Wiadoma rzecz, o gustach się nie dyskutuje. Ale abstrahując od upodobań, to takie ozdoby muszą też pasować do danego ogrodu. Co z tego, że mi się podobają, jak w moim akurat ogrodzie, wiem na pewno, wyglądałby groteskowo i śmiesznie. A u Ciebie jak najbardziej, wkomponują się i będą wyglądały przepięknie. Już sobie wyobrażam jak by to było przysiąść w takim ogrodzie - jak epoki wiktoriańskiej
Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
Iwonko
Wiadoma rzecz, o gustach się nie dyskutuje. Ale abstrahując od upodobań, to takie ozdoby muszą też pasować do danego ogrodu. Co z tego, że mi się podobają, jak w moim akurat ogrodzie, wiem na pewno, wyglądałby groteskowo i śmiesznie. A u Ciebie jak najbardziej, wkomponują się i będą wyglądały przepięknie. Już sobie wyobrażam jak by to było przysiąść w takim ogrodzie - jak epoki wiktoriańskiej
Jeszcze trzeba by było się przebrać w takie długie suknie i z parasoleczkami przeciwsłonecznymi przechadzać się między roślinkami i figurkami...... ech to były czasy [ale tylko dla tych którzy urodzili się w tych wyższych sferach]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusia pisze:Iwonko![]()
Wiadoma rzecz, o gustach się nie dyskutuje. Ale abstrahując od upodobań, to takie ozdoby muszą też pasować do danego ogrodu. Co z tego, że mi się podobają, jak w moim akurat ogrodzie, wiem na pewno, wyglądałby groteskowo i śmiesznie. A u Ciebie jak najbardziej, wkomponują się i będą wyglądały przepięknie. Już sobie wyobrażam jak by to było przysiąść w takim ogrodzie - jak epoki wiktoriańskiejJeszcze trzeba by było się przebrać w takie długie suknie i z parasoleczkami przeciwsłonecznymi przechadzać się między roślinkami i figurkami...... ech to były czasy [ale tylko dla tych którzy urodzili się w tych wyższych sferach]
Jadziu daleko mojemu ogródkowi do wygladu wiktorianskiego
Forumowicz jaro buduje ogród zbliżony do takiej epoki ma na to piękny teren . On ma takie fotki w swoim ogrodzie kobiety w pięknej sukni z wachlarzem
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
na pewno będzie pięknie Iwonko przecież masz gust . Jak wszystko stanie na swoim miejscu to z chęcią przysiądę z Tobą i wypijemy kawkę wśród zapachu róż i spiewu ptasząt
Jak tam Twoja powiększona rodzinka . No to na pewno sie naharowałaś z tym przenoszeniem i kopaniem nie zazdroszczę 
- iwonaxp
- 1000p

Dzień doberek 
Jadziu nooo w niedzielę nie mogłam się ruszać , wczoraj jeszcze troszkę bolało
ale dzisiaj jest OK.
Migdałki juz mi przekwitły i wczoraj mocno je przycięłam .Byłam też na szkółce i kupiłam 23 tuje i 11 płożaków na nieszczęsną skarpę za domem .Dzisiaj jak dobrze pójdzie to płożaki już posadzę , bo tuje jeszcze muszę troszkę swoje odczekać gdyż będą sadzone przy ogrodzeniu z sąsiadem a z tamtąd jeszcze trzeba przenieść kamień i kostkę granitową . Znowu cieżkie dźwiganie
Miałam jeszcze kupić drewniane panele ( kratki) i bramkę drewnianą , które miały być ustawione pzy wejściu do tylnej części ogrodu ale muszę zakup przestawić na przyszły miesiąc z wiadomych powodów :(z tego samego powodu pelargonie czy inne kwiaty tarasowe również przestawiam na kwiecień 
Rozumię , że wybierasz się do mnie na tę kawkę
))
Jadziu nooo w niedzielę nie mogłam się ruszać , wczoraj jeszcze troszkę bolało
Migdałki juz mi przekwitły i wczoraj mocno je przycięłam .Byłam też na szkółce i kupiłam 23 tuje i 11 płożaków na nieszczęsną skarpę za domem .Dzisiaj jak dobrze pójdzie to płożaki już posadzę , bo tuje jeszcze muszę troszkę swoje odczekać gdyż będą sadzone przy ogrodzeniu z sąsiadem a z tamtąd jeszcze trzeba przenieść kamień i kostkę granitową . Znowu cieżkie dźwiganie
Rozumię , że wybierasz się do mnie na tę kawkę
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Oj szalejesz Iwonko
ale jak to się wszystko rozrośnie będzie cudo ogród
.
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Iwonko ale zaszalałaś, podoba mi się konsekwencja w planowaniu i doborze roślin i detali. Ja kupuję "bo ładne" a potem nie mam gdzie upchnąć
Róże pięknie odbiły, podoba mi się obwódka z bukszpanów
- iwonaxp
- 1000p

