Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r
------------------------------------------------------------------------------------------------------------eleka pisze:Dorotko w końcu dotarłam i do Twojego pięknego ogrodu.Prześliczny.
Ja też mam Hebe, która w zeszłym roku wymarzła i nie wiedziałam czy mogę ją ciąć.Wycięłam prawie do spodu, jednak późniejsza susza nie pozwoliła jej podrosnąć.Czy u Ciebie Hebe rosną szybko, czy nie?Od dołu 'łysieje' druga Hebe.Czy dzieje się tak z Twoimi?Jeszcze zapytam.Cięłaś azalię w zeszłym roku,czy dobrze zrozumiałam?
Elu za pochwały dziękuję

Hebe rosną u mnie od 2004r.

A w tym roku wyglądają tak

Moje też "łysieją" od spodu, ale tego nie widać. Jeśli jest to bardzo widoczne i szpeci roślinę, to można przyciąć, wówczas ładnie rozkrzewi się.
Hebe przyciełam na ok. 20cm po ostatniej mroźnej zimie i teraz wygląda tak

Dwie roślinki też mi zmarzły. Myślę, że przemarzły korzenie. Jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie pomogę. Sama eksperymentuję na tych roślinkach. Opisałam je jeszcze na 2i 3 stronie w kilku postach.
Azalię przyciełam, po tej nieszczęsnej "zimie stulecia", zmarzło kilka gałązek. Czytałam, że można przycinać Azalie, ale zakwitną dopiero w następnym roku (potwierdzam).
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie