ZGADYWANKA (zabawa)- Co to za róża ? Cz.2
Re: ZGADYWANKA - Co to za róża?
To nie ta. Moja powtarza kwitnienie, chociaż słabo. Paul's Scarlet Climber nie powtarza kwitnienia.
Kolejna podpowiedź: Róża jest bardzo stara, a jej kolor jest znacznie ciemniejszy niż się wydaje na fotkach. Zapach bardzo intensywny, mnie kojarzy się z zapachem różanego nadzienia do pączków.
Kolejna podpowiedź: Róża jest bardzo stara, a jej kolor jest znacznie ciemniejszy niż się wydaje na fotkach. Zapach bardzo intensywny, mnie kojarzy się z zapachem różanego nadzienia do pączków.
Poprzedni wpis był próbą zgadnięcia rodzinną
.Ja osobiście bym postawił na 'Tuscany" ,z poprawką na kolor .
Pozdrawiam,Piotr

Pozdrawiam,Piotr
Gratulacje! To właśnie Black Tuscany lub, jak kto woli, Old Velvet Rose.
Przekazuję pałeczkę i życzę miłej zabawy.
Przekazuję pałeczkę i życzę miłej zabawy.
Fakt, że kolor trochę inny niż w oryginale, jednak te zdjęcia są w miarę wiernym odzwierciedleniem kolorów. Jest to chyba spowodowane tym, że u nas ciągle padało i moje róże mocno to odczuły.papaver pisze:.Ja osobiście bym postawił na 'Tuscany" ,z poprawką na kolor .
Sunset? Abraham Darby? Harwelcome'(LIVIN' EASY?)? Mission Bells?
papaver pisze:Aloha (Kordes,2003) ?
Pozdrawiam,Piotr
to jest prawidłowa odpowiedź

gratuluję, Piotrze

teraz Ty zadawaj :P
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ehh.. a myślałem, że Cię ustrzelę w pierwszym uderzeniu :PJurek_9 pisze:Blue, ale nie Mamy ...
Niebieskich nie ma za dużo - odrzuciłem Mainzer Fastnach (czyli Blue Girl,Blue Monday, Blue Moon) bo za łatwe :P
Novalis - ma inne płatki i jest zbyt nowa. Sandra Renaissance- także inny kształt kolor mniej "fioletowy".
Delbard idealnie mi pasował

Dobra.. jeszcze jeden strzał i daję szansę innym: Pacific Blue (Tan98485/Tantau 2003)
PiVi
Moje Róże czyli nowe hobby.
Kierunek dobry ..., ale to jeszcze nie totralaluszy pisze:Blue Moon?

Przecież napisałemEhh.. a myślałem, że Cię ustrzelę w pierwszym uderzeniu :P
Niebieskich nie ma za dużo - odrzuciłem Mainzer Fastnach (czyli Blue Girl,Blue Monday, Blue Moon) bo za łatwe :P
Novalis - ma inne płatki i jest zbyt nowa. Sandra Renaissance- także inny kształt kolor mniej "fioletowy".
Delbard idealnie mi pasowałSzczególnie, że coś kiedyś pisałeś o tych różach.
Dobra.. jeszcze jeden strzał i daję szansę innym: Pacific Blue (Tan98485/Tantau 2003)
PiVi
To teraz będzie łatwo ... chociaż nie do końca![]()

Pozdrawiam - Jurek
Nie poddawaj się ...-Dobra.. jeszcze jeden strzał i daję szansę innym: Pacific Blue (Tan98485/Tantau 2003)
PiVi

Pozdrawiam - Jurek
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.