Moje kwieciste szczęścia...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwieciste szczęścia...

Post »

I ja i ja czekam z niecierpliwością ;:108
A co tam u twoich storczyków ;:224
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p
Od: 23 cze 2011, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moje storczyki przeprowadzkę zaakceptowały, praktycznie większość z nich juz przekwitla ale każdy z nich ma juz następne , nowe pąki ;:138 chyba służąim nowe parapety :D
Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p

Post »

Oto moje nowe, dosyć duże :) dwa nowe nabytki na tzw "parapet" na nowe mieszkanie :) ta dracena jest od mojej siostry Dorotki i jest śliczna :)

Obrazek

a tą Szeflerę dostaliśmy od naszych przyjaciół Ani i Rafała :) Stoi u nas w sypialni i wprowadza nieziemską atmosferę :wink: ;:19

Obrazek

Patyczak rozrósł się i nawet nie gubi gałązek, ma wiele nowych przyrostów :tan Zdobi parapecik w naszej sypialni ;:19 obok niej rosiczka

Obrazek

Pochwalę się jeszcze moim nowym gruboszkiem, dostałam go od teściowej. Ma bardzo dorodne liście, taaakie wielkie :wink: Liście mojego grubosza którego nazwałam Albert ;) sąprzy tym okazie mikrusikami- ale to chyba dwie różne odmiany :) Mała i duża :D :;230

To jest nowy okazały gruboszek :)

Obrazek

a to Albert którego przycinam na drzewko szczęścia :)
Obrazek

Foteczki storczyków i ich nowych pączków niebawem...
Miłej nocki
Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Bardzo ładne masz rośliny, zaciekawił mnie patyczak - nie znam takiej roślinki, rosiczka pięknie Ci się rozrosła no i nie byłabym sobą jakbym nie pochwaliła phalaenospisów ;:167 Roślinki na nowe mieszkanie dorodne no a paprocie niesamowite, chociaż ja osobiście ich nie mam bo nie przepadam to na Twoje napatrzeć się nie mogłam, no i śliczna palma :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p

Post »

Co u moich Phalenopsisów? :)

wstawiam zdjęcia przekwitniętych już prawie ale ciągle wypuszczających nowe pączki storczyczków ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek ten białoróżowy wypuszcza najwięcej odnóg i pączków Obrazek
Obrazek

aha i jeszcze moja nolina sporo przyrosła ;:138

Pozdrawiam wszystkich cieplutko, bo już mrozy za oknem widać i cieplutkie pozdrowienia na pewno będą potrzebne :wit Obrazek
Karolina
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Ale masz boskie paprotki takie gęste jejku i zauroczyły mnie jeszcze Twoje grubosze śliczne fajnie je uformowałaś będę tu zaglądać :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Karolinko dracenka ofiarowana na nowe mieszkanko śliczna ;:138 ;:167
Pozostałe kwiatuszki równie ładne i w ładnych domkach. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no no, widać, że znajomi wiedzieli co Ci kupować na nowy domek ;:224 ;:108
dracena gigant - wygląda zjawiskowo :shock:
storczyki także godne pozazdroszczenia ;:108 szczególnie ten różowo-żółty
no a ta nolina ;:154
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p

Post »

Najgorzej że mąż się zbuntował i nie chce więcej kwiatków :( a ja tak ukradkiem przemyciłam do domu nowego domownika :) gwiazdę betlejemską :) Oto ona

Obrazek

w sam raz na zbliżające się święta :heja
Teraz muszę poczytać jak ją pielęgnować. A może udzielicie mi cennych rad z własnego doświadczenia?
Karolina
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Wow piękna a tam nie chce przemycaj i już :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Karolinko doświadczenia z Gwiazdą nie mam, ale jedno mogę Ci podpowiedziec- ona nie lubi miec zbyt ciepło.
Najlepsze teraz dla niej jest jasne, ale jednak chłodne pomieszczenie, bo wtedy będzie Ci długo i łądnie kwitła i nie będzie
się wyciągac. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

obrecka pisze:Najgorzej że mąż się zbuntował i nie chce więcej kwiatków :(

:;230 mój też :;230 i co z tego :;230 :;230 :;230 kwiatków przybywa... :;230 ;:224 :;230 trzeba kupować bez niego, czego oczy nie widzą... ;:224 :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Poznałam Twoje roślinki ,wszystkie zasługują na pochwały a szczególnie paprocie i storczyki.Życzę ,żeby Ci się jak najlepiej rozrastały ,bo nowy domek potrzebuje "zalesienia" :D
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

no no no ładna kolekcja ;:138 a co do gwiazdy to powiem tak. Ja swoją kupiłam rok temu za 2 zł. Straciła wszystkie liście i został sam badyl. Odstawiłam w jasne miejsce i łądnie odbiła ale ja radze przyciąc bo swoją zostawiłam samopas i się dziwnie rozkrzewiła. Jak chces żeby znowu wybarwiła liście na czerwono to musisz ją cieniować ale o tym to sobie poczytaj bo ja tego nie robie wiec nie wiem dokłądnie co i jak. Lubi jasne miejsca. Moja wiosną i latem stała przy oknie południowym ale nie na pełnym słońcu i ciągle rosły jej nowe listki, niestety teraz znowu zaczyna zrzucać liście ale i tak jej nie wyrzuce, znowu poczekam aż odżyje. Zimą może stac na pełnym słoncu, ja zas wyczytałam że lubi ciepło ale z dala od jego źródła no i nie lubi wyziewów z kuchenek gazowych, choć tutaj nie jestem przekonana bo moja w okresie wzrostu stała właśnie w kuchni ale wtedy często były okna otwarte więc może coś w tym jest. W każdym bądź razie jak ci opadną liście to nie wyrzucaj, przytnij odstaw w jasne miejsce i daj jej szanse ;)
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p

Post »

Moja przygoda z gwiazdą dopiero się zaczyna, dziękuję za rady :) Będę Was informowała na bieżąco o postępach mojej gwiazdy ;:180 :P Niedzielne leniuchowanie czas zacząć :wit
Karolina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”