Ogrodowo
- kasiatt
- 200p

- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowo
Melduję się i u Ciebie b o trochę mnie nie było ale nadrabiam zaległości.
Wszyscy chyba ruszymy jutro do ogrodów i nie wiem czy ktoś będzie mógł ręką na klawiaturze ruszyć 
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Iwonko Mam kilka dosyć pokaźnych bukszpanów po babci, do dom odziedziczyliśmy po niej a reszta to maleństwa które sama ukorzeniam Ale takie widoczki jak twoje utwierdzają ,mnie w przekonaniu, że warto poczekać aż podrosną
Paulina
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A no właśnie - cały sęk w tym, że nie moge wymyślić jak to zrobić, żeby kamyki nie zjeżdżały w dół.obserwator pisze:Reniu-dziękuję za miłe słowa.Widziałam kiedyś pagórki sztucznie usypane i obsypane kamykami.Bardzo ładnie to wyglądało.Tylko nie wiem jak te kamyki się trzymały
Iwonko jak już obdzielisz znajomych sąsiadów i rodzinkę
to daj znaka 
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
MarioTereso-myślę że na bieli kamyków każda zielona roślinka ładnie się prezentuje.Bardzo ładnie wygladają też trawy w takich kamykach.właszcza "niedźwiedzie futro"
.
Kasiu-myślę że każdy czeka z utęsknieniem na to ,aby wziąść łopatę i grabie to ręki.Pooglądać co rośnie i nasycić oczy tymi wiosennymi widoczkami.
Paulinko-te po babci pokaźne bukszpany można jakoś ładnie sobie przyciąć.A młode dość szybko rosną.Moje są formowane,maszynką do żywopłotów.To była moja pierwsza próba
Reniu -tak jak pisałam.Widzialam takie kamykowe pagórki nawet sztucznie usypane.Ale jak zrobione bylo żeby nie zjeżdzały to nie wiem.Myślę że było ich więcej i pod spodem nie było folii tylko prosto na ziemię wysypane.Ale jak się wyrywa chwast to kamyki się zapadają ,a ziemia rozsypuje po wierzchu.Tak zrobił ktoś z moich znajomych i bardzo szybko cała żwirowa rabatka straciła swój urok.
Eluś-rodzinkę i znajomych już obdarowałam.Jak coś się ukiełkuje to dam znać
A coś mi się zdaje że niedługo. 
Kasiu-myślę że każdy czeka z utęsknieniem na to ,aby wziąść łopatę i grabie to ręki.Pooglądać co rośnie i nasycić oczy tymi wiosennymi widoczkami.
Paulinko-te po babci pokaźne bukszpany można jakoś ładnie sobie przyciąć.A młode dość szybko rosną.Moje są formowane,maszynką do żywopłotów.To była moja pierwsza próba
Reniu -tak jak pisałam.Widzialam takie kamykowe pagórki nawet sztucznie usypane.Ale jak zrobione bylo żeby nie zjeżdzały to nie wiem.Myślę że było ich więcej i pod spodem nie było folii tylko prosto na ziemię wysypane.Ale jak się wyrywa chwast to kamyki się zapadają ,a ziemia rozsypuje po wierzchu.Tak zrobił ktoś z moich znajomych i bardzo szybko cała żwirowa rabatka straciła swój urok.
Eluś-rodzinkę i znajomych już obdarowałam.Jak coś się ukiełkuje to dam znać
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, a ja bym jednak nieśmiało poprosiła o jakieś aktualne zdjęcia ogrodowe 
-
obserwator

Wandziu u mnie jeszcze szaro i buro.Oprucz przebiśniegów nic nie zieleni się ,ani nie kwitnie.
- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
No ale jutro ponoć przychodzi pani Wiosna, więc może w końcu i coś nowego w twoim ogródeczku się pojawi
Paulina
Iwonkoobserwator pisze: Eluś-rodzinkę i znajomych już obdarowałam.Jak coś się ukiełkuje to dam znaćA coś mi się zdaje że niedługo.
Przed nami weekend i znowu zimno , w moim tak jak i w Twoim ogrodzie cisza tylko kępki pierwiosnków dają jakąś oznakę wiosny .
-
Monika H
- 10p - Początkujący

- Od: 13 maja 2010, o 13:46
Witam serdecznie, mam pytanie czy tartak, o którym była mowa w listopadzie dostarczający korę jest gdzieś blisko Poznania a najlepiej Mosiny? Jeżeli nie to czy inne tartaki pozbywają się kory w podobny sposób?
pozdrawiam
Monika
pozdrawiam
Monika
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IWON ,pokaż swoją wiosenkę .Na pewno już przyszła .

-
obserwator

Paulinko u mnie tylko przebiśniegi i krokusiki.Dziś kupiłam sobie ciemierniczka ładnego.Na razie nie ma co focić i pokazywać
Eluś(Tija)-ja mam do przesadzenia kilka agaw zilonych i aż mam stracha ,bo też ręce będą pokłute na pewno
Jak coś będzie u tej pasiastki to będę pamiętać o Tobie.
Moniczko-mój tartak do którego jeżdżę jest 2 km odemnie.A od Ciebie 100 km.
Mieszkałam kiedyś koło Mosiny w Rogalinie.Okolice te budzą moje miłe wspomnienia....Myślę że wystarczy podjechać na tartak najbliższy ,jaki masz w okolicy i popytać czy mają korę. Z tego co wiem, to raczej każdy tartak korę odzyskuje bo z tego dodatkowy grosz jest.U nas jest kora sortowana-czyli sama kora ładna i gruba.Oraz niesortowana z piachem i kawałkami drewna.Ta niesortowana to za groszę dosłownie.Ja zamawiałam cały samochód ciężarowy to zapłaciłam więcej za transport niż za korę.A po rozsypaniu i przeschnięciu wyglądała bardzo ładnie.
Joluś-u mnie tak jak pisałam tylko przebiśniegi i krokusiki malutkie.Mało mam wiosennych roślinek.Ale już kupiłam ciemiernika.Może ranniki gdzieś uda mi się dokupić jeszcze i śnieżyce.Kiedy tak się napatrzyłam na te wiosenkę u innych forumowiczów to aż sama postanowiłam powiększyć swoje roślinki o te wiosenne.
Eluś(Tija)-ja mam do przesadzenia kilka agaw zilonych i aż mam stracha ,bo też ręce będą pokłute na pewno
Moniczko-mój tartak do którego jeżdżę jest 2 km odemnie.A od Ciebie 100 km.
Joluś-u mnie tak jak pisałam tylko przebiśniegi i krokusiki malutkie.Mało mam wiosennych roślinek.Ale już kupiłam ciemiernika.Może ranniki gdzieś uda mi się dokupić jeszcze i śnieżyce.Kiedy tak się napatrzyłam na te wiosenkę u innych forumowiczów to aż sama postanowiłam powiększyć swoje roślinki o te wiosenne.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Iwonko nie wiem czemu tu prędzej nie trafiłam , ogród przepiękny , zadbany , urządzony ze smakiem.
Bardzo podobają mi się takie ogrody
Genia
Bardzo podobają mi się takie ogrody
Genia
- kasiatt
- 200p

- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Iwon
Co tam u Ciebie
Czy wiosna już przyszła
Czekamy tu na Ciebie 
-
obserwator

Geniu dziękuję za pochwały.Teraz po zimie to trochę zaniedbany
Kasiu jestem jestem i zaglądam do waszych ogrodów i notuję co bym chciała mieć u siebie
.Bo tu tyle piękności do oglądania.Musze chyba córkę poprosić o pstryknięcie paru fotek mojej wiosny.Ale w porównaniu do tego co ja tu się napatrzyłam to moje wiosenne takie skromne.
Kasiu jestem jestem i zaglądam do waszych ogrodów i notuję co bym chciała mieć u siebie