Dużą wagę przykładam do nawożenia, a reszta to po prostu ładne odmiany
Np odmiana Gold Flame czy Anja samoistnie rozkrzewia się osiągając 180-200 cm i wtedy pięknie rodziela się na 4 pędy, a po 20-40 cm z każdego pędu wyrastają kolejne dwa. Sama formuje swoją koronę i akurat mi takie drzewka najbardziej się podobają
Nie Ty ale My chyba tych zainteresowanych osób więcej
Jak ją zobaczyłam to teraz żałuje jeszcze bardziej że u mnie nie zakwitnie chyba że pogoda naprawdę dopisze i sezon będzie długi i już bez deszczu...
Dorotkooooooo bo ja tam na zdjęciach widzę kolejny grubiutki pączek i czekam na zdjęcia. Możesz mnie trochę uspokoić i powiedzieć że to już lada dzień??
Chyba jeszcze nikt nie zapytał o zapach Ciekawe jaki jest ?
Mam kilka Datur. Wszystkie sadzone do gruntu, w tych samych warunkach, specjalna mieszanka i extra karmienie. Nie wszystkie maja pąki, nie wszystkie kwitną, część na coś czeka. O co chodzi? Jak zmusic pozostałe do zawiązania pąków?
Lorrie - u mnie jest tak samo. Po prostu tak się dzieje. jeśli chcesz przyspieszyć pączkowanie podsyp nawozem z zwiększoną ilością fosforu. Powinno pomóc.
Adrianie - czy ty chcesz doprowadzić nas do zawału? Albo innej nieprzyjemnej przypadłości?
Thea's Liebling jest fenomenalna. Muszę sobie taką sprawić
Ale cicho tutaj czyżby u nikogo datury nie miały kwiatów?
Pink Perfection miała piękny pąk, wystarczyłoby aby się otworzył, a tu nagle się wichura rozszalała i naderwała To co z niej zostało. Przynajmniej ładnie pachnie.
Rosalla też w końcu postanowiła pokazać jaka jest piękna. Jeszcze tylko kolorku brakuje.
Super Spot chyba wyczerpała zapasy barwnika
Jutro powinno nastąpić wielkie otwarcie. pierwszy kwiat mojej mobisu
A to cudeńko siedziało sobie na pomarańczowej.
Jeszcze ogólny widok na mój "las" Ciekawe czy ktoś wie jaka odmiana gdzie
Widzę, że masz bardzo duże liście na daturach - obetnij je bo nie będą produkować dużej ilości pąków - te duże liście odparowywują bardzo dużą ilość wody i dają zbyt dużo cienia.
Jak obetniesz duże liście to się zacznie pączkowanie tak jak u mnie - moja datura ma obcięte duże liście
Dzięki za poradę. Dzisiaj ( tak w sumie to wczoraj ) większość pozbawiłem tych dużych liści.
U mnie chyba nie za bardzo odparowywały wodę, cały sierpień podlewałem raz dziennie, wieczorem i to wystarczało. Teraz w te upały muszę 2 rano i wieczorem.
A kiedy ja się doczekam takiego lasu ? Tomku na pierwszym zdjęciu wygląda jak różowiutka Shreded....
Żabka śliczna Adrianie przepiękna ,taka mała a taka obsypana kwiatami