Rudominkowe kolory

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rudominkowe kolory

Post »

Tylko jeden żywopłot???? I to ma być skrzywienie????
Lekka mania może, ale nie skrzywienie :;230 .

Zagadkowa ta wierzba, daj jej rosnąć, będziesz miała inną niż wszyscy :wink: .
Twoje bazie sporo do przodu, u mnie jeszcze ściśnięte w brązowej łusce.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aniu, to i u Ciebie wiosna nieśmiało zagląda ;:138 Śliczne te kotki na drzewach :)
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agaty i Paulina - cieszę się, że zdjęcia się Wam podobają. Te krokusy i tulipany to na trybie makro musiałam robić :;230

Elu, żywopłot sfociłam tylko jeden, bo więcej ciekawych nie było, ale szukałam ;:223
Tam stoki (działki) pomiędzy domami nie są wygrodzone i są dostępne dla wszystkich - dzięki temu można było zjeżdżać na sankach, jabłuszkach, nartach, snowbordach - każdemu według potrzeb. Bardzo mi tego brakuje w naszych górach.

A kotki na tej zwykłej wierzbie to od listopada były ;:108

To co, nikt nie zna wierzby pędzelkowatej?

Maj w Edynburgu...kiedy u nas tak będzie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zachwyciła mnie zwłaszcza ta trzecia fotka ;:138 ;:138 ;:138
Lucy2na

Post »

Ale pięknie :shock: gały wyłaża i chciałobysię mieć tak już u siebie ....
eszcze tylko chwilka , mała chwilka i kto wie...może wiosna w końcu się zdecyduje
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

W dzień już jest całkiem przyjemnie, tylko te noce...Przed chwilą byłam na tarasie w krótkim rękawku i wcale nie było chłodno ;:3

Na początku tygodnia posiałam: sałatę masłową, cebulę białą i czerwoną, pora, pomidorki koktailowe - żółte i czerwone, bazylię - zieloną i czerwoną, papryki: cayenne, czerwoną, żółtą i fioletową, gipsówkę, szałwię trójbarwną i szałwię błyszczącą. Niektóre nasionka już kiełkują :heja
A w donicach pędzę kanny - chociaż nie wiem, czy coś z nich będzie. W ubiegłym je roku kupiłam, całe lato nie doczekałam się kwiatów, w ogóle małe urosły. Może w tym się zbiorą :roll:
Jeszcze w doniczkach kiełkują lilie - Landini i White pixels, bo już miały kiełki jak je kupiłam oraz hosta mediovariegata, bo już miała pęd.
A w garażu rosną dwie róże kupione dziś w Tesco - pnąca różowa Parade i rabatowa żółta Garden princess.

Już się nie mogę doczekać aż więcej host pojawi się w sprzedaży, bo w tym roku chcę ich trochę dokupić, chyba że ktoś będzie miał wiosną nadwyżki, to chętnie skorzystam ;:167

To może coś fioletowego na wywołanie wiosny?
Obrazek Obrazek
Lucy2na

Post »

tak z bliska to bardzo urocze te szafirki ...takie delikatne niebieściutkie ...sama słodycz no...i się rozkleiłkam ...
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No a gdzie te nowe nabytki? Podobno róże kupiłaś?

A ja mam jakieś zdjęcia żywopłotu z grabów, ale nie ma tylu liści, jak na Twoim. Przesłać?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Aniu też mam taką hostę i właśnie wczoraj ją wsadziłam bo miała taki wysoki szpic a dzisiaj juz jakby odwijają jej się liście, pewnie zdąży mi zakwitnąć w domu
u Ciebie to i tak już prawie wiosna u mnie jeszcze wszystko pod śniegiem, niby w Warszawie śniegu już nie ma a ja jestem 2 km dalej i u mnie jest
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Agata, zdjęcia? Toż to same patyki są.
No dobra, skoro ty chodziłaś na śnieg fotografować oczara, to jutro pójdę do garażu i pstryknę te róże. Teraz jest za zimno i za ciemno :;230
A zdjęcia żywopłotu poproszę ;:108
Kasiu, w Warszawie zazwyczaj wiosna jest później niż w Opolu. Mam w Wawie rodzinę i jak jedziemy na Wielkanoc to zawsze widać różnicę hm...klimatyczną.
Moja hosta też już wypuszcza liść, ale mam nadzieję wsadzić ją do gruntu za 2-3 tygodnie, jak ziemia rozmarznie.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, róże przecież kupuje się w formie patyków. No to może zdjęć nie musisz robić, bo i tak nie odróżnię, co to za jedne, ale pochwal się, co kupiłaś?

Ja sobie zrobiłam w wątku listę, co zamówiłam, okazało się, że strasznie dużo. Teraz trochę stopuję, nie wiem, jak długo mi się uda, ale będę się starać. Poczekam, aż otworzą szkółki, lepiej jest kupować to, co można zobaczyć... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Na razie kupiłam 2 lilie - Landini i White pixels, hostę mediovariegata, dwie róże - pnąca różowa Parade i rabatowa żółta Garden princess. A także dalie dekoracyjne: Eveline (miałam kiedyś, ale zimy nie przeżyła), Le Castel, Gabriella, Edge of Joy i Tartan. Są jeszcze 2 liliowce (mix) i mieczyki - mix fioletowy. Bo ja generalnie w tym sezonie stawiam na róże, fiolety, biele i niebieskości. Do tego hosty i może jakieś krzewy kwitnące na żółto...
A z zeszłego roku mam taką dalię - duet chyba, bo etykietę gdzieś posiałam...

Obrazek
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, to będzie kwitnąco i wesoło w ogrodzie! Ciekawy pomysł na kompozycję kolorów, odwrotnie niż u mnie, bo ostatnio mi wpadają w oko tylko biało kwitnące... niby mają być przy północnym tarasie, ale jakoś dużo ich zakupiłam! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Zakupy fajne ;:108 i kolorki takie jak u mnie :uszy
Rabata na wprost tarasu jest głównie biała, a pozostałe to różowości przez niebieskości do fioletowości ;:119
Lucy2na

Post »

chciałabym tak umieć sobie poplanować kolorystycznie , ale wystarczy że przejdę obok stojaka z kwiatkami a już mi coś do koszyka wpada ...w ogóle nie chcę ale zawsze kupuję....
Jak myślicie kurację czas zacząć? ;:14
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”