Zima 2010/2011 -Jaka będzie? Jaka jest?
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zima 2010/2011 -Jaka będzie? Jaka jest?
Dla mnie każda pora roku ma swój urok, ale tez nie lubię jak mi nos zamarza 

Pozdrawiam, Maciek.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
U mnie winobluszcz jest bardzo mocno obsypany owocamigniewuska pisze:Też by się skłaniała do takiego wniosku. U mnie na winobluszczu też prawie nie ma owoców a zeszłej jesieni po opadnięciu liści całe łodygi były fioletowe od owoców i zima była jaka była.

http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja obserwuję swoje koty (wychodzące). Do poprzedniej zimy kociska przygotowania rozpoczęły już w lipcu! Nim skończyła się jesień, były już tak utuczone, że wstydziłam się się z nimi iść do weterynarza na szczepienie.
W tym roku koty przytyły przeciętnie, więc zima powinna być standardowa. 

- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje kociska podobnie. Wręcz schudły obydwa. To na pewno też wynik karmienia karmą dla utuczonych kotów 

-
- 100p
- Od: 5 lis 2010, o 10:02
A ja już marzę o wiośnie...
W Lublinie dzisiaj spadł śnieg - nawet zgodnie z prognozą pogody
W Lublinie dzisiaj spadł śnieg - nawet zgodnie z prognozą pogody

Pozdrawiam
Magdalenka
Magdalenka
No u mnie też spadł...
Obejrzałem.
Nie spodobało mi się
No ostatecznie... ze dwa dni może poleżeć.
I starczy.
A później czas na wiosnę...
Obejrzałem.
Nie spodobało mi się

No ostatecznie... ze dwa dni może poleżeć.
I starczy.
A później czas na wiosnę...

- Lorrie
- Kontakt:
U nas co spadnie to stopnieje. Ciągle bardziej jesiennie niż zimowo.
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
I tak nie jest źle! Nie mamy co narzekać. Pamiętam lata, gdy na 1 listopada "elegantki" maszerowały po cmentarzu w czapach z lisa i futrach z nutrii. Jest teoretycznie grudzień, więc mieliśmy sympatyczne przejście( wyjątkowo łagodne jak na ten rok) pór roku.
- Lorrie
- Kontakt:
Iwciu oby cała zima taka była ... !
- krzysiek1240
- 200p
- Od: 23 lut 2008, o 13:59
Ten żekomy niż geueński na czwartek wcale nie zniknął, tylko zmienił swój tor poruszania bardziej na wschód, dlatego teraz według GFS-a muśnie Podkarpacie śniegiem i spowoduje napływ jeszcze większych mrozów. Nocą z piątku na sobotę i w sobote rano mają pojawic sie opady śniegu, najpierw na zachodzie i południu, następnie w centrum i na wschodzie jutro rano, do wieczora nie dojdą do północno wschdnich dzielnic Polski. Ten oto niż będzie się z każdą godzina wypełniał, czyli intensywność opadów będzie spadać, najwięcej sniegu spadnie na półudniu i w górach nawet 10 cm o ile temperatura na to pozwoli, przeważnie na półudniu i południowym wschodzie ma być w okolicach 0-1 stopnia w dzień. Zobaczymy, czy u mnie pojawi sie jutro jakaś pierwsza niewielka pokrywa sniezna.teraz to spoglądajcie na noc z niedzieli na poniedziałek i na poniedziałek, bo wtedy sie będzie działo, na pewno nocą z niedzieli na poniedziałek powinno sypnąć śniegiem na całym półudniu Polski, zaś w poeniedziałek w dzien opady będą sie przesuwac w stronę centrum i północy, a na Podkarpaciu pojawi się lekka odwilż do +1 stopnia i może przejsciowo pojawic sie marznący deszcz na krańcach półudniowo-wschodnich. Z poniedziałkowych snieżyc wszędzie sypnie mocno z wyjątkiem północnego zachodu , gdzie opady nie dotrą. Najwięcej śniegu spadnie w Małopolsce, na Podkarpaciu, Lubelszczyznie, w Górach Swiętokrzyskich oraz na półudniu Mazowasza i Podlasia jakieś 10-15 cm. A na dalsze dni nie napisze prognozy, bo wszystko jest niepewne, wszystko może sie zdarzyć może być zarówno +6 stopni, jak i -5 stopni w dzień oczywiście dla mieszkańców południowego wschodu, bo północ, centrum i zachód Polski nie musi sie niczym martwić, tam będzie panowac piękna i snieżna zima. Być może po lekkiej odwilży w srodę i czwartek przez Skandynawię zaczną wędrować jakieś niże, które sprowadza tym razem tak jak powinno byc o tej porze roku cieplejsze powietrze na północny zachód, za to na wschodzie będzie najchłodniej i najbardziej śnieznie. Mam nadzieję, że taki scenariusz sie sprawdzi, bo mam dość już tego ciepła i tych lekich odwilży. No bez urazy, ale to juz jest przesada od ponad miesiąca najcieplejszym regionem w Polsce jest Podkarpacie, a tak naprawdę powinien być najcieplejszy Dolny Śląsk i cały zachód kraju, no widać że pogoda uwielbia robić na przekór. W dalszym ciągu na zachodzie Europy panuje potężna zima np. w Niemczech przetaczaja się potężne sniezyce, a mróz trzyma całą dobę, co jest niedopomyslenia, bo np. na Ukrainie dalej jest najcieplej, a tam klimat jest wyraznie kontyntalny, w Niemczech oceaniczny a więc i łagodniejszy.
Twojapogoda.pl