Urszulka dziękuję za odwiedzinylawenda pisze:Iwonko ale zaszalałaś, podoba mi się konsekwencja w planowaniu i doborze roślin i detali. Ja kupuję "bo ładne" a potem nie mam gdzie upchnąćRóże pięknie odbiły, podoba mi się obwódka z bukszpanów
planowanie i dobór laika nie zawsze jest dobry
Urszulka co do bukszpanu to musiałaś coś źle podpatrzeć, bo nie mam w ogrodzie bukszpanów choć bardzo bym chciała :)tz mam trzy gałązki z zeszłego roku z koszyczka wielkanocnego. Wbiłam w ziemie i chyba się mają dobrze, choć nie wyglądają na razie ładnie
- JAKUCH

IWCIU fajnie by było
gdybyś ciutek bliżej ode mnie mieszkała . Do Ciebie trzeba by było poświęcić cały dzień byłaby to fajowa wycieczka 
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
a te kule to co jak nie bukszpany?
- iwonaxp
- 1000p

Te kulki to tuje o kulistym kształcie - one same tak rosną w formie kuli 
- iwonaxp
- 1000p

wczoraj dokupiłam 12 host różnej odmiany .Kępy bardzo duże , które będę chyba jeszcze dzielić na połowy by uzyskać więcej szt. Uważam zakup bardzo udany bo 1 szt kosztowała mnie 5 zł
a na ogól sprzedaje takie karpy po ok 10 a nawet 12 zł. Hosty te posadzę na szczycie skarpy nowo utworzonej a po niżej będą płożaki. Mam nadzieję , że ładnie się to z czasem skomponuje. to tyle chyba na czas obecny .wygląda na to , że będzie chwilowa przerwa w pracach , bo zapowiadają u nas opady deszczu i burze. Naszczęście przedwczoraj wykosiłam . 
- iwonaxp
- 1000p

Po długiej przerwie :0
Obecnie wyglądający ogród i festiwal róż

h[img]ttp://img405.imageshack.us/img405/7527/p1250370.jpg[/img]

[img]ttp://img689.imageshack.us/img689/1669/p1250240.jpg[/img]

h[img]ttp://img34.imageshack.us/img34/1368/p1250411.jpg[/img]

Obecnie wyglądający ogród i festiwal róż

h[img]ttp://img405.imageshack.us/img405/7527/p1250370.jpg[/img]

[img]ttp://img689.imageshack.us/img689/1669/p1250240.jpg[/img]

h[img]ttp://img34.imageshack.us/img34/1368/p1250411.jpg[/img]

- JAKUCH

IWONKO jestem w szoku . Tyle pięknych róż przy pergolach i takie krzaczki . Slicznie wszystko wyglada a szczególnie kącik z ławeczka . Jakie róże tam kwitną mam tez pytanie co to za różowe kwiatki przed Alohą . Czerwień i róż to dominujące kolory chociaż Tennesing równie piękna 
- iwonaxp
- 1000p

witaj Jadziu:)
zdjęcia nie najlepszej jakości i uważam że nawet w 50% nie oddają prawdziwego widoku.Faktem jest , że robione w pośpiechu ale zawsze to coś
Pytasz o kwiaty przed Alochą? - nie wiem czy dobrze rozumię a chyba masz na myśli żylistek strawberry:)

zdjęcia nie najlepszej jakości i uważam że nawet w 50% nie oddają prawdziwego widoku.Faktem jest , że robione w pośpiechu ale zawsze to coś
Pytasz o kwiaty przed Alochą? - nie wiem czy dobrze rozumię a chyba masz na myśli żylistek strawberry:)