 2x klon japoński, 3 x hosta, jakiś rozchodnik jeszcze zakupiłam....normalnie nie mogłam przejść obok, same wyprzedaże i ładne egzemplarze :wink: ;:224 kloniki japońskie malutkie, ale tak bardzo chciałam je mieć :;230 Zastanawiam się teraz gdzie wsadzik kloniki...miejsca mam sporo, ale tak, gdzie najbardziej bym je widziałam teraz rośnie co innego i tak sama nie wiem - przesadzać czy nie przesadzać ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
borowina
200p
200p

Post »

A teraz kilka zdjęć z mojego "placu boju" :D

Były tujki i była siatka oddzielająca dwie części
Obrazek

Obrazek

Siatka zdjęta, ziemia przekopana w miejscu, gdzie będzie nowa rabata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyszedł czas na pierwsze nasadzenia - rabata ma za zadanie zrobić "tłum" i tło pod tujkami. Hm, może za kilka lat tak będzie :;230
Obrazek

Obrazek

W międzyczasie zniknęła betonowa pokrywa do studni, która za nic nie chciała się wkomponować w rabatę :D . Było tak
Obrazek
a dzisiaj jest juz tak
Obrazek

Praca nad ścieżką idzie do przodu, już niewiele zostało do zrobienia
Obrazek

Na koniec zdjęcie mojego rh, który, jak dzisiaj zauważyłam, zawiązuje już pąki :tan
Obrazek

Obrazek
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Borowinko, piękny teren masz wokół domu. I tyle możliwości do zaaranżowania!!! Wcale się nie dziwię, ze siedzisz na forum i oglądasz, zawsze lepiej uczyć się na błędach innych, a i pomysły różnych ludzi nieraz ciekawsze niż własne. Dla mnie zawsze najtrudniejsze utrzymanie konsekwencji w ogrodzie. Uwielbiam ogrody w jednym stylu i podziwiam właścicieli którzy konsekwentnie dbają o ich rozwój. Niestety do mojego skrada się popularny miszmasz ... Ale Ty masz szerokie perspektywy i będę śledzić jakie drogi rozwoju wybierzesz. ;:138
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

borowina pisze:Pogoda nie rozpieszcza....u mnie ciągle pada. W przerwie między jedną ulewą a drugą, ułożyłam z węża ogrodowego moją nową ścieżkę, która ma za zadanie połączyć dwie części ogrodu.
Było tak
Obrazek
Obrazek

Ścieżka będzie wyglądać tak
Obrazek

Przy okazji zmienię kształ rabatki sąsiadującej ze ścieżką, ponieważ od początku mi nie pasowała ;:224

Jak przestanie padać to zabieram się za ściąganie trawy, korytowanie. Układanie kostki zostawiam mojemu M :D Mam nadzieję, że w dwa tygodnie się uporamy ze ścieżką i będzie gotowa.

A na ten deszczowy dzień wklejam zdjęcie moich dzwoneczków karpackich

Obrazek
Piekna jest ta ścieżka, naprawde baaaardzo mi sie podoba, az mojemu lubemu pokazałam mowiac ze tez taka chce kiedys :;230
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

No i ścieżka rewelacja - pierwsza klasa!!!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
borowina
200p
200p

Post »

Eliza, cieszę się, że ścieżka Ci się podoba. Ja najpiew byłam nią zachwycona, potem miałam dołek, że za bardzo pokręcona a teraz jestem zadowolona. Ja w ogóle lubię takie nieregularne formy w ogrodzie i realizuję je póki co ścieżkami :;230 Całe szczęscie, że mój M chce realizować te moje wymysły ścieżkowe, choć po tej powiedział, że więcej nie robi ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
borowina
200p
200p

Post »

emienta pisze:Borowinko, piękny teren masz wokół domu. I tyle możliwości do zaaranżowania!!! Wcale się nie dziwię, ze siedzisz na forum i oglądasz, zawsze lepiej uczyć się na błędach innych, a i pomysły różnych ludzi nieraz ciekawsze niż własne. Dla mnie zawsze najtrudniejsze utrzymanie konsekwencji w ogrodzie. Uwielbiam ogrody w jednym stylu i podziwiam właścicieli którzy konsekwentnie dbają o ich rozwój. Niestety do mojego skrada się popularny miszmasz ... Ale Ty masz szerokie perspektywy i będę śledzić jakie drogi rozwoju wybierzesz. ;:138
Ja niestety odkąd jestem na forum to mam kłopot z konsekwencją w ogrodzie :;230 Cieszę się, że podoba Ci się u mnie i zapraszam częściej.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
xadx
100p
100p

Post »

Pięknie to wszystko wyszło ;:138 .Nowa rabata też się ciekawie zapowiada.

Powstający ogród Ani
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”