Twojapogoda.pl
Pozdrawiam Krzysiek
Na Górny Śląsk dziś zawitała zima... ok 10 rano zaczęło padać i pada ciągle... 

- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
U mnie na razie jest całkiem przyjemnie, lekki mrozek i niezła pogoda. Ale prognozy na nadchodzący tydzień nie napawają optymizmem.. 

Pozdrawiam, Maciek.
- kairu
- 100p
- Od: 12 lut 2009, o 16:37
- Kontakt:
Zima na całego. Okolice Wrocławia około 20cm śniegu 

- Lorrie
- Kontakt:
Ale mi się podoba! Jeszcze jak słońce zaświeci! Boję się tylko porannego wyjazdu do pracy, ale się ciesze z powodu pierzynki, jaką maja moje roślinki, m.in. wrzosy 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Piękna zima ! Jak drzewiej bywało ...
Niestety sparaliżowała miasto totalnie,wczoraj był horror z powrotem do domów a dziś?
Powinno być lepiej a padła komunikacja miejska, tramwaje nie kursują ,
autobusy jeżdżą z ogromnymi opóźnieniami, nikt nie jest w stanie przewidzieć co i kiedy przyjedzie i kiedy dojedzie się do celu...
Desperaci ,którzy mimo wszystko wyruszyli własnymi samochodami szybko mają dość i właściwie na ulicach nie ma absolutnie ruchu.
I to akurat mnie cieszy, wreszcie na moją spokojną kiedyś ulicę powróciła CISZA...
Ogród tez zadowolony - wszystko przykryte grubą pierzynką a na termometrze zaledwie 6*C mrozu i na niebie piękne żarówiaste słońce .
Piękny widok .... ale oby niezbyt długo będzie trwał ten stan...
Dziś w nocy przewidywany jest mróz dla centrum -18*C

Niestety sparaliżowała miasto totalnie,wczoraj był horror z powrotem do domów a dziś?
Powinno być lepiej a padła komunikacja miejska, tramwaje nie kursują ,
autobusy jeżdżą z ogromnymi opóźnieniami, nikt nie jest w stanie przewidzieć co i kiedy przyjedzie i kiedy dojedzie się do celu...
Desperaci ,którzy mimo wszystko wyruszyli własnymi samochodami szybko mają dość i właściwie na ulicach nie ma absolutnie ruchu.
I to akurat mnie cieszy, wreszcie na moją spokojną kiedyś ulicę powróciła CISZA...
Ogród tez zadowolony - wszystko przykryte grubą pierzynką a na termometrze zaledwie 6*C mrozu i na niebie piękne żarówiaste słońce .
Piękny widok .... ale oby niezbyt długo będzie trwał ten stan...
Dziś w nocy przewidywany jest mróz dla centrum -18*C