Śliczna nowość. Wierzę, że w Twoich złotych rączkach szybko powróci do zdrowia i będzie Ci ślicznie kwitł
Storczykowa Chatka
Re: Storczykowa Chatka
Witaj Lucynko
,
Śliczna nowość. Wierzę, że w Twoich złotych rączkach szybko powróci do zdrowia i będzie Ci ślicznie kwitł
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko, Tissue, Kasiu, dziękujemy [ja i storczyk] za wiarę w naszą siłę i pokażemy Wam za kilka miesięcy co potrafimy, oczy będziecie mieć takie
.
Ogólnie to stwierdzam, że mój stan się pogarsza. M. wrócił rano z pracy, a ja nie pozwoliłam mu przyciemnić pokoju roletami, bo przecież
dla storczyków ważniejsze. 
Ogólnie to stwierdzam, że mój stan się pogarsza. M. wrócił rano z pracy, a ja nie pozwoliłam mu przyciemnić pokoju roletami, bo przecież
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko no i dotarłam wreszcie z rewizytą
Masz bardzo imponującą kolekcję. No i mam nadzieję, że na tym się nie skończy.
Podobają mi się ten biały z różową warżką i masą kwiatków no i oczywiście philadelphia
Super fotki na tle zielonej ściany, pięknie się storczyki na niej prezentują.
Podobają mi się ten biały z różową warżką i masą kwiatków no i oczywiście philadelphia
Super fotki na tle zielonej ściany, pięknie się storczyki na niej prezentują.
- lucynaf
- 1000p

Arletko
, bardo się cieszę, że udało Ci się do mnie zajrzeć
. Gdzie mi tam do imponującej kolekcji, u mnie same pospolite hybrydy i tak już raczej zostanie. Taki już mój gust, że pod swój dach przyjmuję i kwiaty, i zwierzęta z ''przeszłością''. Piękne rasowce będę oglądać u Was i to mi wystarczy. Dziękuję Ci za miłe słowa
.
- JoasiaM
- 200p

- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Lucynko masz dobre
, że przygarniasz takie potrzebujące roślinki. Bardzo ładny storczyk, liście super, mam nadzieję, że szybko urosną mu nowe korzonki, ale o to nie musimy się martwić bo wiosna już idzie
Przekroczyłaś już 50
, ja na razie tylko przekroczyłam 30 i już mi brakuje miejsca, choć wiem, że dla chcącego...zawsze coś się wymyśli, żeby kolejny znalazł lokum. 
Przekroczyłaś już 50
- lucynaf
- 1000p

Wierzę, że Ty też coś wymyślisz, bo 30 to strasznie mało
Może kiedyś jakieś "rasowce" się u Ciebie znajdą
. Ja to chcę sprawdzić siebie i dlatego wolę próbować z coraz to trudniejszymi storczykami, ale to Twój wybór. Hybrydy na pewno są bardziej okazałe dla normalnej osoby, która nie interesuje się storczykami(zazwyczaj kwiaty hybryd są większe niż botaników), więc możesz liczyć na "ochy" i "achy" od gości, którzy do Ciebie przyjdą 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
- lucynaf
- 1000p

Kasiu,ja podziwiam ludzi, którzy decydują się moim zdaniem na trudne botaniki i organizują im odpowiednie warunki. Tu myślę trzeba mieć też większą wiedzę. Ja nie mam ani wiedzy, ani warunków. Dobrze,że chcesz się sprawdzić i życzę Ci sukcesów, a ja będę mogła nieosiągalne dla mnie cudowności, oglądać u Ciebie
. Gdyby zależało mi na ''ochach'', nie wydawałabym doprowadzonych do kwitnienia storczyków rodzinie, a u mnie na parapetach, na okrągło nowe dostawy sałaty są
.
Hybrydki też mają swoje uroki, nie da się ich zamówić bo nie znamy ich nazwy, choć czasami patrząc na cudeńka innych to żałuję no i czasami można zdobyć naprawdę unikatowy okaz, wystarczy mi że mam i tak już ogromną listę chciejstw botaników, jakbym miała jeszcze dopisać do niej hybrydki to dopiero by było
, no i jaką frajdę mam jak przyjedzie nowa dostawa i mogę w niej poszperać
I hybrydki i botaniki są cudowne, ja kupuję to co mi się podoba, czy to hybrydka czy botanik dla mnie nie ma to znaczenia, a ochy i achy znajomych też mnie nie interesują, storczyki mam dla własnego komfortu a dla moich znajomych to są chwasty
I hybrydki i botaniki są cudowne, ja kupuję to co mi się podoba, czy to hybrydka czy botanik dla mnie nie ma to znaczenia, a ochy i achy znajomych też mnie nie interesują, storczyki mam dla własnego komfortu a dla moich znajomych to są chwasty
- lucynaf
- 1000p

Petro, pewnie, że i jedne i drugie są cudne. Hybrydy to w tej chwili są w tylu kolorach, i z paseczkami, i ciapeczkami, i kropeczkami, że czasami to człowiek ma ochotę z pięć na raz kupić. Jest tylko jeden problem, nie da się wszystkiego mieć. 
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko piszesz że będziesz nosić je na plecach już sobie super stojak wyobrażam na storczyki na Twoich pleckach co za widok
kiedyśjakaś mądra dziewczyna z forum, bodajże Toska napisała nie można mieć wszystkiego bo gdzie byś to postawił?
mądre i prawdziwe nie? spokojnej nocy 
- lucynaf
- 1000p

Celinko
Noc może będzie spokojna, ale teraz jestem :x ,bo nie mogę wstawić zdjęć, które zrobiłam dziś. Obfociłam storczyki, które mieszkają teraz u mojej mamy, siostry i bratowej. Może jeszcze mi się uda :x
Noc może będzie spokojna, ale teraz jestem :x ,bo nie mogę wstawić zdjęć, które zrobiłam dziś. Obfociłam storczyki, które mieszkają teraz u mojej mamy, siostry i bratowej. Może jeszcze mi się uda :x
pękające pączusie zawsze są napiękniejsze 
- lucynaf
- 1000p

Alicjo, pączusie Ci dziękują
Mnie najbardziej intrygują niespodzianki, które lada moment się ujawnią
Mnie najbardziej intrygują niespodzianki, które lada moment się ujawnią